Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
zAcK написа:Да не говорим, че мерките не важат за всички, което последните дни брутално много взе да ме дразни
Е, мерките са предимно за софиянци, това е ясно...

Ти трябва да се радваш, че специално за столичани се грижат толкова - да сте сте живи и здрави.
А ние в дълбоката провинция, скоро ще изпукаме без строги мерки, оставени на произвола на вируса...

Excellent! Steven is my name!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Borymeckata написа:zAcK написа:Да не говорим, че мерките не важат за всички, което последните дни брутално много взе да ме дразни
Е, мерките са предимно за софиянци, това е ясно...![]()
![]()
Ти трябва да се радваш, че специално за столичани се грижат толкова - да сте сте живи и здрави.
А ние в дълбоката провинция, скоро ще изпукаме без строги мерки, оставени на произвола на вируса...![]()
Вече ме е яд, че не се евакуирахме от София за по-дълго, ама не очаквах, че тоя малоумник от тиливизуръ чак толкова ще изтрещи, да му бера лайката олигофренска скапана нещастна

P.S. Сега ако искам, трябва с рейс с още 50 бастуна, да е сигурно, че ще се заразим от нещо

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ID A написа:Добре, ще задам по друг начин въпроса. Какво ще се промени след 13 май, че да се отхлабят мерките:
1) вирусът ще изчвзне от самосебе си;
2) по-голяма част ще сме преболедували;
3) ще има ваксина?
И какво става ако нито едно от трите не се изпълни?
1. не, няма
2. със сигурност повече, отколкото преди 13 март
3. не, няма да има
Вече съм сигурен, че поне 2/3 от населението имат НЯКАКВИ предпазни средства. Аз ония ден си купих кутия ръкавици 100бр за 6,75лв. Вече дори N95 маски се продават по веригите (Метро). Това сериозно ще забави разпространението. Ресторанти, дискотеки и молове ще си останат затворени. За колко бизнеса е било забранено от държавата да работят ? На туристическите агенции спряха екскурзиите в Италия и Испания, за което е виновен Мутафчийски ли ?

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
TNT написа:Във фирмата, в която работя... българските клиенти не знам дали са и 1%.
Точно затова няма как да знаеш кое на кой и как се е отразило. Разсъждаваш общо, без да имаш реални контакти. Аз пък работя 99% с наши фирми и физически лица и ти казвам, че тези дето са отворени само се лъжат, че нещо работят. Затворилите са ясни.
zAcK написа:Вече ме е яд, че не се евакуирахме от София за по-дълго, ама не очаквах, че тоя малоумник от тиливизуръ чак толкова ще изтрещи, да му бера лайката олигофренска скапана нещастна Сега и да искам, няма излизане
P.S. Сега ако искам, трябва с рейс с още 50 бастуна, да е сигурно, че ще се заразим от нещо
Аз съм намерил два потенциални маршрута

На мен ми се налага да изляза, но реших да го направя след Великден - хем да не съм с всичкия народ, хем да се утихнали нещата. Уви провалиха ми се плановете

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
zAcK написа:Вече ме е яд, че не се евакуирахме от София за по-дълго, ама не очаквах, че тоя малоумник от тиливизуръ чак толкова ще изтрещи, да му бера лайката олигофренска скапана нещастна![]()
![]()
![]()
Еее, много остро реагираш, Колега... Те с мерките... само с най-добри намерения... в интерес на обществото... за наше добро, разбираш ли...

Трябва да признаете, че тоя номер със строгите мерки беше (и още е) изключително успешен ход от страна на правителството.
Налагат ти да не мърдаш никъде - и всички са съгласни, че така трябва да бъде, даже току-виж хората започнали да линчуват нарушителите;
Продължават се мерките без да е ясно докога - няма ядове, щом трябва...

Затягат се мерките - пак няма проблеми, щом е за нашето здраве - може и да изпукаме, нали така?
Също така, не се налага да даваш никакъв отчет и да обясняваш защо и как... Ако пък се наложи - винаги има лесен отговор:
1. Хората започват да мрат на купчини по улиците - сами са си виновни, не спазват мерките, олигофрени, безотговорни копелета...
2. Нищо не става, откриват нови заболели по 3 на ден и никой не умира - това е заради мерките, ами ако не бяхме ги наложили, а?!?
А най-хубавото е, че това положение може да продължава колкото искаш - няма ограничение във времето. Гледах по научните канали - има два вида реакция при опасност - да се биеш или да бягаш. А тук опасността е такава, че нито можеш да се бориш с нея, нито има къде да избягаш. Остава единствено да се вцепенениш и да се правиш на умрял. Точно това правим в момента...

Excellent! Steven is my name!
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
TNT написа:ID A написа:И всички са много над нас по брой заразени, нали?
Ама не бяха. Сърбия и Турция бяха с по-малко от нас.
Аз не знам какво още подскачате толкова. Ако в края на месеца няма някакъв бум из цялата страна заради празниците, ще почнат да отпускат още повече мерките. Много ще стане, ако задържат и за Гергьовден. След 13 май и да остане извънредно положение, ще е доста по-разпуснато. Общо взето чалготеките ще са затворени още дълго и тва е.
Човек, чакай! На база на двете "НЕ"-та и "със сигурност повече от сега" как ще отхлабят мерките? Бизнеса е в як застой. Лошо, че и кинтите привършват.
Пичове, куките надничат през камерите на апи за преброяването и тола. Освен ако не сте пеша през пущинака, много бързо ще ви хванат.
- TNT
- младши ентусиаст
-
sub_eleven написа:TNT написа:Във фирмата, в която работя... българските клиенти не знам дали са и 1%.
Точно затова няма как да знаеш кое на кой и как се е отразило. Разсъждаваш общо, без да имаш реални контакти. Аз пък работя 99% с наши фирми и физически лица и ти казвам, че тези дето са отворени само се лъжат, че нещо работят. Затворилите са ясни.
И я разкажи с какво толкова специфично се занимава твоята фирма, че ако отворят всичко ще цъфне и върже ?
Имам само един приятел, който очаква скоро да има сериозен финансов удар, но още чисти отпуска. Архитект е, но пък във фирмата му се занимават с бързо сглобяеми къщи, които мисля скоро ще станат много модерни. При него мисля ще е временно това, а после ще има бум даже. Само в БМВ форума никой не работи.
За мен проблема е, че хората психясват. Вкъщи честно казано, само на мен ми понася. Икономиката не е спряна, даже не е и на пауза. Намалена е скоростта и бам. Ако утре големите немски заводи отворят и пуснат поръчки към нашите... съм сигурен, че много бързо ще разпуснат мерките. Ще има някакви условия - предпазни средства, работа на смени, да няма струпване и т.н... И тогава ще тръгне икономиката. А не като те пуснат да се напиеш на село в кръчмата или да се разходиш в парка.

Относно пътуването, налага ми се да пътувам до София и обратно по работа, нищо, че е Великден.
В петъка, голямото преселение - излязох от София без проблем, в събота вече имаше часови коридори, влязох сутринта в София и към 2 следобед на излизане бях само аз, сам самичък на КПП-то на изхода на София по Хемус, даже бяха и преградили накрая, да не вземе да профучи някой. Това е деня в който вече имаше и часови коридори за работещите. Отново минах без някакви драми.
Сега в понеделник сутрин, отново голямото преселение, отделиха ми не повече от 10 секунди на КПП-то и не видях да има върнат, въпреки километричните опашки.
Днес пък никакво внимание не обръщаха на влизащите в София, та.... наплашените, не се плашете толкова
Иначе и аз гледах по новините, че има върнати, щели да спят по колите, по поляните... Истината е някъде по средата, но нещата не са чак толкова мрачни от към пътуване.
В петъка, голямото преселение - излязох от София без проблем, в събота вече имаше часови коридори, влязох сутринта в София и към 2 следобед на излизане бях само аз, сам самичък на КПП-то на изхода на София по Хемус, даже бяха и преградили накрая, да не вземе да профучи някой. Това е деня в който вече имаше и часови коридори за работещите. Отново минах без някакви драми.
Сега в понеделник сутрин, отново голямото преселение, отделиха ми не повече от 10 секунди на КПП-то и не видях да има върнат, въпреки километричните опашки.
Днес пък никакво внимание не обръщаха на влизащите в София, та.... наплашените, не се плашете толкова

Иначе и аз гледах по новините, че има върнати, щели да спят по колите, по поляните... Истината е някъде по средата, но нещата не са чак толкова мрачни от към пътуване.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ха ха ...ако трябва да се направи някаква аналогия , обществото ни в момента е като песионер прихванал страшния вирус наречен " всички ше омрем" . До сега само ни държаха затворени в инфекциозното но от няколко дена генерал Бойко Мутафчийски се опитва да ни интубира за да е сигурен че се поддаваме на лечението му . Дали ще успее ....не е ясно , зависи колко антитела са изградени вече ??!! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
grkv написа:Относно пътуването, налага ми се да пътувам до София и обратно по работа, нищо, че е Великден.
Аз от седмица питам, дайде съвет какво да пиша в тая еб.на декларация, че да ида до вилата за 3-4 седмици

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

Каквото и да пишеш, голямо значение няма... особено сега, както вече минаха празниците и прозорци за работещите няма.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
US изследване: Чудодейното лекарство срещу COVID-19 сее смърт
https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazv ... 40992.html
Направо не мога да повярвам .....американците са разбрали че с хапчета против глисти не се лекува грип ??!!!!

Ама пробвайте сега и с препарат за гъбички под ноктите , може да разберете че и с него не става . Успех момци

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- TNT
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:
Аз от седмица питам, дайде съвет какво да пиша в тая еб.на декларация, че да ида до вилата за 3-4 седмициИ да има шанс да ме пуснат, че не ми се пренасят багажи до разклона на Равно поле, или където е КПП-то и обратно, ей така, за спорта
![]()
![]()
Аз останах с впечатление, че четат само данните дали съм си написал. Моя съвет е да не лъжеш в декларацията. Пиши си, че отиваш в свой имот и точка. После за какво да те глобят ? Написал си си къде отиваш, пуснали са те - всичко точно.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zAcK написа:Аз от седмица питам, дайде съвет какво да пиша в тая еб.на декларация, че да ида до вилата за 3-4 седмициИ да има шанс да ме пуснат, че не ми се пренасят багажи до разклона на Равно поле, или където е КПП-то и обратно, ей така, за спорта
![]()
![]()
Смени си настоящия адрес на селото?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”