BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Може да я зареждате с дърпане. В крайна сметка ако хвърлиш кутията, ще е в името на научните експерименти
Ниска скорост, жега и над 2 тона са предпоставки за проблем с охлаждането...Чакай ами хората и багажа в двете коли. Да не дръпнеш 3 тона и накрая мяу
https://www.youtube.com/watch?v=YDkV17sty48

https://www.youtube.com/watch?v=YDkV17sty48
"Чемодан, вокзал, Москва"
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Да тегленето отпада като вариант, по евтино ще е пътна помощ, поне за мене 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
ekalchev написа:Да тегленето отпада като вариант, по евтино ще е пътна помощ, поне за мене
Гърците би трябвало да имат карта със станциите за зареждане, което ще улесни да се планира пътуването.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- msch
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: '12 BMW F11 535d xDrive
Здравейте, сменям застрахователя, а с това и имобилайзера на колата.
До сега беше някакъв Meta 43 или нещо такова.
Новият застраховател ми предлага имобилайзер К-И 231 на фирма МАК-06 или Autowatch 928 II на фирма Джей Енд Джей Ко. Цените са сходни и няма значение за мен кой ще е. Тия допълнителни "уж" защити, осигуряват ли някаква допълнителна защита или е ала-бала всичко....
Кое е по-малкото зло, ако някой има информация по въпроса. Четох, че тия въпросните К-И и Autowatch са CAN имобилайзери и общо взето има ядове с тях?
С тая Meta 43 не съм имал проблем.....
Утре трябва да монтират и се надявам, след това да не стоя по пътищата с непалеща кола
.
Благодаря предварително!
До сега беше някакъв Meta 43 или нещо такова.
Новият застраховател ми предлага имобилайзер К-И 231 на фирма МАК-06 или Autowatch 928 II на фирма Джей Енд Джей Ко. Цените са сходни и няма значение за мен кой ще е. Тия допълнителни "уж" защити, осигуряват ли някаква допълнителна защита или е ала-бала всичко....
Кое е по-малкото зло, ако някой има информация по въпроса. Четох, че тия въпросните К-И и Autowatch са CAN имобилайзери и общо взето има ядове с тях?
С тая Meta 43 не съм имал проблем.....
Утре трябва да монтират и се надявам, след това да не стоя по пътищата с непалеща кола

Благодаря предварително!
Идея нямам кой какъв е като имена, но съм слагал в Алианц и представляваше едно копченце, което трябва да натиснеш преди да се опитваш да запалиш, което е досадно. Защитата беше прекъсната верига на стартера, което е пълна глупост. Бях с кола с ръчни скорости и при въпрос к'во прави тая защита ако бутнем колата на скорост вдигаха рамене... в Алианц си доплатих 244лв над премията за тая глупост, иначе каското не важеше при кражба
Лев инс дават едно квадратче за ключодържател на което му пада батерията на няколко месеца. Решението е винаги да имаш резервна батерийка някъде в колата.
Избери най-безпроблемното при ежедневно ползване, реална защита не очаквай.
Най-много те пази лепенката на огледалото...

Лев инс дават едно квадратче за ключодържател на което му пада батерията на няколко месеца. Решението е винаги да имаш резервна батерийка някъде в колата.
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
От две години съм застрахован в Алианц, избрах ги защото не изискваха да ми слагат имобилайзер. На въпроса ми защо повечето компании искат ,а те не? " Защото осъзнахме ,че имобилайзерите с нищо не помагат при кражба"grkv написа:Идея нямам кой какъв е като имена, но съм слагал в Алианц и представляваше едно копченце, което трябва да натиснеш преди да се опитваш да запалиш, което е досадно. Защитата беше прекъсната верига на стартера, което е пълна глупост. Бях с кола с ръчни скорости и при въпрос к'во прави тая защита ако бутнем колата на скорост вдигаха рамене... в Алианц си доплатих 244лв над премията за тая глупост, иначе каското не важеше при кражба![]()

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
В Армеец също не слагат на F10.
Видях че се коментират батерии на имобилайзера. Собственика преди мен е застраховал в Generali и те са сложили някакво скрито устройство (може би за проследяване на колата). След като минах на Армеец така и не го махнах. Знаете ли дали има опасност да му падне батерия или по някакъв начин да създаде проблем ако не го махна?
Видях че се коментират батерии на имобилайзера. Собственика преди мен е застраховал в Generali и те са сложили някакво скрито устройство (може би за проследяване на колата). След като минах на Армеец така и не го махнах. Знаете ли дали има опасност да му падне батерия или по някакъв начин да създаде проблем ако не го махна?
Падат батериите на това в ръката.
Това в колата е логично да се захранва от самата кола и да се зарежда често.
Ако не си караш колата 3-4 седмици е друго, но тогава застрахователят няма да намери кола, която вече не търси.
Това в колата е логично да се захранва от самата кола и да се зарежда често.
Ако не си караш колата 3-4 седмици е друго, но тогава застрахователят няма да намери кола, която вече не търси.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Интересно дали може да използваш ConnectedDrive да си намериш колата ако я откраднат. Колата има интернет и няма начин да не може да се проследи. Предполагам дилъра може да съдейства. Мнения?
- msch
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: '12 BMW F11 535d xDrive
grkv написа:Идея нямам кой какъв е като имена, но съм слагал в Алианц и представляваше едно копченце, което трябва да натиснеш преди да се опитваш да запалиш, което е досадно. Защитата беше прекъсната верига на стартера, което е пълна глупост. Бях с кола с ръчни скорости и при въпрос к'во прави тая защита ако бутнем колата на скорост вдигаха рамене... в Алианц си доплатих 244лв над премията за тая глупост, иначе каското не важеше при кражба![]()
Благодаря за отговора, колега.
Към Лев Инс бях до момента и имаше едно кръгло устройство с ключа. Батерията така и не се изхаби за 1,5години откакто е колата при мен.
Ще се доверя на хората в сервиза, където ще го монтират. Надявам се да споделят кое устройство е по-малко проблемно.
При мен е квадратно, дадоха ми го преди половин година.
Опитът ми с Алианц е от преди 3 години.
Явно нещата се променят, но ако сметнем, че от техническа гледна точка няма как толкова масова защита да не е отдавна ясна за мераклиите, то си остава принципът, че най-много пази лепенката и търсим най-малко некомфортното устройство.
Опитът ми с Алианц е от преди 3 години.
Явно нещата се променят, но ако сметнем, че от техническа гледна точка няма как толкова масова защита да не е отдавна ясна за мераклиите, то си остава принципът, че най-много пази лепенката и търсим най-малко некомфортното устройство.
- krissso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
ekalchev написа:В Армеец също не слагат на F10.
И аз бях така - взех колата с изтекло каско при Евроинс, където и е слаган ГПС. Преместих се при Армеец, а междувременно Евроинс казаха че са деактивирали ГПС и да съм минел като ми е удобно да го махнат. И така 3.5 години минавам

- ReSp3c7a
- Потребител
-
- Кара: е60 535d космУс, f32 428xi
Здравейте колеги, ходих да гледам една 530 xd, и на копчетата за режимите имаше sport/normal, а когато продавача влезе в менюто, имаше абсолютно всички режими (мисля че и еко про), на някои автомобили, които гледам е sport/comfort. Каква е разликата, кое какви модове има. Също така, видях това нещо:
''First of all, you will get the Dynamic Driving Control Switch when you order one of these combinations:
a) ZSP (Sports package) + ZDH (Dynamic Handling Package)
b) ZSP (Sports package) + 2TB(Sports Automatic transmission)''
EDC, electronic damper control, същото ли е като adaptive drive ?
Доста се обърках, кое какво е, на какво влияе, ще се радвам за уточнение .
''First of all, you will get the Dynamic Driving Control Switch when you order one of these combinations:
a) ZSP (Sports package) + ZDH (Dynamic Handling Package)
b) ZSP (Sports package) + 2TB(Sports Automatic transmission)''
EDC, electronic damper control, същото ли е като adaptive drive ?
Доста се обърках, кое какво е, на какво влияе, ще се радвам за уточнение .
Имам малко недоразумения и с климатроника.
На старото Е поколение като сложиш на 22 градуса и натиснеш АУТО колата си регулира температура на въздуха И скоростта на вентилатора.
Сегашната Ф при натискане на ауто не си променя сама скоростта на вентилатора, трябва ръчно... това са ми и най-износените копчета в целия салон, за усилване/намаляне на вентилатора. Явно и някой преди мен се е ядосвал с това.
Звучи ми абсурдно и питам какво аз не разбирам и как да го накарам да си се управлява автоматично?
На старото Е поколение като сложиш на 22 градуса и натиснеш АУТО колата си регулира температура на въздуха И скоростта на вентилатора.
Сегашната Ф при натискане на ауто не си променя сама скоростта на вентилатора, трябва ръчно... това са ми и най-износените копчета в целия салон, за усилване/намаляне на вентилатора. Явно и някой преди мен се е ядосвал с това.
Звучи ми абсурдно и питам какво аз не разбирам и как да го накарам да си се управлява автоматично?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Управлява се автоматично и скоростта на вентилатора!grkv написа:Имам малко недоразумения и с климатроника.
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk