Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Range Rover

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от santorini » 04 Май 2020, 20:10

Това е Ф36, не Ф34. 4 серия GranCoupe, не 3та GranTurismo.

Ф34 наистина е мн странен модел, и не се изненадвам че я спряха от производство. Не виждам смисъл от двете в гамата на Бмв, мисля че има място само за едната, и то ф36.

Конкретната 440i е страхотна, но на цена на нелоша G30 е труден избор, дори и с B58 двигател и почти всички екстри.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Deyan Velev » 04 Май 2020, 22:32

От скоро карам 435 гран купе . Мои лични впечатления са хора дори около 1.85 - 1.90 м нямат проблем да стоят от зад , комфортно е , плюс за мен е осанката на купето (повече ми допада) , багажникът е жесток особено с комфортното отваряне, е изключително удобен. Не смятам, че е по-шумна спрямо седана .
Скачай смело , разходът не е безбожен както в миналото на големите бензини, а удоволстието е жестоко.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 05 Май 2020, 8:56

santorini написа:Това е Ф36, не Ф34. 4 серия GranCoupe, не 3та GranTurismo.

Ф34 наистина е мн странен модел, и не се изненадвам че я спряха от производство. Не виждам смисъл от двете в гамата на Бмв, мисля че има място само за едната, и то ф36.

Конкретната 440i е страхотна, но на цена на нелоша G30 е труден избор, дори и с B58 двигател и почти всички екстри.

Грешка, имах предвид F36.

Deyan Velev написа:От скоро карам 435 гран купе . Мои лични впечатления са хора дори около 1.85 - 1.90 м нямат проблем да стоят от зад , комфортно е , плюс за мен е осанката на купето (повече ми допада) , багажникът е жесток особено с комфортното отваряне, е изключително удобен. Не смятам, че е по-шумна спрямо седана .
Скачай смело , разходът не е безбожен както в миналото на големите бензини, а удоволстието е жестоко.

И ти пак си със стария двигател. Според мен при големите бензините само B58 се заслужава. За съжаление както и колегата писа, държат нереално високи цени.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Май 2020, 14:14

Гран купето е страхотна кола, но реално технически си е Ф30, така че какво да й е. Аз лично съм голям фен на купе, което е практично като седан и изглежда така :driving:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Deyan Velev » 06 Май 2020, 22:42

И ти пак си със стария двигател. Според мен при големите бензините само B58 се заслужава. За съжаление както и колегата писа, държат нереално високи цени.[/quote]

Благодаря за мнението, но заслужава за какво?

Мотърът е достатъчно мощен, с минимален до никакъв лаг, нютони в ниски и среди, което за ежедневно каране е супер. Страхотен звук и предвид конете си, бих казал икономичен. Да не забравяме вече изчистен от към болестите на н54.

В заключение, ако нямаш амбиции да наливаш с кофата пари за над 500 кс, а да запазиш добре балансирания мотор, си е добър избор.

Това са моите 5ст по темата, без да налагам мнение.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 07 Май 2020, 0:21

Dextuar написа:
santorini написа:Това е Ф36, не Ф34. 4 серия GranCoupe, не 3та GranTurismo.

Грешка, имах предвид F36.

Deyan Velev написа:От скоро карам 435 гран купе . Мои лични впечатления са хора дори около 1.85 - 1.90 м нямат проблем да стоят от зад , комфортно е , плюс за мен е осанката на купето (повече ми допада) , багажникът е жесток особено с комфортното отваряне, е изключително удобен. Не смятам, че е по-шумна спрямо седана .

И ти пак си със стария двигател. Според мен при големите бензините само B58 се заслужава. За съжаление както и колегата писа, държат нереално високи цени.

Много се извинявам за офф-а, но ми стана интересно. Колега би ли се обосновал защо само B58 си заслужава ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 07 Май 2020, 9:01

Колега, нета е пълен с информация и може да си прочетеш сам разликите. За себе съм решил, че няма смисъл да се взима 2020-та N55. Имат си проблемите с инжектори, помпи и подобни, които ги няма при B58, не случайно втората му ревизия я слагат на новата супра.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 07 Май 2020, 12:56

Почти винаги следващият е по-безпроблемен от предходния, после минават 2-3 години и се оказва, че и той има проблеми, спрямо по-следващия... И това се повтаря от 100г.
Моето Н55 навърши 175000км, аз го карам от 35К и освен масло и консумативи, да чукам на дръво, друго не се е налагало.
Но разбира се, ти си купи такова, каквото те влече, само да не излезнат негативни коментари по форумите в САЩ и Англия, докато дойде моментът и да започнеш да чакаш следващия модел да поевтинее, че е по-безпроблемен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Deyan Velev » 07 Май 2020, 22:18

PeReZ написа:Почти винаги следващият е по-безпроблемен от предходния, после минават 2-3 години и се оказва, че и той има проблеми, спрямо по-следващия... И това се повтаря от 100г.
Моето Н55 навърши 175000км, аз го карам от 35К и освен масло и консумативи, да чукам на дръво, друго не се е налагало.
Но разбира се, ти си купи такова, каквото те влече, само да не излезнат негативни коментари по форумите в САЩ и Англия, докато дойде моментът и да започнеш да чакаш следващия модел да поевтинее, че е по-безпроблемен.

:bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 07 Май 2020, 22:36

PeReZ написа:следващият е по-безпроблемен от предходния, после минават 2-3 години и се оказва, че и той има проблеми, спрямо по-следващия... И това се повтаря от 100г.
Това просто не е вярно. Питай хората с N47 дали е по-безпроблемен мотор от предшественика си M47. Или тези с M54 и M52. Да не говорим и с N53 и N52. Твоят частен случай не доказва нищо. Както писах и на колегата с бирите, информация и факти има достатъчно в нета. А българинът е ненадминат да хвали това, което лично той притежава. Кажи ми ти честно, ако избираш днес кола с N55 или с B58 би си взел?

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 08 Май 2020, 7:08

Dextuar написа:
PeReZ написа:следващият е по-безпроблемен от предходния, после минават 2-3 години и се оказва, че и той има проблеми, спрямо по-следващия... И това се повтаря от 100г.
Това просто не е вярно. Питай хората с N47 дали е по-безпроблемен мотор от предшественика си M47. Или тези с M54 и M52. Да не говорим и с N53 и N52. Твоят частен случай не доказва нищо. Както писах и на колегата с бирите, информация и факти има достатъчно в нета. А българинът е ненадминат да хвали това, което лично той притежава. Кажи ми ти честно, ако избираш днес кола с N55 или с B58 би си взел?

То не е само до избиране, а и до финанси. Лично аз не бих платил 20-30к отгоре за същия автомобил, само защото е с В58. Вече друг е въпроса, ако парите ме бият по челото и се чудя къде да ги дам. При Н55 освен познатите болежки, често се случва биелните лагери да заминат на около 200к, също и кривят кол. вал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 08 Май 2020, 9:40

Dextuar написа:А българинът е ненадминат да хвали това, което лично той притежава

Българинът по-скоро е ненадминат в това да плюе по каквото му хрумне, без да го е виждал, ползвал, имал.
Мисълта ми е, че темата (а защо не и целият подфорум) се препълни от едни и същи коментари, написани от едни и същи хора, които на всичкото отгоре обикновено нямат личен опит.
ПП: Не съм хвалил своето Н55 пред Б58, а споделих моя личен опит.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besniq82 » 08 Май 2020, 9:47

Като човек с н55 ф30 вече за 65к км освен консумативи друго не съм пипал за сега нямам опит какво ще е на 200к км. Но за момента не виждам смисъл да се минава на б58.освен ако няма да правиш голям тунинг, казват че б58 носи повече. Колата със 306 к.с. е достатъчно динамична и приятна за каране. Но всеки има право на избор.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Май 2020, 10:21

PeReZ написа:
Dextuar написа:А българинът е ненадминат да хвали това, което лично той притежава

Българинът по-скоро е ненадминат в това да плюе по каквото му хрумне, без да го е виждал, ползвал, имал.
Мисълта ми е, че темата (а защо не и целият подфорум) се препълни от едни и същи коментари, написани от едни и същи хора, които на всичкото отгоре обикновено нямат личен опит.
ПП: Не съм хвалил своето Н55 пред Б58, а споделих моя личен опит.
Малко ще да са хората, които да са имали от всички двигатели, за да имат по твоите представи позволението да ги коментират. Аз също споделих своето лично мнението по това, което съм прочел и чул от собственици на N55 от първо лице и не карам никой да го споделя. Темата, а защо не и целият подфорум, се напълни с хора, които обикновенно ревностно защитават личния си избор, игнорирайки тоновете публикации с факти, и убеждават всички останали, че другите собственици са мърлячи, не са случили на кола или по някаква съвсем различна причина са имали проблем с мотора си, защото на самите тях това не им се е случвало за ХХ километри.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 08 Май 2020, 10:37

Е, не ми е приятно, че пишем извън темата и си един позволявам последен отговор.
Не е нужно да си имал всички двигатели, за да пишеш във форума, но е доста логично, ако някой ще плюе даден мотор, той да има личен опит с него, иначе вместо форум, ще се окаже, че сме разказвачи на слухове и приказки.
Във форума има предостатъчно собственици на N55, защо не пишат тук, а споделят неволите си с теб?
Просто твоят генерален съвет "няма смисъл от N55 през 2020" звучи точно като този "няма смисъл през 2020-та да се купува F-серия, купете си G", а това е нелепо (особено от човек, нямащ нито едното, нито другото, което ако те обижда, моля за извинение).

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34