Базово аудио към Hi-fi на е92, заслужава ли си?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E93 335i
Детайли за колата: не върви

Re: Базово аудио към Hi-fi на е92, заслужава ли си?

Мнение от hibernate » 07 Май 2020, 23:59

На предишната ми 60-ка монтирах L7 и беше 3 дена мъки... За Hi-Fi е абсолютно същото. Заслужава си, но ако не си някой див меломан, по-добре недей се захваща с приключения.

@SpeedyMan, тези aftermarket плеъри са за коли от 2000г. и назад. Напълно абсурдно, грозно, нефункционално и ненамясто ще изглежда да се вгражда подобен плеър в този автомобил... лично мнение...
BMW 335i E93 2007 - Automatic 360 whp at 100 octane Stage 1 MHD
M-Pack, Keyless-Go, CiC Professional + Combox Retrofit, EPS Retrofit, Hi-Fi Retrofit, Sport Recaro, Light package, index 12 injectors

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 08 Май 2020, 5:58

Естетически погледнато може и да си прав. Но пък оригиналните радиа са доста пенсионерски на външен вид. Ако това те кефи: ОК. От друга страна пък има варианти за 2-DIN устройства, с навигация.

Но за мен не е супер дразнеща разликата в стила, както казах с цветовата подсветка се постигат доста добри ефекти. Осен това този плеър при желание, може да си го запазиш при евентуална продажба на автомобила - т.е. може да ти служи при следващия и отново да се спасиш от галимации за смяна на говорители и т.н. То като се замисля, това е главната причина за да го купя, защото сравнително често сменям колите (това му е третата кола).

Но по-скоро въпросът ми бе относно качеството на звука. Това е нещото, заради което изобщо направих промяната, а и както вече казах, си го имах така или иначе плеъра. Другия вариант беше да сложа скрит усилвател с вграден еквалайзер. Тези машинки са доста ретро, но вършат доста добра работа.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Май 2020, 9:40

Колега чувал съм доста скъпи плеъри от най висок клас и пайнер и алпайн, чувал съм и ХИФИ И Лоджик, както и лоджик с подобрения, еми няма база за сравненеие.
Оригиналните са по хубави по добре свирят по качествено.
Това е абсолютно безумие да си махнеш оригиналното радио от колата, губиш мултифункцията на волана, на всяка диагностика чакаш по половин час да ти се прочете колата щото виси да чака радиото да се обади, еми не мерси...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 08 Май 2020, 18:18

E да, колега, винаги можеш да закачиш оригиналното радио - става за 2 минути.
Не зная кои плеъри си тествал, не зная дали имат толкова добри корекции като дълбочина. Но както и да е, просто имах предвид по-прагматичен и все пак съвременен вариант. А съм сигурен, че ще се удивиш какво изтръгва тази машина от оригиналните говорители. Може от всичко по много, може обем, кристалност или не, при това на цена без конкуренция.

Но каквото и да правите, не сменяйте говорителите под седалките - те са конфигурация и работят с кутията с която са направени, все едно компактен събуфер. Няма как да се заменени с друг говорител току-така, трябва да е със същите TS параметри.

Колкото до темата на колегата, който пре-програмирал разни неща - мога да кажа, че ако след корекциите и разните там филтри има високо ниво на средните, може би трябва да преработи филтрите, би било доста лесна задача. Ако иска да ми пише на лични.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93