Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от немо » 23 Май 2020, 23:53

waterboy написа:........

1,.....О Боже,болен излекувал се да сподели от 1-ва ръка.
2,За тези писания някой лев дават ли?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 23 Май 2020, 23:58

приятел аз може и нищо да не напиша ако сметнат модераторите да ми изстрият постовете исках да споделя какво съм преживял като доказателство имам епикриза ако искате ще кача снимка на нея за мен не е проблем айде лека вечер че тръгнаха дразгите :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 24 Май 2020, 0:19

немо написа:
waterboy написа:........

1,.....О Боже,болен излекувал се да сподели от 1-ва ръка.
2,За тези писания някой лев дават ли?

Момчето ми е приятел от малки деца,познаваме се и изобщо не си измисля,недей да говориш глупости колега !!
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 24 Май 2020, 1:04

waterboy написа:П.П В болницата бях сам в стая не съм имал контакти с други хора при мен влизаха само лекари и сестри облечени като космонафти нямах право да излизам от стаята 15 дни нямаше телевизия нямаше и Wi-Fi да не ви казвам как ми се отрази на психиката тази болница по зле от вируса...

Гадна работа , колега...Въз основа на горното, не виждам кой ще е тоя идиот, който ще се тества и ще влезе в болница, освен ако не е пред умирачка.
А да не говорим за 28 дневната карантина, която да те доумори, ако вирусът не е успял. Не знам дали такава олигофрения има в някоя друга държава...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 24 Май 2020, 1:05

waterboy написа:приятел аз може и нищо да не напиша ако сметнат модераторите да ми изстрият постовете исках да споделя какво съм преживял като доказателство имам епикриза ако искате ще кача снимка на нея за мен не е проблем айде лека вечер че тръгнаха дразгите :wave:

Интересен разказ, колега. Дано си се оправил напълно. :yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Май 2020, 7:34

Не си е като настинка май...
Кофтито е че не се знае от къде си се заразил.. а уж тръбят че знаят кой от къде, на кой, вериги на заболели и т.н.
Освен семейството ти дава ли им други контактни лица, изследвали ли са ги, има ли под карантина изобщо поставени?
Не разбрах в работата ти има установени други случай, те са установени след твоя случай или преди това? Ако са били установени преди теб знаеше ли се, поставени ли бяха хора под карантина? Колко е голяма фирмата която работиш?
Интересно ми е доколко щаб, рзи и не знам си кои наистина взимат реални мерки за ограничаване на тая гад.

п.с. Надявям се ти и семейство ти да сте в добро здраве и по-скоро да забравите тая гад. (психически)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 24 Май 2020, 9:04

Значи чакат да си пред умирачка и чак тогава почват да те лекуват с единственото доказано ефикасно лекарство срещу ковид Хлорохин. Явно им е скъпо лекарство и ако не си Домусчиев си го кътат.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 24 Май 2020, 9:11

Еми какво ще кажете да се научите да не се лекувате с парацетамол и другите му там лайна???

Човек който при вдигната температура пие парацетамол.... Не пиеш май за първи път, даже не знам дали имаш и имунна система изобщо. От цялата работа си се натровил на копеле с каква ли не химия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 24 Май 2020, 9:18

Аз си правих бърз тест в Рамус. Добре са организирали изследванията за Ковид-19. Поредно разочерование от щаба и лекарите. Да оставиш хората по домовете им да получат условия усложнения и чак тогава да се мъчиш да ги лекуваш...
@waterboy, като сте под карантина всички, има ли организирано снабдяване с храна или по заявка нещо?

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 24 Май 2020, 9:33

ukelichko написа:То цял свят призна (включително Путин и Корнелия Нинова), че има коронавирус и от него умират хора, само ти прозря тънката конспирация. Като ги разбираш конспирациите, поне възползваш ли се по някакъв начин или просто работиш за доброто на човечеството, като разкриваш подлите замисли на световните господари.

Не съм ти твърдял, че няма вирус.
Вие обаче половината сте със страхова невроза, не само тук, говорите ми за лайсни, първа вълна, втора вълна... От самото начало не можете да разберете нищо и сте АБСОЛЮТНИ коне с капаци. Слагайте си шлемовете, маските, ръкавиците, взимайте си дневната доза паника от медиите и се крийте, където си искате.

И ни оставете намира.

п.п На колко години си, колега? Чак сега ли разбра, че умират хора по света и у нас. От какво ли не....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Май 2020, 12:02

Хлорохина не го дават на "леките " пациенти защото има множество вредни странични ефекти . Изобщо не е толкова ефикасно , и ако има вариант е по добре да не се приема . Това е практически пестицид против маларийния плазмодий , като основната идея на лечението е да не умре пациента от хлорохина преди да е убит паразита .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Май 2020, 12:03

ID A написа:Поредно разочерование от щаба и лекарите. Да оставиш хората по домовете им да получат условия усложнения и чак тогава да се мъчиш да ги лекуваш...

Навсякъде е така. Вече писах за Испания...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 24 Май 2020, 12:30

Колегата за хлорохина е прав не го дават на леките пациенти и ми дадоха да се подпиша че знам че ще ме лекуват с хлорохин явно има странични ефекти които до сега не съм забелязал
Относно работата в 1 и същи ден се разболяхме 2ма човека след това на всеки 3-4 дни по 1 нов установен след PCR тест всичките 9 са под карантина за контактни лица при тях не знам, работя в цех за дограма (около 20 човека)
След като аз се разболях семейството ми го карантинираха цялото за 14 дни, като на 5-6тия ден от карантината дойдоха от РЗИ и направиха тестове на всички (излезнаха положителни и ги карантинираха нови 28 която изтече преди 2-3 дни а мойта има още 5)
П.П Дано на никой не му се налага но в ВМА правят безплатни PCR тестове, понеже частните лаборатори взимат от 100-120лв за тест

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 25 Май 2020, 3:41

От бая време се колебаех дали да напиша и аз моята история и все не остава време. Никого не искам да плаша, а може би просто да дам малко повече инфо. Колегата под мен е преживял нещо подобно, а смея да твърдя, че откак оздравях и станах адекватен(точно такъв бях, абсолютно неадекватен за всичко) така и не срещнах човек, преживял и описал жестокостта на заболяването както аз я преживях.
Разболях се на 14 март, по-точно тогава вдигнах температура и поради някакво стечение на обстоятелствата тя спадна точно на 14 април. Точно един месец, да. След като спадна температурата имах продължение около 2 седмици с кашлица, виене на свят, болки в бъбреците, черен дроб, лека Неадекватност, двойно виждане и замъглен поглед, супер слабост, постоянни схващания, сърдечни аритмии....бая станаха нали? Не. Нищо не е това. Повтарям, че нещата, които описвам бяха СЛЕД като оздравях. Не ги броя. Незначителни са, въпреки, че със сигурност забравям бая други. Иначе по време на боледуването минах през задължителните:
-силни болки в гръдния кош, които не те оставят да дишаш
-диария. Ако трябва да съм честен дори не я броя, при мен трая само 4 дни
-тотална липса на апетит, а още по-лошото отвращение от каквато и да е храна. Буквално. Който иска да вярва, все ми е тая, но за 21 дни имах изядени общо филия и половина хляб, при все че по принцип ям много. Оздравявайки, хората, които ме видяха първи....помня отлично облещените им физиономии..
-температура. В началото около седмица я усещах много силна, но нямах термометър. Така се случи, че живея сам от известно време. Когато след около седмица хазяйката разбра, че съм зле и ми даде термометър. Подчертавам, че се чувствах вече по-добре и той редовно си отчиташе 39,7 39,2.. Колко е била в лошите дни мога само да гадая
-силни болки в главата. Постоянни или на вълни, остри. Край нямаше това, предполагам от температурата. Тъй като съм върл противник на хапчета и медецина постоянно стисках да не пия парацетамол или колкото може по-рядко. Пиех половинка сутрин или четвърт вечер преди заспиване, че не се траеше. Хубавото е, че ми повлияваше и няма да си кривя душата, вълшебния парацетамол ми помогна много.
-Неадекватност. Освен постоянните виенета на свят, говорех и вършех постоянно глупости. Нещото като те хване праска яко и нервната система, да. Казвам го с абсолютна сигурност! Скарахме се не веднъж по телефона с приятелката ми и добре, че се оказа умна и добра. Прости ми не малко непростими неща.
-непрестанни и непровокирани от нищо болезнени схващания.
-умора и безсилие за нищо. Ама като кажа за нищо, това означава за нищо. Знам как ще джафнат сега някои, ама аз просто разказвам: Седя и си гледам ТВ например. Нищо не разбирам, каквото и да дават аз все нищичко не разбирам и изобщо не мога да разбера какъв е изобщо смисъла да го дават това. Искам просто да си протегна ръката и да взема дистанционното. Не го правя. Давам си кураж. Настройвам се. Минават обикновено минути преди да се надъхам и да се напъна да се протегна. Друго: Жаден съм от температурата. Постоянно съм жаден. Настройвам се и си давам кураж да стигна до мивката. 3 метра са това и все пак по някое време стигам до нея но със МНОГО силно и учестено дишане! Около минута дишам учестено да се поуспокоя, че то иначе вода няма как да се пие. После естествено следват няколко минути приготовления и назландисване да се престраша да тръгна към леглото. Веднъж стигнал до него и успял да се завия през глава следват 2-3 минути учестено, направо кучешко дишане и тресене, точно треска, не мога да обясня защо.

Всичко това обаче бледнее(поне за мен) от най-силния и коварен ефект. Кошмарите. Край нямаха. Това непрестанно сънуване на кошмари ме убиваше. По 200 пъти на нощ спорех с кой ли не, карах се и се бунтувах. Събуждах се пак и пак плувнал в студена пот, а чаршафите прогизнали. Спорех и се бунтувах за абсолютно безсмислени и несъществуващи истории, повечето даже абсурдни. Някои от вечерите си измислях всевъзможни причини да остана още малко буден. В други пък исках да се събудя, в най-лошите пък бях практически буден, а просто не успявах да прекъсна кошмарите бидейки и....точно така, буден..

Никого не искам да плаша, нищо не търся и нищо не прокламирам. Просто казвам, че гадния вирус съществува. На хората, които ще ме обвинят за човек без имунитет просто казвам, че се радвам на отлично здраве. На тези пък, които ще ме обвинят, че плаша и паникьосвам излишно хората ще кажа, че както и преди, така и след заболяването не нося нито ръкавици, нито се мацам с гадните бълвочи да се дезинфектирам. Не страня от никого и не съм спрял да си живея нормално. Маска все още не съм слагал ни веднъж и смятам, че просто трябва да си живеем с него. Това е.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Май 2020, 8:21

Съжалявам, колеги, че сте се разболели. Описанието на болестта обаче не значи нищо. Никой не е твърдял, че вирус няма. Ама и Апокалипсис немА. Откак разхлабиха мерките ко се случва ? М? Нещо пик, бум, тва онова ? Нема, нали ? Даже да приемем екстраползцията на Мангъров за 200 - 300 000 души заразили се това пак са зорлем 5% от народонаселението. От , които по-тежки са 300-400 случая. Айде, моля ви се. Забравихте какво беше в началото. Опашки и щандовете празни. Кому беше нужно това? Можеше спокойно да си има мерки, без глупавите кпп-та и резултата щеше да е същия.
Средно 1000-та починали, че и повече, от грип дали са повечко от текущото дето всички Омират от корона ? С Банско ко стана ? М? Нещо си затраяха там. Треаше сички да са болни и половината да ги копат на Бъндеришка поляна. Това е. А иначе никой не е казал Вирус няма. Вирус има, само дето не е баш така както го изкарват по БТВ Новините. И без да си специалист те числата говорят сами.
ПП. Ivoaudi, от прочетеното разбирам, че си си бил у вас? Да? Че и на самолечение? Що така ?
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата