BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов

Мнение от bai_ILIA » 21 Май 2020, 11:53

Може да я зареждате с дърпане. В крайна сметка ако хвърлиш кутията, ще е в името на научните експерименти :D Ниска скорост, жега и над 2 тона са предпоставки за проблем с охлаждането...Чакай ами хората и багажа в двете коли. Да не дръпнеш 3 тона и накрая мяу :mhihi:

https://www.youtube.com/watch?v=YDkV17sty48
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 21 Май 2020, 15:23

Да тегленето отпада като вариант, по евтино ще е пътна помощ, поне за мене :)

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 21 Май 2020, 16:11

ekalchev написа:Да тегленето отпада като вариант, по евтино ще е пътна помощ, поне за мене :)

Гърците би трябвало да имат карта със станциите за зареждане, което ще улесни да се планира пътуването.
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: '12 BMW F11 535d xDrive

Мнение от msch » 21 Май 2020, 16:26

Здравейте, сменям застрахователя, а с това и имобилайзера на колата.
До сега беше някакъв Meta 43 или нещо такова.

Новият застраховател ми предлага имобилайзер К-И 231 на фирма МАК-06 или Autowatch 928 II на фирма Джей Енд Джей Ко. Цените са сходни и няма значение за мен кой ще е. Тия допълнителни "уж" защити, осигуряват ли някаква допълнителна защита или е ала-бала всичко....
Кое е по-малкото зло, ако някой има информация по въпроса. Четох, че тия въпросните К-И и Autowatch са CAN имобилайзери и общо взето има ядове с тях?
С тая Meta 43 не съм имал проблем.....
Утре трябва да монтират и се надявам, след това да не стоя по пътищата с непалеща кола :roll: .

Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 21 Май 2020, 18:07

Идея нямам кой какъв е като имена, но съм слагал в Алианц и представляваше едно копченце, което трябва да натиснеш преди да се опитваш да запалиш, което е досадно. Защитата беше прекъсната верига на стартера, което е пълна глупост. Бях с кола с ръчни скорости и при въпрос к'во прави тая защита ако бутнем колата на скорост вдигаха рамене... в Алианц си доплатих 244лв над премията за тая глупост, иначе каското не важеше при кражба :no:
Лев инс дават едно квадратче за ключодържател на което му пада батерията на няколко месеца. Решението е винаги да имаш резервна батерийка някъде в колата.

Избери най-безпроблемното при ежедневно ползване, реална защита не очаквай.
Най-много те пази лепенката на огледалото...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 21 Май 2020, 19:40

grkv написа:Идея нямам кой какъв е като имена, но съм слагал в Алианц и представляваше едно копченце, което трябва да натиснеш преди да се опитваш да запалиш, което е досадно. Защитата беше прекъсната верига на стартера, което е пълна глупост. Бях с кола с ръчни скорости и при въпрос к'во прави тая защита ако бутнем колата на скорост вдигаха рамене... в Алианц си доплатих 244лв над премията за тая глупост, иначе каското не важеше при кражба :no:
Лев инс дават едно квадратче за ключодържател на което му пада батерията на няколко месеца. Решението е винаги да имаш резервна батерийка някъде в колата.

От две години съм застрахован в Алианц, избрах ги защото не изискваха да ми слагат имобилайзер. На въпроса ми защо повечето компании искат ,а те не? " Защото осъзнахме ,че имобилайзерите с нищо не помагат при кражба" :)

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 21 Май 2020, 19:57

В Армеец също не слагат на F10.

Видях че се коментират батерии на имобилайзера. Собственика преди мен е застраховал в Generali и те са сложили някакво скрито устройство (може би за проследяване на колата). След като минах на Армеец така и не го махнах. Знаете ли дали има опасност да му падне батерия или по някакъв начин да създаде проблем ако не го махна?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 21 Май 2020, 20:50

Падат батериите на това в ръката.
Това в колата е логично да се захранва от самата кола и да се зарежда често.
Ако не си караш колата 3-4 седмици е друго, но тогава застрахователят няма да намери кола, която вече не търси.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 21 Май 2020, 22:45

Интересно дали може да използваш ConnectedDrive да си намериш колата ако я откраднат. Колата има интернет и няма начин да не може да се проследи. Предполагам дилъра може да съдейства. Мнения?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: '12 BMW F11 535d xDrive

Мнение от msch » 22 Май 2020, 5:38

grkv написа:Идея нямам кой какъв е като имена, но съм слагал в Алианц и представляваше едно копченце, което трябва да натиснеш преди да се опитваш да запалиш, което е досадно. Защитата беше прекъсната верига на стартера, което е пълна глупост. Бях с кола с ръчни скорости и при въпрос к'во прави тая защита ако бутнем колата на скорост вдигаха рамене... в Алианц си доплатих 244лв над премията за тая глупост, иначе каското не важеше при кражба :no:

Благодаря за отговора, колега.
Към Лев Инс бях до момента и имаше едно кръгло устройство с ключа. Батерията така и не се изхаби за 1,5години откакто е колата при мен.
Ще се доверя на хората в сервиза, където ще го монтират. Надявам се да споделят кое устройство е по-малко проблемно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 22 Май 2020, 5:52

При мен е квадратно, дадоха ми го преди половин година.
Опитът ми с Алианц е от преди 3 години.
Явно нещата се променят, но ако сметнем, че от техническа гледна точка няма как толкова масова защита да не е отдавна ясна за мераклиите, то си остава принципът, че най-много пази лепенката и търсим най-малко некомфортното устройство.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20

Мнение от krissso » 22 Май 2020, 13:15

ekalchev написа:В Армеец също не слагат на F10.

Видях че се коментират батерии на имобилайзера. Собственика преди мен е застраховал в Generali и те са сложили някакво скрито устройство (може би за проследяване на колата). След като минах на Армеец така и не го махнах. Знаете ли дали има опасност да му падне батерия или по някакъв начин да създаде проблем ако не го махна?

И аз бях така - взех колата с изтекло каско при Евроинс, където и е слаган ГПС. Преместих се при Армеец, а междувременно Евроинс казаха че са деактивирали ГПС и да съм минел като ми е удобно да го махнат. И така 3.5 години минавам :mhihi: но не е имало проблеми.

Потребител
Аватар
Кара: е60 535d космУс, f32 428xi

Мнение от ReSp3c7a » 27 Май 2020, 0:41

Здравейте колеги, ходих да гледам една 530 xd, и на копчетата за режимите имаше sport/normal, а когато продавача влезе в менюто, имаше абсолютно всички режими (мисля че и еко про), на някои автомобили, които гледам е sport/comfort. Каква е разликата, кое какви модове има. Също така, видях това нещо:
''First of all, you will get the Dynamic Driving Control Switch when you order one of these combinations:
a) ZSP (Sports package) + ZDH (Dynamic Handling Package)
b) ZSP (Sports package) + 2TB(Sports Automatic transmission)''

EDC, electronic damper control, същото ли е като adaptive drive ?
Доста се обърках, кое какво е, на какво влияе, ще се радвам за уточнение .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 27 Май 2020, 7:57

Имам малко недоразумения и с климатроника.
На старото Е поколение като сложиш на 22 градуса и натиснеш АУТО колата си регулира температура на въздуха И скоростта на вентилатора.
Сегашната Ф при натискане на ауто не си променя сама скоростта на вентилатора, трябва ръчно... това са ми и най-износените копчета в целия салон, за усилване/намаляне на вентилатора. Явно и някой преди мен се е ядосвал с това.
Звучи ми абсурдно и питам какво аз не разбирам и как да го накарам да си се управлява автоматично?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 27 Май 2020, 8:01

grkv написа:Имам малко недоразумения и с климатроника.
На старото Е поколение като сложиш на 22 градуса и натиснеш АУТО колата си регулира температура на въздуха И скоростта на вентилатора.
Сегашната Ф при натискане на ауто не си променя сама скоростта на вентилатора, трябва ръчно... това са ми и най-износените копчета в целия салон, за усилване/намаляне на вентилатора. Явно и някой преди мен се е ядосвал с това.
Звучи ми абсурдно и питам какво аз не разбирам и как да го накарам да си се управлява автоматично?
Управлява се автоматично и скоростта на вентилатора!

Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11