BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- msch
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: '12 BMW F11 535d xDrive
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Здравей, два пъти гледах и видях че капака на мотора се клати, но капачката за наливане на маслото си стои на едно място? Така ли е или аз го виждам кофти?kraska написа:Имам едно въпросче и при вас ли толкова се клати мотора на празен ход :
https://drive.google.com/file/d/1QuuWg6 ... sp=sharing
N57d30, филтъра е отгоре. Да не би нещо да липсва като захващане , мислих тампоните на мотора да сменям (на 160 000 км е), но като цяло няма вибрация в колата. По-скоро във волана повече се усеща отколкото скоростния лост или купето и е малка, нищо особено.
Sent from my MI NOTE Pro using Tapatalk
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
При мен не се клати така, виж дали ти е защипан капака както трябва.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
msch написа:Здравей, два пъти гледах и видях че капака на мотора се клати, но капачката за наливане на маслото си стои на едно място? Така ли е или аз го виждам кофти?kraska написа:Имам едно въпросче и при вас ли толкова се клати мотора на празен ход :
https://drive.google.com/file/d/1QuuWg6 ... sp=sharing
N57d30, филтъра е отгоре. Да не би нещо да липсва като захващане , мислих тампоните на мотора да сменям (на 160 000 км е), но като цяло няма вибрация в колата. По-скоро във волана повече се усеща отколкото скоростния лост или купето и е малка, нищо особено.
Sent from my MI NOTE Pro using Tapatalk
Да, точно така е, сякаш се меси тесто върху капака

Нвсякъде са здрави захващанията на капака.... подскача заедно с "кутията" - "легена" на въздушния филтър.
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
При мен също на празен ход капака не мърда.. Иначе колегата е прав,че капачката на маслото не мърда : )
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Поразместих тампончетата на капака и на кутията на филтъра и нещата са много по-добре. Мисля да поръчам нови и да ги сменя всичките. При двигателите n57d30, които след октомври '11 кутията е отстрани на двигателя нещата са по-измислени. Някой сменял ли е тампоните на двигателя и защо и какъв е резултата след това и на колко км?
- mitiwww
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F07 530GT xDrive
equipment написа:Здравейте, колеги.
Задна дясна въздушна възлавница при неработеща кола, спуска толкова надолу,че човек не може да си вкара пръста дори под кланика т.е все едно опира в горната част на гумата. Монтьорът ми каза,че е за смяна. Иначе, когато запаля колата, си вдига нивото и всичко е точно. Та за момента мисля,че не е спешно наложителна подмяната с нова. И въпреки това днес потърсих в нета и видях 2 обяви и то на ниска цена, а уж чисто нови. Въпросът ми е дали това не са някакви китайски ментета, ако въобще има такава вероятност, или пък са някакви рециклирани. Има ли начин, по който да позная това, което виждам на снимката, оригинално ли е или не ? Защото аз мога да я поръчам с опция тест и преглед, но за какво да гледам , какво да търся, за да се убедя,че е качествено това ,което ми пращат, някой запознат ? Прилагам и линкове към двете обяви https://www.olx.bg/ad/vazdushna-vazglav ... n=1&page=0
https://www.olx.bg/ad/vazdushna-vazglav ... 10&page=30
Колега с тез възглавници имах голям филм в Германия !Както при тебе падаха!Ту отляво ту отдясно !Смених възглавници като с тези де то си показал !Същото !Смених сензори на окачването,пак тъй !Смених накрая и компресора и се оправи ама не се вдигна както трябва !Накрая ги калибрирах с Иста и всичко приключи !При теб може да е всичко,не само възглавница,може и сензор ниво да е,може въздух по линията дясната да изпуска,може и клапана да е прецакан на компресора !А относно възглавниците дето си показал-слагай смело !Аз ги взех за 60 евро двете оттука и нямам ядове,нищо,че са 1000% китайски !!
- mitiwww
- кандидат ентусиаст
-
equipment написа:Смених възглавницата, но сега нивото не се вдига до нужното, за да е равна с другата възглавница. Според мен около 1 см и малко повече е по-ниска сменената възглавница. Казаха ми,че трябвало калибровка. Но не разбирам защо, след като при старата възглавница, преди да видя ,че изпуска, нивата си бяха наред....
Калибровка задължително,аз с Иста я правих на равно място !!
- mitiwww
- кандидат ентусиаст
-
surfboard написа:Здравейте, колеги. От 6 години карам Е90 335д 286 коня. Много ме мъчи проходимостта на колата зимата, въпреки високия клас зимни гуми, които ползвам и сменявам с чисто нови на всеки два сезона. Освен това е ниска и вози дървено. Омръзнаха ми и вибрациите и шума на дизела. Затова се насочих към замяна с Ф10 535и 306 коня, 4 х 4, бензин. Въпросите ми са следните:
1. Проходима ли е колата зимата?
2. По-висока ли е от е90 335д?
3. Предполагам, че разликата в комфорта и возенето ще е драстична - в полза на Ф10?
4. Дали динамиката на колата ще е ОК, или ще е чувствително по-слаба, сравнено с е90 335д, предвид факта, че Ф10 е по-тежка и е Х драйв? Въртящият момент на 335и е 400 нютона, а на 335д е 580. Според вас кой от двигателите ще е по-приятен за каране?
5. Автоматът на Ф10 пък е по-нов и предполагам по-бърз?
Гледам много коментари колега !Вземи си F07 XDrive и ще ме споменаваш цял живот за добро вярвай ми !!!
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Здравейте, полуоските на xdrive моделите рециклират ли се? И ако се рециклират, къде се предлага подобна услуга?
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
Когато избирате, имайте предвид, че в графата с екстрите не може да имаш и Х драйв и интегрално завиване.
На завиването, особено в града се радвам целогодишно, на Х драйва сумарно 10 дена годишно с последните зими, понеже съм имал и 4х4, макар и не БМВ.... аз поне умишлено търсих без Х драйв и с тази екстра и не съжалявам. Вкъщи имаме и ф01 и ф07 по този модел. С хубави гуми зимата не закъсват при нормално каране.
На завиването, особено в града се радвам целогодишно, на Х драйва сумарно 10 дена годишно с последните зими, понеже съм имал и 4х4, макар и не БМВ.... аз поне умишлено търсих без Х драйв и с тази екстра и не съжалявам. Вкъщи имаме и ф01 и ф07 по този модел. С хубави гуми зимата не закъсват при нормално каране.
Здравейте колеги, от скоро следя форума и не успях да прочета много, поради това че има много теми и мнения, което е нормално и ме радва, както и да е да карам по същество.
Обмислям закупуването на F10 xDrive след 2014 година, бихте ли си казали мнението относно автомобила като цяло, кои двигатели са за предпочитане (по принцип съм се ориентирал към 530 или 535), какви са предимставата и недостатъците на автомобила? На какво да обърна внимание при покупката, тя ще е втора ръка и се подразбира.
Благодаря Ви.
Обмислям закупуването на F10 xDrive след 2014 година, бихте ли си казали мнението относно автомобила като цяло, кои двигатели са за предпочитане (по принцип съм се ориентирал към 530 или 535), какви са предимставата и недостатъците на автомобила? На какво да обърна внимание при покупката, тя ще е втора ръка и се подразбира.
Благодаря Ви.
Здравейте, колеги, от два дни имам проблем с отварянето на багажника на F11 12/2011г 520д.Вчера опитах да го отворя, но не успях. Не се отваря нито от дистанционното нито от бутона на капака, нито отвътре бутона. Чува се някакво леко цъкане като натиснеш копчето. Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ми даде съвет къде да търся причината. Предварително благодаря.
- danzel-jtd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Audi 1.9 tdi;BMW e46 320da 12.2002
Смяна на волан с такъв от фейс
Интересувам се, дали ако взема волан с трите лъча с вибрация, пера и копчета, ще стане на мойта със същите екстри. Питам защото по спомен преди някой беше казал че не стават, но това е просто волан.Какво може да не стане?
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Смяна на волан с такъв от фейс
Става
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Смяна на волан с такъв от фейс
danzel-jtd написа:Интересувам се, дали ако взема волан с трите лъча с вибрация, пера и копчета, ще стане на мойта със същите екстри. Питам защото по спомен преди някой беше казал че не стават, но това е просто волан.Какво може да не стане?
Става колега. Моят беше с АЦЦ и вибрация за напускане на лентата. Новият има и подгрев

"Чемодан, вокзал, Москва"