Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Имах вкус също и мирис не съм имал сърбеж симптомите от на4ало ми бяха кашлица температура и разстройство после развих пневмоня и имах затруднено дишане и обложен език и кръвни съсиреци в храчките
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
don_gori написа:И не виждам нищо нормално освен сезонните грипове дето караме да караме още един дето тръшка масово хората с пневмонии,
Да кажем, че не е нормален, но това не променя факта, че 80-90% го карат безсимптомно. Значи ли това, че трябва за няколко месеца да затворим цялата държава? Да забраним на тези , които са свикнали редовно да спортуват да го правят и съответно да си поддържат имунната система в топ състояние? Или да затваряме тия с положителни тестове за 28 дена, та зорлем да се разболеят?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
sssssl написа:don_gori написа:И не виждам нищо нормално освен сезонните грипове дето караме да караме още един дето тръшка масово хората с пневмонии,
Да кажем, че не е нормален, но това не променя факта, че 80-90% го карат безсимптомно. Значи ли това, че трябва за няколко месеца да затворим цялата държава? Да забраним на тези , които са свикнали редовно да спортуват да го правят и съответно да си поддържат имунната система в топ състояние? Или да затваряме тия с положителни тестове за 28 дена, та зорлем да се разболеят?
Цял свят се затвори, от соц до капиталистически страни.
Имам чувството, че сме най-големите спортисти на планетата, а ни няма никъде по състезания, а за здрави да не говори, как всеки като вдигне 38 и вече е изпил антибиотика и това е от бебета до възрастни.
Явно има хора, които не могат да разберат защо цял свят се затваря.
За да няма препълване на болници, за това.
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
Аха...Върви един по улицата и ръси пясък. Среща го друг и го пита: "Защо ръсиш пясък?" - "Ръся против крокодили." - "Ми то тук крокодили няма." - "Няма защото ръся."
Та така.., Мутафа доста пясък изръси. В интерес на истината, първоначалните мерки бяха точни и навременни, но след това се оля...И продължава да се олива...
Сравнението с "цял свят" издиша яко. Това и децата го разбраха, независимо от изръсения пясък
Болниците така и не се напълниха....Заради спирането на любителския спорт? Заради затварянето на паркове и планини? Заради 28дневната карантина? Заради КППтата? Едва ли...По-скоро заради наръсения пясък
Само чакам кога ще ревнат лекарите, които не се занимават с ковид, щото заплатите им са доста надолу.
Това го пиша, защото хич не ми се иска тая олигофрения с "мерките", да се повтори и следващата зима. Но явно на някои типове им е по-приятно да им се ръси пясък

Сравнението с "цял свят" издиша яко. Това и децата го разбраха, независимо от изръсения пясък

Болниците така и не се напълниха....Заради спирането на любителския спорт? Заради затварянето на паркове и планини? Заради 28дневната карантина? Заради КППтата? Едва ли...По-скоро заради наръсения пясък

Това го пиша, защото хич не ми се иска тая олигофрения с "мерките", да се повтори и следващата зима. Но явно на някои типове им е по-приятно да им се ръси пясък

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
alekangg написа:Явно има хора, които не могат да разберат защо цял свят се затваря.
Това може да го твърдиш ако междувременно се поставят ваксини. Но понеже такива не съществуват, това беше едно безпредметно упражнение. Абсолютно нищо не се е променило преди и след затварянето. Затварянето стана при 15 случая, в момента все още се отваряме, а имаме над 1400 активни случая.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Моджо написа:ivoaudi написа:.........Тъй като съм върл противник на хапчета и медецина постоянно ....
Сега как си Иво? Наред ли е всичко вече, че все пак от 14,04 е минало повече от месец.
Напълно възстановен съм вече, благодаря. Ходя си наработа, катеря се из планините и се радвам на птички и пчелички

За болница не съм искал аз самия. Тук дневно имаще по стотици хоспитализирани, интубирани и отишли си. Не мисля, че е било чак животозастрашаващо за мен, а със сигурност за други си е било именно така. Ако не друго имам силно развита съвест и ако бях заел нечие място щеше винаги да ме гложди. Отделно от това смятам, че не толкова медицината лекува, колкото природата и имунната ни система. В интерес на истината на два пъти нощем се поуплаших, но на сутринта бях с леки подобрения и си затраях.
Та друго исках да кажа аз - според мен не бива чак толкова да се плашим от него и чак пък да спираме да живеем. Позволих си данапишатова бидейки именно яко пострадал от същия този вирус. Каквото и както мислех преди си остана същото за мен и след. Не мисля, че ще има втора вълна и не е хубаво това, че политици и медии го яхнаха(вируса) с цели, при това зловредни. Голяма част от мерките пък са именно вредни за здравето и са не само излишни, а направо разболяващи. Носенето на маски и мацотенето с бълвочи намирам за прекалено. Които хора са рискови добре, ама здравото население според мен просто трябва да се поразболее и да си отшуми сама тая гадост. Човечеството открай време си ритаме срещу природата и се правим на Богове и все си плащаме, така и не се научихме.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
,
Последна промяна ivoaudi на 25 Май 2020, 19:04, променена общо 2 пъти
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
NGneer4eto написа:ivoaudi написа:.... Който иска да вярва, все ми е тая, но за 21 дни имах изядени общо филия и половина хляб, при все че по принцип ям много. Оздравявайки, хората, които ме видяха първи....помня отлично облещените им физиономии..
...
Колега, историята ти наистина звучи зловещо. Особено това за неяденето 21 дни звучи невероятно, въпреки, че обяснява останалите ти симптоми като безсънието, липсата на енергия и т.н. Все пак енергията идва от храната. Дори и да се наливаш с витамини и минерали, те не вържат работа, ако няма белтък и въглехидрати, особено вторите. Направо цяло чудо е, че си оцелял. Беше ли сам през цялото време? Може ли да кажеш наистина ли кара всички дни без болница. Как те диагностицираха? Сигурен ли си, че е Covid? Взема ли антибиотици? Какво те консултира лекаря? Как си купуваше неща от аптеката? Аз много се чудя ако се разболея, кой ще ходи да ми пазари ако се изолирам.
Възможно е при теб да е имало свръх имунен отговор, което не е по-малко опасно от слабия имунитет. Испанският грип е морял здравеняците точно така. И се вземат имуносупресанти.
Цялата тая работа е отвратителна. Ако човек живее сам колабира и е сам вкъщи познайте какъв е шанса някой да му помогне навреме. Ако роднините не го потърсят няколко дни, ще го намерят после заради миризмата.
Ами не мога да кажа, че съм бил съвсем сам и забравен от всички. Хазяина, при когото живея е лекар на националния им тук по баскетбол или нещо такова. Има все пак медицинско образование и освен това практикува някаква медицина, основаваща се на трви и екстракти. Епикризи и прегледи нямам, но пиех някакви добавки и екстракти разни, осигурени от него. Хвърлил съм кутиите, но ако е важно на някой, приятелката ми би трябвало да ги пази на телефона си като снимки. Жена му ми ги качваше, а освен това постоянно се интересуваха как съм. Приятели не спираха да предлагат помощ, но аз просто не се нуждаех от нищо. Доказателства нямам, че е било Корона, но всичко перфектно отговаря на описанието. Та така, каквото било, било. Чакам сега да махнат при вас проклетата карантина, та да си дойда за месец, два и да се изгубя из Родопи или Стара планина, Рила, а после и Пирин:)
Живи и здрави всички, дори и душманите!:)
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
Живи и здрави! 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Преди 2 години изкарах нещо с една седмица с 39. Или по-точно 4-5 дни 39, после 38-38,5. По принуда и на крак. И после 2-3 месеца кашлица на умиране.streetz написа:Мен нормалния грип ме събаря доста тежко, но ми минава за 3 дни. Само че първите два не знам къде се намирам, усещането е все едно съм на крачка от смъртта. За късмет най-тежкото усложнение, което съм имал е било ангина. Интересно ще е когато прихвана короната как ще е. Иначе детето тъкмо прекара някакъв вирус, така и не се разбра какъв, но 3 дни с 39 градуса температура беше. Дано е било ковид и да сме били от късметлиите, изкарали го леко или безсимптомно.
Хапчета не съм пил и на доктор не съм ходил. То си беше масов тогава и тия с хапчетата и докторите пак по 7 дни го караха.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
https://www.youtube.com/watch?v=xDSKF1NIC1Y
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/05/25 ... Lmw99YOFlg
Белгийският министър на вътрешните работи Питер де Крем увери, че при втора епидемична вълна от COVID-19 в страната няма да бъде налагана обща карантина. Досегашните ограничения няма да се повторят никога, заяви той, цитиран от местни медии.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/05/25 ... Lmw99YOFlg
Белгийският министър на вътрешните работи Питер де Крем увери, че при втора епидемична вълна от COVID-19 в страната няма да бъде налагана обща карантина. Досегашните ограничения няма да се повторят никога, заяви той, цитиран от местни медии.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
sssssl написа:при втора епидемична вълна от COVID-19 в страната няма да бъде налагана обща карантина. Досегашните ограничения няма да се повторят никога, заяви той, цитиран от местни медии.
Така трябва да бъде и при нас.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Булгара винаги е недоволен.ID A написа:alekangg написа:Явно има хора, които не могат да разберат защо цял свят се затваря.
Това може да го твърдиш ако междувременно се поставят ваксини. Но понеже такива не съществуват, това беше едно безпредметно упражнение. Абсолютно нищо не се е променило преди и след затварянето. Затварянето стана при 15 случая, в момента все още се отваряме, а имаме над 1400 активни случая.
Ако се вземат мерки, били прекалено много, ако се вземат и са лабави пак рев. Ако не се вземат и има бум пак лошо. Изобщо вие всички случаи е лошо. Сега се взеха и нямаше бум, пак лошо.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
alekangg написа:Булгара винаги е недоволен.
Ако се вземат мерки, били прекалено много, ако се вземат и са лабави пак рев. Ако не се вземат и има бум пак лошо. Изобщо вие всички случаи е лошо. Сега се взеха и нямаше бум, пак лошо.
Ти си точно от тези дето са все недоволни, които описваш, само да ти кажа. Следя те и от други теми.