Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от sub_eleven » 25 Май 2020, 8:43

ivoaudi написа:...

Здравей...

Нещо не звучат нещата добре при теб. Имам чувството, че е на психична основа, а и нервната ти система определено има проблем. Сигурно и имаш някакъв дисбаланс на минералите...

Половината ти симптоми са от безсъние. Гледам и сега си писал по време, в което трябва да спиш.

Според мен си за лекар, не отиде ли през цялото това време?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Май 2020, 8:49

ivoaudi написа:.........Тъй като съм върл противник на хапчета и медецина постоянно ....

Сега как си Иво? Наред ли е всичко вече, че все пак от 14,04 е минало повече от месец.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 25 Май 2020, 9:20

ivoaudi написа:.... Който иска да вярва, все ми е тая, но за 21 дни имах изядени общо филия и половина хляб, при все че по принцип ям много. Оздравявайки, хората, които ме видяха първи....помня отлично облещените им физиономии..
...

Колега, историята ти наистина звучи зловещо. Особено това за неяденето 21 дни звучи невероятно, въпреки, че обяснява останалите ти симптоми като безсънието, липсата на енергия и т.н. Все пак енергията идва от храната. Дори и да се наливаш с витамини и минерали, те не вържат работа, ако няма белтък и въглехидрати, особено вторите. Направо цяло чудо е, че си оцелял. Беше ли сам през цялото време? Може ли да кажеш наистина ли кара всички дни без болница. Как те диагностицираха? Сигурен ли си, че е Covid? Взема ли антибиотици? Какво те консултира лекаря? Как си купуваше неща от аптеката? Аз много се чудя ако се разболея, кой ще ходи да ми пазари ако се изолирам.
Възможно е при теб да е имало свръх имунен отговор, което не е по-малко опасно от слабия имунитет. Испанският грип е морял здравеняците точно така. И се вземат имуносупресанти.
Цялата тая работа е отвратителна. Ако човек живее сам колабира и е сам вкъщи познайте какъв е шанса някой да му помогне навреме. Ако роднините не го потърсят няколко дни, ще го намерят после заради миризмата. :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 25 Май 2020, 10:42

Хидроксихлорокин е безполезен срещу вируса и повишава риска от смърт.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/ ... txaePsfpPQ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Май 2020, 10:56

Това е ясно че хлорохина е плацебо , но объркването идва според мен от това че ковид е няколко щама и разпространението е диференцирано . В китай сащ и европа са различни щамове на вируса с различна агресивност и повлияване от медикаментозно лечение и различна тежест на усложнениеята .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 25 Май 2020, 11:30

NGneer4eto написа:Аз много се чудя ако се разболея, кой ще ходи да ми пазари ако се изолирам.

И аз се чудя на същото. Другия колега не отговори, преди време друг във форума сподели, че е ходил до магазина все пак. Вероятно ще се разбера с приятели да ми пазаруват веднъж седмично.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Май 2020, 12:29

Аз освен диарията и коремните болки също бях загубил апетит за около 10на дена, но хапвах все пак отвреме на време, както и нямах температура, само лекичко втрисане. А сънят ми беше тегав близо месец, по около 2 седмици преди и след това. Уж спиш, но си като бълнуващ и буден, доста неприятно. Но ситуацията беше в пъти по-лека от на колегата(нямаше и белодробни симптоми никакви), като не съм се изследвал и не знам какво беше точно..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Май 2020, 12:36

Абе вие нормален грип не сте ли карали ? Такъв дето да те повали на легло 10 дена поне , да не знаеш ден и нощ ли е от пристъпите на треска , да нямаш сили да станеш от леглото и накрая да направиш една хубава пневмония с магарешка кашлица до посиняване и оток на дроба ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 25 Май 2020, 12:58

Мен нормалния грип ме събаря доста тежко, но ми минава за 3 дни. Само че първите два не знам къде се намирам, усещането е все едно съм на крачка от смъртта. За късмет най-тежкото усложнение, което съм имал е било ангина. Интересно ще е когато прихвана короната как ще е. Иначе детето тъкмо прекара някакъв вирус, така и не се разбра какъв, но 3 дни с 39 градуса температура беше. Дано е било ковид и да сме били от късметлиите, изкарали го леко или безсимптомно.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 25 Май 2020, 13:00

Bogat-Beden написа:Аз освен диарията и коремните болки също бях загубил апетит за около 10на дена, но хапвах все пак отвреме на време, както и нямах температура, само лекичко втрисане. А сънят ми беше тегав близо месец, по около 2 седмици преди и след това. Уж спиш, но си като бълнуващ и буден, доста неприятно. Но ситуацията беше в пъти по-лека от на колегата(нямаше и белодробни симптоми никакви), като не съм се изследвал и не знам какво беше точно..

Всеки различно е карал. Аз бях с разстройство няколко дена, отпадналост пак за няколко дена, ударна загуба на обоняние (със сух нос), болки по кожата на гърба като легнеш, сърбеж в очите.... Никаква температура, без кашлица, само задух усещах понякога, апетит имах. Доста време ме държа. Все пак никой не заразих от околните хора - близки и семейство. При мен може да е било друг вирус или знам ли... Алергия, за която не знам? Или комбинация от две или повече неща.

Пиех повечко вода, някой път с лимон. И вечер Jegermeister със стайна температура, той доста помага. Също и мъчех да тренирам нещо, да вдигам пулса, дори дните дето нямах сила.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 25 Май 2020, 13:08

Jordana написа:Абе вие нормален грип не сте ли карали ? Такъв дето да те повали на легло 10 дена поне , да не знаеш ден и нощ ли е от пристъпите на треска , да нямаш сили да станеш от леглото и накрая да направиш една хубава пневмония с магарешка кашлица до посиняване и оток на дроба ? :roll:

Ми не, това не е нормален грип. Всяка година покрай малчуганите караме и ние чат пат, но такива усложнения да чукам на дърво съм нямал от доста години. Общо взето лекуването става в рамките на 1 седмица, ако до 3-4 дена народната медицина не помогне взимам антибиотик. Тоя гаден вирус държи хората по 2 3 седмици на легло, та не си е обикновен грип както го изкарвате тука докторите.
И не виждам нищо нормално освен сезонните грипове дето караме да караме още един дето тръшка масово хората с пневмонии, ти така го написа все едно пневмонията си е лека настинка :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Май 2020, 13:10

sub_eleven написа:Също и мъчех да тренирам нещо, да вдигам пулса, дори дните дето нямах сила.

Ако ми позволиш съвет - не го прави, опасно е много...
Инак жажда и аз имах силна, но я отдавам само на разстройството.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 25 Май 2020, 13:37

Bogat-Beden написа:
sub_eleven написа:Също и мъчех да тренирам нещо, да вдигам пулса, дори дните дето нямах сила.

Ако ми позволиш съвет - не го прави, опасно е много...
Инак жажда и аз имах силна, но я отдавам само на разстройството.

Аз нямах жажда изразена, просто от много години се хидратирам в аванс и знам, че пиенето на достатъчно, че дори в повече от нормалното на вода в такива случаи лекува. Повечето хора са постоянно дехидратирани и не го знаят. Единственото опасно на прекаляването с водата е губенето на минерали, но това става ако пиеш по над 4 литра на ден и то постоянно.

Също и засилването на кръвообращението е полезно, отделянето на пот. Така съм си свикнал и така и се лекувам. Повечко вода и движение доколкото мога, в никакъв случай лежане.
Те и повечето контузии се лекуват така, с постоянно движение с упражнения за да се кръвоснабдява мястото, в никакъв случай обездвижване, освен разбира се ако не е счупено нещо.

Друг е въпросът ако си с 39+ градуса как ще се движиш, но пак е по-добре да наблягаш на вода вместо парацетамол и подобни. За изчистването, отхрачването е много важна също.

Новото, което правих е йодна решетка на стъпалата за през нощта, два пъти общо. Не знам доколко ме е оздравило това, но ми върна обонянието веднага.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 25 Май 2020, 13:44

Аз искам друго да добавя днес примерно имало 6 заразени, ок ама от колко теста от 500 теста заденонощтието ние не може да направиме и 5000 теста за седмица в другите държави правят по над 10000-15000 теста само за ден, сами може да си направите сметката

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 25 Май 2020, 13:54

waterboy написа:...

Да те попитам, беше ли загубил обоняние, сух ли ти беше носа, по кожата имаше ли повишена чувствителност? Сърбеж в очите?

п.п бях забравил да споделя, но и котката ми в периода я засичах да киха отвреме навреме... Знам, че и те го хващат covid 19. Може и всичко да е съвпадение.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата