Проблем: спукан картер... какво следва?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Проблем: спукан картер... какво следва?

Мнение от LandShark » 17 Ное 2003, 12:34

Та понеже нямам опит с това, реших да питам. Проблема е с колата на един приятел, който вчера късно вечерта си разби картера и ми звънна - не видял висока шахта в тъмното и трееес... Та малко вместо него, щото по редица пречини той не ползва много форума.

Въпросите са: може ли да се залепи и къде в София да го водим? Задължителна ли е смяната на маслото? Ако не се лепи лесно ли се намира по моргите? И на какви цени. Нов също ще се разглежда като вариант, но само ако всичко друго се изчерпи.

Става въпрос за мотор М50/В25.

Предварително благодаря!

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 17 Ное 2003, 12:41

Незнам дали има разлика при БМВ и другите коли но не би трябвало, значи мойта практика в тези ситуации е следната (случвало ми се е с 2-3 коли):
Картери съм чувал да лепят тук таме, ама незнам къде, по-хигиенично е да се смени с нов или втора употреба, в зависимост от финансите и желанията на момчето,като картера се почисти добре преди да се монтира защото не се знае къде е седял и кви лайна има по него, маслото е хубаво да се смени защото може също да се оплеска с боклуци и става кофтиии

та, така
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 17 Ное 2003, 12:54

Също така да помисли да иска обезщетение от застрахователите! Не би трябвало да откажат!

кандидат ентусиаст
Аватар

МОЖЕ!!!!!!

Мнение от Vlado-BENZ » 17 Ное 2003, 12:56

Слушай сега внимателно, на БМВ и Мерцедес картерите са от алуминий, лепи се с аргон! Значи аз знам много добре, защото преди месец сцепих моя!
Но, заварката е скъпа, горе долу по 7 лева на сантиметър!
На мен ми взеха 100 лева за 40 сантиметра, но беше приятел!
Важното е след това да се направи голяма дозировка от силикон, защото при загряването, докато се заварява, има опасност да се изкриви алуминия, и после, ако не е залепен с много силикон + задължително гарнитура между двата пласта, яко пропуска, на мене така стана, ама то щото гарнитурата при слагането се беше скъсала! :( Силикона трябва да е червен маслоустойчив! :)
А иначе забрави за нов картер, на мечо струваше 480 лева, на бимата няма да е по-евтин! :)
Колко сантима ти е цепката, или липсват парчета? :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 17 Ное 2003, 13:35

Азсъм пукал картер и го направих при Ники Златков,моя неможеше да се лепи или заварява щото беше много изтънял,така че го смених с втора употреба.
Съвета ми е потърси по обява втора ръка мисля,че няма да е фатално скъп,другия вариант е да отидеш при Ники и той да ти намери щото има връзки по моргите и ги взима на добри цени.
Мисля че ще трябва да се смени и маслото :cry: поне при мене беше така
Имам и един познат,който има някви връзки по морги мога да го питам за цени

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bip » 17 Ное 2003, 13:42

благодаря LandShark
мой е проблема с картера
благодаря ви
а някой знае ли подходящ майстор в района на студентски град, младост, околовръстното .... 4е да не я теглим до другия край на софия
...
благодаря отново
~karmapa chenno~

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Ное 2003, 15:09

при счупването видимата поразия е само една част от проблема. _сигурно_ е че имаш още пукнатини които в зависмиост от разположението могат да донесат още проблеми със по-късна дата - вариращи от "порест" картер (които просто си пропуска масло без да е строшен никъде на видно място) и се стигне до "гъвкак картер" които е със нарушена цялост- което е особено непрятно защото блока на двигателя използва картера като още една заздравяваща структура и ако картера "поддава" и блока започва ударно да се криви в определени моменти.

та мисълта ми е- не се цигани и си намери друг картер- ще си спестиш много потенцялни проблеми.

маслото и филтъра е абсолютно задължително да се сменят. а и как няма да ги смениш ако ще го сваляш картера? като свалиш строшения картер огледаи внимателно нещо от маслената помпа, коляновия вал и тн. да не са контузени :) също си смени гарнитурата на картера ако изглежда кофти или е срязана което често се случва като нацелиш картера някъде.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Абе приятел...

Мнение от Vlado-BENZ » 17 Ное 2003, 15:15

...всичко това което го каза, е вярно, ама кво значи не се цигани...човек не се цигани за 50-60 лева, ама картер е 500 лева бе, ебати цифрата!!!!! Аз например преди 2 години си купих нов, защото след качване върху едни огради от моя имаше само нищожни парченца! :( Но като е пукнатина 10-ина сантима...що да не го направи за 50-60 кинта, а? :)

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 17 Ное 2003, 15:18

bip написа:благодаря LandShark

а някой знае ли подходящ майстор в района на студентски град, младост, околовръстното .... 4е да не я теглим до другия край на софия
...
благодаря отново

Сервиза на Ники Златков е добър, намира се точно зад сградата на Мултигруп, там има една пряка в края на пряката се намира сервиза, има реклами на МОТУЛ
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 17 Ное 2003, 16:37

Тук заварка на спукан картер на аргон струва около 30-40лв.Недей да го лепиш с течен метал!Не става!Втора ръка е към 100лв и трудно се намира!Като го направиш (смениш) ти препоръчвам да си направиш шина.Няма да имаш проблеми повече.Аз така направих! :wink:

Аватар

Мнение от DA WOLF » 17 Ное 2003, 22:11

оо да и аз съм пукал, заварих го на аргон, 10 кинта ми взеха (Враца)
Нов (М42В18) - 400 безДДС-Дару
Втора под 200 така и не намерих
Менте (нов турски) 220-250лв.
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

The White Power
Аватар

Мнение от sid » 17 Ное 2003, 23:01

стига бе при Жопо не може да няма бе на околоврасното след отбивката за ов4а купел не може да не го знаеш ,аз сам си зимал от там 6том за моита намерил и 2 прятели са си взимали от там бяьа кам 70-80 лв

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 17 Ное 2003, 23:24

PILOTA написа: препоръчвам да си направиш шина.Няма да имаш проблеми повече

Можеш ли да дадеш малко повече инфо за тази шина?
Изображение

The White Power
Аватар

Мнение от sid » 17 Ное 2003, 23:29

оооооо 4акаи бе жоро го застреляха ,но мисля 4е оживя ма незнам дали работи сега

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bip » 18 Ное 2003, 13:51

благодаря на вси4ки
~karmapa chenno~

Назад към Основен Форум