Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от mr_petroff » 10 Май 2020, 23:39

Benord написа:То този вирус е изобретен отдавна!Казва се демокрация.

А, Станишев , и ти ли си във форума? Кога си взе BMW - то нали малко капиталистическо-с Москвича кво стана? :mhihi:

Аватар

Мнение от arnold » 11 Май 2020, 0:50

blacksapphire написа:Това, което разбрах за коронавируса дотук: ракът е съпътстващо заболяване, психологическото равновесие на мнозинството е по-важно от дреболии като здрав разум, икономика, прехрана, естествен алгоритъм на живота и т.н. Ковид е инструмент за влияние, маскиран като бедствие. “Грижата” е за психиката, а не за биологията. Грижим се за онези, които… Още полудяват от мисълта, че могат да се заразят с нещо, което не е по-опасно от сериозните грипни вълни в последните десетилетия. Само защото политици и медии са се фиксирали върху него. Маниакалността е единственият резултат от Просвещението, а науката, с която се гордее съвременния човек, не е нищо повече от слугиня на алчността му. Карантината е най-хубавото нещо, което се случи от падането на Берлинската стена - духовно изобличение на победилия капитализъм. Все пак ми се струва, че тя няма да върне акъла на мястото на потребителската кошница, окупирала главите на световното тулупчество.

:clap: :clap: :clap: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Май 2020, 0:54

Жителите на тулупия не одобряват това :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Май 2020, 6:49

Щях да ви питам, говорихме си за равносметка накрая. Да кажем, че сме към края, промени ли се с нещо мнението ви за вируса, карантината и т.н. Говорим за TNT, Lenco, Peshev, Steen, Zack и всички, останали, които се бяхте обединили около едно мнение?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 11 Май 2020, 7:22

Рано е още за "края". Според мен:
1. Видя се, че не е толкова страшно. Така си мисля още от началото.
2. Видя се и че не е толкова заразно.
3. Повечето случаи са от "зоната на здрача", без всякакво спазване на мерки, хигиена или каквото и да е. Чак махалите им затвориха и пак нема цела махала тръшнала се.
Трябва да си мине лятото , за да се види ще паднат ли заразените, а наесен какво ще е и така. Поне 1 година ще има някакви "мерки".
Гледма ко става в Германия, правим както в Израел...така каза генерала :)) Що не гледаме нас си, а другото само за сведение не ми стана ясно.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 11 Май 2020, 8:24

Ква развносметка, кви 5 леа :dunno: още нищо не се е видяло, не бил заразен пък 1вите заразени как са го лепнали вируса като нито бяха пътували в чужбина, нито имаха семейства с такива хора. Да не е като да лети из въздуха и всеки вдишал да се разболява, както си мислят масово хората, но голяма роля има и хигиената която започна да се спазва при повечето хора.
Аз си мисля че и доста хора го минаха тоя вирус без да са разбрали или поне не са се изследвали, но въпроса е какво идва след това. Има много анализи, предупреждения които казват че има странични увреждания които са в следствие на прекарания вирус. Също и не е много ясно дали няма пак шанс да те тресне на есен същия вирус и т.н. и т.н.
Та още е твърде рано да теглим чертата, според мен картинакта ще се изясни горе долу след година-две, все пак сега идва летния сезон, а тогава повечето от тези вируси изчезват. После ще дойдат гриповете и пак ще стане мармалад :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 11 Май 2020, 9:08

Аз понеже не намерих / не че съм търсил усърдно/ Джорданката да намери
Колко време е продължила пандемията от Испански грип, SARS,MERS. От там можем да правим някакви изводи и екстраполации за короната.
Хората се разпуснаха вече. Сабале като си зех цигари и кафе - маскирани немаше /то верно че бехме 3 човека де/. После заредих и пак от 4 човека само аз бях с маска.
Вярно, проформа, хартиена, ама с маска съм не е без хич.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Май 2020, 9:31

Пандемията като премине има две възможности , или става вируса ендемичен и се среща по цял свят с някакъв малък брой заболели тоест става сезонен грип като другите - или изчезва напълно . Дори да стане ендемичен тоя вирус вече не може да направи такава пандемична истерия като сегашната смешна ситуация . Пак повтарям за незнам кой път , свинския грип който е пак от тая група сарс затри 500 000 души при пандемията която предизвика и то не само старци а от всички възрасти . Никой не дори посна сълза , нито затвори граници нито спря икономика нито нищо . От свинския грип в България са починали хиляди да не кажа десетки хиляди щото са доста години вече , не е изчезнал защото заради движението на хора по цял свят си присъства перманентно . За измамата ковид обаче как ще се развият нещата трябва да кажат политиците , проблема вече не е медицински . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 11 Май 2020, 9:57

Б@х тая измама по целия свят...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Май 2020, 11:22

sub_eleven написа:Щях да ви питам, говорихме си за равносметка накрая. Да кажем, че сме към края

https://prnt.sc/sek1wf

Кое е към края ? Четеш ли колко заразени лекари има ? Сега имаме повече заразени, отколкото през март и първата половина на април. Март не го броя, щото тогава нямаше тестове. Мнението ми е, че много бързо разпуснаха мерките и може да се наложи пак да се затягат. КПП-тата не знам колко влияние оказаха, но бяха несправедливи. Парковете и планините трябваше да си отворени, а да е забранено струпването на хора само. За мен трябваше да остане мярката с носене на маски. Трябваше в рамките на месец една по една да разпуснат. Всеки понеделник примерно.

Сега въпреки повечето болни, е по-спокойно понеже лекарите са виждали болни от вируса, знаят как се развива болестта и какво да ги правят, имат предпазни средства (поне в големите градове). Да не се окаже, че ще има сериозен ръст на инфаркти и инсулти, пък да се обвинява залежаването :wave:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Май 2020, 11:58

Jordana написа: От свинския грип в България са починали хиляди да не кажа десетки хиляди щото са доста години вече , не е изчезнал защото заради движението на хора по цял свят си присъства перманентно .

Къде са тези данни, защото официалните са за точно 40 починали от свински грип? :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 11 Май 2020, 12:21

sub_eleven написа:Щях да ви питам, говорихме си за равносметка накрая. Да кажем, че сме към края, промени ли се с нещо мнението ви за вируса, карантината и т.н. Говорим за TNT, Lenco, Peshev, Steen, Zack и всички, останали, които се бяхте обединили около едно мнение?

Дано сме в края, но едва ли.
Гледам Германия и останалите големи.
Събота се срещнахме с приятели, като мъжа е върл противник на Генерала, но като му предложих да се качим и прегърнем възрастната му майка :kuku:
Както някой беше казал "Да беше ............ ама то акъл"
На някой ако му се занимава да направи анкета, колко от тези които мислят, че няма вирус сега са без работа и без доходи/осигуровки.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Май 2020, 12:27

Lenco написа:Гледам Германия и останалите големи.

В Германия в момента температурите са с 20 градуса по-ниски от тези в България, нормално е да има покачване. А при нас тази седмица ще е лято :bchug:

Иначе, нищо вече не мисля за този вирус. То такава дезинформация, включително на държавно ниво скоро не е имало.
Как да мислиш нещо и да вземеш информирано решение? :dunno:

P.S. Във Франкфурт в момента в 12:30 часа е от 3 до 5 градуса, в София е от 25 до 28 градуса. Там си е зима в момента, как да не се увеличават болните? Лошото е, какво правим с влизащите от тия държави със скапан климат :?:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Май 2020, 12:32

От днес официално отварят и кино салоните с до 30% капацитет. Демек в 300 човека зала, ще има 100 човека :no: То вече останаха ли някакви мерки ? За къв хОй 2 месеца спазвахме мерки и сега за няма и 10 дни махнаха всичко ? Защо хора оставаха без работа, след като сега всичко се разпусна буквално за 10 дена ? Аз това "постепенното" си го представях тази седмица паркове, другата КПП-та, третата заведения, после маски... то ква стана :kuku:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 11 Май 2020, 12:34

Нали трябва да се харесаме на електората.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата