Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
Re: Мотористите във форума!
vvasilev1 написа:Каква газ?... той върви без грам газ. Тоя мотор е луд. Докато го бутна и е 5000 об. Няма ход на газта. Така ли трябва да е?
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
празния ход без газ трябва да е около 900-1100 оборота... ако са повече му ги върни- всеки мотор има врътка за празните да се нагласят
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Те им вдигат оборотите на празен ход, няма нужда да пипаш газта и съединителя
Върти главата смело, не си фиксирай погледа, а гледай поне 3-4 секунди напред и ползвай максимално пространството. Ако ти се засилва много, го подпирай със задната спирачка. Все пак имай предвид, че с по-голяма скорост става по-лесно, не се мъчи да го правиш малоумно бавно 

Ubi dubium, ibi libertas
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Е то и инструктура така ми казва, че на скорост е по лесно ама... абе явно за първи път е така.
То като свикнеш и ти изглежда лесно.
То като свикнеш и ти изглежда лесно.
alx написа:vvasilev1 написа:Каква газ?... той върви без грам газ. Тоя мотор е луд. Докато го бутна и е 5000 об. Няма ход на газта. Така ли трябва да е?
празния ход без газ трябва да е около 900-1100 оборота... ако са повече му ги върни- всеки мотор има врътка за празните да се нагласят
По спецификация му дават 1400 на този Хорнет. Това при напълно загрял мотор.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Загрял... Хи... Хи... Хи.
Той горкия ври... На първа и втора на 104-105 градуса.
Жал ми е за него.
Той горкия ври... На първа и втора на 104-105 градуса.
Жал ми е за него.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Другата тренировка, пробвай без газ на оборот, и се съсредоточи в самия завой. 

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Ама аз нали това казвам, че на осмицата не я използвам изобщо газта. Инструктура ми обясни да сядам макс напред и да отварям крака в посоката, в която завивам.astrapower написа:Другата тренировка, пробвай без газ на оборот, и се съсредоточи в самия завой.
Обаче имам чувството, че се засилва много мотора дори на оборот и убивам с малко съединител.
... абе ще му хвана чалъма надявам се.
Айде първи пост тук за хубава тема.vvasilev1 написа:Първи ден кормуване... Hornet 600— 2008 .
Стрес... как ще я направя тая осмица?
Дейба.
Няма страшно с осмицата. След няколко часа ще ти е по-лесно.
Успех
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
vvasilev1 написа:Каква газ?... той върви без грам газ. Тоя мотор е луд. Докато го бутна и е 5000 об. Няма ход на газта. Така ли трябва да е?
Еми то се учудвам, че 600сс е за учебен мотор. Аз като карах курса едно време беше 125-ца, леко разтеглена като чопър, перфектно се държеше, а дори беше карбуратор. Тоя 2008-ма сигурно е инжекция и би трябвало да е доста плавен, но явно ти идва бърз за упражнението. Ще свикнеш.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Аз си мисля, че не е добре мотора.sub_eleven написа:vvasilev1 написа:Каква газ?... той върви без грам газ. Тоя мотор е луд. Докато го бутна и е 5000 об. Няма ход на газта. Така ли трябва да е?
Еми то се учудвам, че 600сс е за учебен мотор. Аз като карах курса едно време беше 125-ца, леко разтеглена като чопър, перфектно се държеше, а дори беше карбуратор. Тоя 2008-ма сигурно е инжекция и би трябвало да е доста плавен, но явно ти идва бърз за упражнението. Ще свикнеш.
Изведнъж скача, ясно е, че не е едно цилиндров ама... Чува се едно цъскане синхронно с оборотите... все едно има развита свещ...?
Ама... гледам, че тия дето са advanced си бичат без грижи.
Мислех си, че е по лесно мамка му.
В събота съм на оглед за матор... Хорняга 2006 с дигит таблото и карбове, с кръглия фар.
Ще го видим...
vvasilev1 написа:Аз си мисля, че не е добре мотора.sub_eleven написа:vvasilev1 написа:Каква газ?... той върви без грам газ. Тоя мотор е луд. Докато го бутна и е 5000 об. Няма ход на газта. Така ли трябва да е?
Изведнъж скача, ясно е, че не е едно цилиндров ама... Чува се едно цъскане синхронно с оборотите... все едно има развита свещ...?
Ама... гледам, че тия дето са advanced си бичат без грижи.
Мислех си, че е по лесно мамка му.
В събота съм на оглед за матор... Хорняга 2006 с дигит таблото и карбове, с кръглия фар.
Ще го видим...
Според мен не си заслужава да взимаш Хорнет 2006. За почти същите кинти взимаш 2007+ ,а разлика между двата е голяма.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Ами чак пък голяма... Този ми е наблизо, от първия собственик на 25.000 км, има с кой да го огледам, а и разликата с хубав от тия с инжекцията е поне 1500 лева. Не че са пари ама нито имам желание да скитам по други градове, да ангажирам хора да идват с мен по огледи, а и едно ходене до Пловдив и София отива 100 лева. Аз като се разходя три пъти, ей ти ги едни гуми.
Дай да почна с тоя пък след две години ще го мислим.
На жената и децата, мотор не им трябва, тъй че и това хич не ми е малко. Това са си 5-6 бона за панаир на душата. Кой знае къв моторист може и да не стана.
На жената и децата, мотор не им трябва, тъй че и това хич не ми е малко. Това са си 5-6 бона за панаир на душата. Кой знае къв моторист може и да не стана.
vvasilev1 написа:Ами чак пък голяма... Този ми е наблизо, от първия собственик на 25.000 км, има с кой да го огледам, а и разликата с хубав от тия с инжекцията е поне 1500 лева. Не че са пари ама нито имам желание да скитам по други градове, да ангажирам хора да идват с мен по огледи, а и едно ходене до Пловдив и София отива 100 лева. Аз като се разходя три пъти, ей ти ги едни гуми.
Дай линк да го видим.
vvasilev1 написа:На жената и децата, мотор не им трябва, тъй че и това хич не ми е малко. Това са си 5-6 бона за панаир на душата. Кой знае къв моторист може и да не стана.
Това много ми хареса- панаир на душата...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Лесничко е и се свика с тия упръжнения.
Да ви се похваля, врътнах първите км на бмв-то и ми е много удобен! Чувствам го супер!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да ви се похваля, врътнах първите км на бмв-то и ми е много удобен! Чувствам го супер!
Sent from my iPhone using Tapatalk
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите