Съвети и въпроси относно избор на F3х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- iasend
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 335xd
- Мечтае да кара: 350xd ;)
- Детайли за колата: F31 335xd
Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х
За обслужването аз не съм имал никакъв проблем. Казаха че няма значение от кой дилър е колата при всеки друг може да се обслужи (става въпрос за България)
Sent from my G8441 using Tapatalk
Sent from my G8441 using Tapatalk
DaruCar написа:Всеки автомобил БМВ се продава с две години международна гаранция. Гаранцията започва да тече от датата на първа регистрация на автомобила. Гаранционни ремонти на автомобила могат да се извършват от всеки оторизиран сервиз на марката, включително и при нас. Ако искате да си удължите гаранцията, може да го направите в оторизиран сервиз. Условията са две - автомобила да има пакет за обслужване (така наречения BSI - Basic Service Inclusive), и да е в заводска гаранция, тоест да не са изминали повече от 2 години от първата регистрация. Цените за удължаване на гаранцията може да видите тук.
От темата на Дарукар: BMW Удължена Гаранция
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Като ще цитираме:
Из офицялния сайт на БМВ. Демект, точно каквото казах преди малко - гаранция има, но трябва изрично да се договори от вносителя с месното представителство. (Да не говорим че те май 2 години даже са минали, аз вече дори не помня обявата)
Както и да е, исках просто да дам heads up на човека да не разчита на гаранцията. Очевидно греша и няма никви грижи. Пичага, давай смело купувай, ако е строшена ще ти я оправят за без пари.
There is a worldwide 2-year warranty on all vehicles from the date of initial registration which will be honoured locally. To facilitate the processing of an International Warranty, the owner or importer will be required to supply certain information to an authorised BMW Dealer
Из офицялния сайт на БМВ. Демект, точно каквото казах преди малко - гаранция има, но трябва изрично да се договори от вносителя с месното представителство. (Да не говорим че те май 2 години даже са минали, аз вече дори не помня обявата)
Както и да е, исках просто да дам heads up на човека да не разчита на гаранцията. Очевидно греша и няма никви грижи. Пичага, давай смело купувай, ако е строшена ще ти я оправят за без пари.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
И к'во, ровна малко в гугъл, намери някъв абзац и хубавко го резна за да ти е по угодно на тебе:
""There is a worldwide 2-year warranty on all vehicles from the date of initial registration (i.e. in the UK) which will be honoured locally.
To facilitate the processing of an International Warranty, the owner or importer will be required to supply certain information to an authorised BMW Dealer. Once the authorised BMW Dealer has received notification from BMW Group New Zealand Limited that the vehicle details are correct, the warranty claim work can be carried out by the authorised BMW Dealer, and a warranty claim will then be facilitated by the authorised BMW Dealer and BMW Group New Zealand Limited.
The authorised BMW Dealer may require the owner or importer to pay for the full or partial repair upon its completion (at the authorised BMW Dealers discretion). Once the claim is processed and accepted, the owner or importer will be reimbursed the amount credited to the authorised BMW Dealer by BMW Group. Any value not credited by BMW Group must be absorbed by the owner or importer and is at their risk.
Any additional local overseas service or extended warranty programs are not covered locally and any claims under those policies should be directed back to the original vehicle importer.
Clarification of the warranty on imported vehicles can be obtained from the authorised BMW Dealer Network."
Демек, нищо общо с тва дет си написал, айде стига разтяга локуми, нагледно из*ра едно голямо л*йно, и ся мажем ли мажем отгоре.
Тук хора сблъсквали се с гаранция в България на кола отвъд океана, обясняваме, че е възможно да се ползва, но гугъл ресърчъра идва и казва, че няма такова нещо, и че дори бмв нямали международна гаранция, и поства някакви изрезки от цитати.
На такива "колеги" като теб, дори не си заслужава да се обяснява. Въртят сучат, само и само да не признаят,че са объркали.
""There is a worldwide 2-year warranty on all vehicles from the date of initial registration (i.e. in the UK) which will be honoured locally.
To facilitate the processing of an International Warranty, the owner or importer will be required to supply certain information to an authorised BMW Dealer. Once the authorised BMW Dealer has received notification from BMW Group New Zealand Limited that the vehicle details are correct, the warranty claim work can be carried out by the authorised BMW Dealer, and a warranty claim will then be facilitated by the authorised BMW Dealer and BMW Group New Zealand Limited.
The authorised BMW Dealer may require the owner or importer to pay for the full or partial repair upon its completion (at the authorised BMW Dealers discretion). Once the claim is processed and accepted, the owner or importer will be reimbursed the amount credited to the authorised BMW Dealer by BMW Group. Any value not credited by BMW Group must be absorbed by the owner or importer and is at their risk.
Any additional local overseas service or extended warranty programs are not covered locally and any claims under those policies should be directed back to the original vehicle importer.
Clarification of the warranty on imported vehicles can be obtained from the authorised BMW Dealer Network."
Демек, нищо общо с тва дет си написал, айде стига разтяга локуми, нагледно из*ра едно голямо л*йно, и ся мажем ли мажем отгоре.

Тук хора сблъсквали се с гаранция в България на кола отвъд океана, обясняваме, че е възможно да се ползва, но гугъл ресърчъра идва и казва, че няма такова нещо, и че дори бмв нямали международна гаранция, и поства някакви изрезки от цитати.
На такива "колеги" като теб, дори не си заслужава да се обяснява. Въртят сучат, само и само да не признаят,че са объркали.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Попитай някои да ти преведе тоя абзац който си постнал щото малко се излагаш, предвид че той още повече потвъхрждава думите ми.
Аз приключвам темата. Както казах - карайте си счупените американки, Ауто бавария ше ви ги оправи безаплтно. То явно тва била далаверата, внасяш тоталка в гаранция за 5 бона и БМВ ти я прави гаранционно
Аз приключвам темата. Както казах - карайте си счупените американки, Ауто бавария ше ви ги оправи безаплтно. То явно тва била далаверата, внасяш тоталка в гаранция за 5 бона и БМВ ти я прави гаранционно

https://www.bmw.co.uk/en/topics/owners/ ... lines.html
PS: Don't talk shits about someone else's car when the bank owns yours!
Поне си е моя
Warranty Outside UK.
Every new vehicle supplied by an Authorised BMW Centre in the UK carries a 36 month BMW Retailer Warranty. This warranty commences on the original registration date of your vehicle. During the first 24 months, should your vehicle need to be repaired under warranty within the United Kingdom or outside of the United Kingdom, it may be taken to any Authorised BMW Centre or BMW Service Authorised Workshop. The repair will be carried out under the terms and conditions of the warranty, provided you can show the vehicle is still within the 24 month warranty period. This can easily be done for example by producing the service booklet where appropriate and showing the FREE PRE-DELIVERY INSPECTION box stamped by the supplying Authorised BMW Centre.
The third year of the BMW Retailer Warranty is only valid provided the vehicle is registered in the United Kingdom. However, if you travel abroad and a warranty repair is required, this must be carried out by an Authorised BMW Centre or BMW Service Authorised Workshop. Please retain all invoices and any replaced parts (where possible). On your return to the United Kingdom contact your local Authorised BMW Centre or BMW Service Authorised Workshop who will process a warranty claim on your behalf.
PS: Don't talk shits about someone else's car when the bank owns yours!
Поне си е моя

Последна промяна PeReZ на 16 Апр 2020, 11:18, променена общо 1 път
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Както казах, гаранцията си зависи от местното представителство, а не от БМВ АГ. Всяка държава си има собствени правила. Но на всякъде има едно общо - дори и да има междънародна гаранция, то тя е с доста условия и много често - неприложима.
Аз не знам кви са тия зверски атаки срещу мене тука - чак ровите интернета да ми цитирате глупости. Пича пита важи ли му гаранцията - аз му казах не, да не разчита. Кое съм сбъркал? А и няколко пъти ми каза като нямам опит да не говоря - ами имам опит.
1во 3 пъти съм си купувал ново МПС - включително в момента карам БМВ което лично съм си правил в конфигуратора. Занимавал съм се и с гаранционни сервизи и с облужвания. Много добре знам как повечето дилъри търсят да се хванат като удавник за сламка за всякви дреболии само и само да ти инвалидират гаранцията.
2ро самият аз съм се занимавал с бизнес в който съм предлагал гаранции. И си представям ако дойде някой при мен, който дори не ми е клиент, и ми каже - На ти тая кола, дошла от другия край на света, не знам от къде е купена, не знам кой я е карал,от мобилето я зех, не знам как е транспортирана до тук, ама ше ми я направиш безплатно нали? Еми аз лично бих се плеснал по челото. Ако познавате дилър който ще се навие, моля споделете го
.
Аз не знам кви са тия зверски атаки срещу мене тука - чак ровите интернета да ми цитирате глупости. Пича пита важи ли му гаранцията - аз му казах не, да не разчита. Кое съм сбъркал? А и няколко пъти ми каза като нямам опит да не говоря - ами имам опит.
1во 3 пъти съм си купувал ново МПС - включително в момента карам БМВ което лично съм си правил в конфигуратора. Занимавал съм се и с гаранционни сервизи и с облужвания. Много добре знам как повечето дилъри търсят да се хванат като удавник за сламка за всякви дреболии само и само да ти инвалидират гаранцията.
2ро самият аз съм се занимавал с бизнес в който съм предлагал гаранции. И си представям ако дойде някой при мен, който дори не ми е клиент, и ми каже - На ти тая кола, дошла от другия край на света, не знам от къде е купена, не знам кой я е карал,от мобилето я зех, не знам как е транспортирана до тук, ама ше ми я направиш безплатно нали? Еми аз лично бих се плеснал по челото. Ако познавате дилър който ще се навие, моля споделете го

Колега, от 10 различни, достоверни източника ти се показва, че това, което си написал, не е вярно, а после питаш "какво съм сбъркал". Този форум се е превърнал в това, което е, именно защото тук се пише истината, пише се достоверно, пише се с уважение.
Твоят начин на мислене, що се отнася до гаранционни отношения е българският, локалният. В това няма нищо лошо, но БМВ, както и почти всяка сериозна компания, оперираща международно и имаща представителства в цял свят, слава богу, не рязсъждава по български, а предлага гаранция на всеки техен клиент, без значение къде си ползва автомобила.
Т.е., когато си докарам автомобил в гаранция от другия край на света и отида за гаранционен ремонт в Дарукар, то Дарукар ще изпрати фактура към BMW AG и ремонтът ми ще бъде платен от BMW AG, не от Дарукар.
Когато ти закараш автомобила ти за гаранционен ремонт, отново BMW AG го покрива, а не Дарукар или Аутобавария.
Твоят начин на мислене, що се отнася до гаранционни отношения е българският, локалният. В това няма нищо лошо, но БМВ, както и почти всяка сериозна компания, оперираща международно и имаща представителства в цял свят, слава богу, не рязсъждава по български, а предлага гаранция на всеки техен клиент, без значение къде си ползва автомобила.
Т.е., когато си докарам автомобил в гаранция от другия край на света и отида за гаранционен ремонт в Дарукар, то Дарукар ще изпрати фактура към BMW AG и ремонтът ми ще бъде платен от BMW AG, не от Дарукар.
Когато ти закараш автомобила ти за гаранционен ремонт, отново BMW AG го покрива, а не Дарукар или Аутобавария.
Последна промяна PeReZ на 16 Апр 2020, 11:25, променена общо 1 път
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Бате ти ми пускаш цитат в който пише че имаш 24 месеца международна гаранция, колата за която колегата пита е на 26 месеца вече и ми викаш "от 10 източника ти показвам че не си прав"?? Вие адекват имате ли, да четете можете лиPeReZ написа:Колега, от 10 различни, достоверни източника ти се показва, че това, което си написал, не е вярно

Jorixa написа:BMW AG не предоставя международни гаранции
Това твое твърдение е невярно, единствено то ме накара да се включа в спора. Ти продължаваш да не признаваш грешката си и да увърташ, че става въпрос за нещо друго.
- boris
- старши ентусиаст
-
Това, което ние казваме, е че международна гаранция има и е възможно да се ползва, а колкото до конкретната кола, то трябва да се иде в дилър, дали има записан damage или друг проблем, и тогава ще се разбере, дали може да се ползва.
И Не, неадекватния си ти, идваш и казваш, че бмв няма международна гаранция, после се правиш на жертва, че едва ли не някой те бил нападал.
Ся се опитваш да извъртиш, че аджеба говориш за конкретния автомобил, да ама не, колата може да е произведена 2018, ама гаранцията почва да тече от деня на първата регистрация, с което стигаме, до това, което е написано в обявата: "Колата има гаранция 2 години считано от 6 февруари 2019 до 2021февруари има пакет за безплатно обслужване до 80000км или до 05 февруари 2023г, което настъпи първо. "
И Не, неадекватния си ти, идваш и казваш, че бмв няма международна гаранция, после се правиш на жертва, че едва ли не някой те бил нападал.
Ся се опитваш да извъртиш, че аджеба говориш за конкретния автомобил, да ама не, колата може да е произведена 2018, ама гаранцията почва да тече от деня на първата регистрация, с което стигаме, до това, което е написано в обявата: "Колата има гаранция 2 години считано от 6 февруари 2019 до 2021февруари има пакет за безплатно обслужване до 80000км или до 05 февруари 2023г, което настъпи първо. "

- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Колеги, не се карайте. Относно гаранцията има елементарен начин да се провери. ВИН -> обаждане в дилъра и запитване дали колата с този ВИН има активна гаранция. 5 мин работа...
Аз лично на търговци не вярвам. Ако ще да ми се кълне, че колата има гаранция аз съм длъжен да проверя за себе си.
Аз лично на търговци не вярвам. Ако ще да ми се кълне, че колата има гаранция аз съм длъжен да проверя за себе си.
- boris
- старши ентусиаст
-
ionov написа:Колеги, не се карайте. Относно гаранцията има елементарен начин да се провери. ВИН -> обаждане в дилъра и запитване дали колата с този ВИН има активна гаранция. 5 мин работа...
Така е, затова първия съвет винаги е да се провери в дилър, както и лично аз съм написал още в първото мнение, а бих го посъветвал да отиде с колата, да не разчита само на телефонното обаждане.
А не да се обявява,че БМВ нямали международна гаранция.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Аз естествено че говорих за конкретния въпрос на колегата. Вие ми сканирате думите да се заядете и сега ме изкарахте че едва ли не генерално съм казал че БМВтата нямат никъде никога гаранция...
И да, BMW AG не продават нито гаранции нито автомобили на крайни клиенти, както Макдоналдс Ко не продават бургери например. Ама това са формалности и е извън темата.
Най-добре наистина колегата да прати ВИН-а на БМВ България и после да сподели какво са му отговорили, че явно ни е интересно.
И да, BMW AG не продават нито гаранции нито автомобили на крайни клиенти, както Макдоналдс Ко не продават бургери например. Ама това са формалности и е извън темата.
Най-добре наистина колегата да прати ВИН-а на БМВ България и после да сподели какво са му отговорили, че явно ни е интересно.
- boris
- старши ентусиаст
-
Jorixa написа:Аз естествено че говорих за конкретния въпрос на колегата. Вие ми сканирате думите да се заядете и сега ме изкарахте че едва ли не генерално съм казал че БМВтата нямат никъде никога гаранция....
Ама верно ли така ще кажеш, при положение,че го има цитирано дори на същата страница

И да е за същата кола, какво, ти не казваш,че няма да има гаранция заради проблем с колата, а затва, че "BMW AG не предоставя международни гаранции", и че ако вносителя Петкан ЕООД, не се е договорил изрично с БМВ БЪлгария, канадската гаранция нямало никаква тежест, кай честно. Няма такава простотия...
Или сега и бг не разбираме.
Jorixa написа:А ти сигурен ли си?
, а гаранциите се менажират изцяло от локалните представителства на БМВ. Тоест, ако вносителя на въпросното БМВ не е договорил изрично някаква гаранция с БМВ България (което силно ме съмнява), канадската гаранция на колата няма никаква тежест при нас. Да, на теория може и да му признаят гаранцията, на практика по-добре да няма такива надежди.
За обслужването казах че не съм сигурен, но и там важи подобен резон.