Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от drago_pavlov » 05 Апр 2020, 13:39

zvetiko написа:След като така упорито обясняваш, че нямало какво да се работи, може ли да кажеш какво става с производството в Китай. Защо не насмогват с поръчки.

Айде пак приказки на Шехерезада от 1001 нощ...
Ти с колко китайски фирми си правил бизнес или изобщо общувал през последните няколко години?
Не насмогвали... Да, може би тия дето шият маски.
Всички останали седят без работа и се дупят за всяка една поръчка, защото основните им клиенти в Европа и щатите не работят...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Апр 2020, 13:44

Аз пък да обърна внимание към нещо друго... Прави ли ви впечатление следното: В Пещера слагат КПП-та на ромската махала! В Сливен правиха стена на ромския квартал... Огромна част от завърналите се българи от Европа,които не са внасяли и лев в нещо тук са пак от по-тъмно зелените... Защо никой не даде някаква статистика на заболелите в БГ по етнос :dunno: ? Защото може да стане мазало май..?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 05 Апр 2020, 13:46

ildivvy написа:Аз пък да обърна внимание към нещо друго... Прави ли ви впечатление следното: В Пещера слагат КПП-та на ромската махала! В Сливен правиха стена на ромския квартал... Огромна част от завърналите се българи от Европа,които не са внасяли и лев в нещо тук са пак от по-тъмно зелените... Защо никой не даде някаква статистика на заболелите в БГ по етнос :dunno: ? Защото може да стане мазало май..?

СЗО забрани подобни статистики
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Апр 2020, 13:53

drago_pavlov написа:
zvetiko написа:След като така упорито обясняваш, че нямало какво да се работи, може ли да кажеш какво става с производството в Китай. Защо не насмогват с поръчки.

Ти с колко китайски фирми си правил бизнес или изобщо общувал през последните няколко години?
Всички останали седят без работа и се дупят за всяка една поръчка, защото основните им клиенти в Европа и щатите не работят...

А ти с колко си общувал- сутринта Си Дзинпин ли ти се обади да се отчете. Знаеш ли какво означава икономика като китайската да работи дори и на 60-70% и само маски ли шият.

Намаляват се и санкциите за нарушение на карантината в Закона за здравето, като глобата се редуцира в размер на 300 до 1000 лева, вместо сегашната, която беше 5 000 лева.

Ново 20- няма заболяване, после заболяване с невиждана ярост, няма масов скрининг, но го усещат, че карантината трябва да бъде до 13.05, а след 2 седмици ще е ад, карантина, но църквите отворени за Великден- точно по време на ада, който предвиждат, ще има маски, после ще има след събота, накрая няма да има. Глоба 5000лв, после 300-1000. 4 смени за 10 дни за условията на КПП-та.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Апр 2020, 13:56

Намаля се да може да те глобяват повече и многократно за по-големи приходи :mhihi: Тия са уникални изроди.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 05 Апр 2020, 13:57

drago_pavlov написа:Аз не се правя на паникьор. Още първите ми мнения в темата са, че не ме плаши тоя вирус......

Уаааааахахахаххахахахаха котарачееее, айде не се прави доста беше дриснал ма се увери че нема умрем в адската мъка и се успоки та почна като мене да разцъкваш, а? :mrgreen:

Lenco написа:Аре стига с тоя Мангъров, какъв е, за какво носи отговорност, той ли ще лекува хилядите заразени на куп и хилядите мангали, които нямат осигуровки ......И кучетата разбраха за кво иде реч. Цял свят ли е по-прост от тоя Мангъров...

Ленко то бива глупости ма да говориш така за един от най-добрите лекари вирусолози в България, който отговаря за НАШИТЕ ДЕЦА и е спасил живота на СТОТИЦИ такива..недай си боже детето ти да е с тежка пневмония и да попаднеш на Мангъров...па тогава да му кажеш къв си ти бе...хептем дебили сте станали мани :kuku:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Апр 2020, 13:58

zvetiko написа:
drago_pavlov написа:

А ти с колко си общувал- сутринта Си Дзинпин ли ти се обади да се отчете. Знаеш ли какво означава икономика като китайската да работи дори и на 60-70% и само маски ли шият.

Очевидно с повече от теб :mhihi:
И ти давам информация от първа ръка, а ти ми рецитираш тука за някоя копейка...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 05 Апр 2020, 13:58

Сондьора написа:
seimo написа:Тея 7к на ден в бюрата по труда сигурно са продавачките от моловете или :banghead:

..

Тея 7к наден са основно гастарбайтерите, главно цигани. И ся си скубят от наша система по 80% от гастербайтерската им заплата.[/quote]

Познавам десетки хора съкратени само през последните 2 седмици включително 10 човека от нашата фирма. След 2-3 месеца ще си говорим пак, но ако продължаваме така съм сигурен че ковида ще ни е най-малкия проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 05 Апр 2020, 14:18

България официално не съобщи първите четири жертви на коронавирус до 8 март - в отдалечените градове Габрово и Плевен. Веригата на инфекцията не може да бъде проследена; случаите изглежда са дошли от нищото. Училищата в цялата страна вече бяха затворени, уж поради чести грипни инфекции. В средата на март е обявена национална извънредна ситуация. Дневните центрове бяха затворени и скоро последваха магазини, обществени сгради и съоръжения.

https://news.bg/int-politics/v-germaniy ... mbiya.html от тука

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 05 Апр 2020, 14:32

E34 написа:.....
Ленко то бива глупости ма да говориш така за един от най-добрите лекари вирусолози в България, който отговаря за НАШИТЕ ДЕЦА и е спасил живота на СТОТИЦИ такива..недай си боже детето ти да е с тежка пневмония и да попаднеш на Мангъров...па тогава да му кажеш къв си ти бе...хептем дебили сте станали мани :kuku:

Ей тва е проблема, някой трябва да мисли за всички деца и не само, не само за моето или твоето дете, и не само да мисли, а да удари по масата.
Сигурно няма да ме разбереш, както и аз не разбрах президента.
Друг е въпроса, че умишлено се отклоняват въпроси и проблеми с определена етническа група, мен тва ме вълнува повече.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Апр 2020, 15:00

seimo написа:
Сондьора написа:
seimo написа:Тея 7к на ден в бюрата по труда сигурно са продавачките от моловете или :banghead:

..

Тея 7к наден са основно гастарбайтерите, главно цигани. И ся си скубят от наша система по 80% от гастербайтерската им заплата.

Познавам десетки хора съкратени само през последните 2 седмици включително 10 човека от нашата фирма. След 2-3 месеца ще си говорим пак, но ако продължаваме така съм сигурен че ковида ще ни е най-малкия проблем.[/quote]

ти вярваш ли си?
Отиват и им дават е така пари, на коя база, дали са работили легално нещо или пишеш колкото да пълниш нещо?
Ако пък са работили легално, тези пари, които ще вземат не идват от нашата система, а от системата на страната където са работили.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Апр 2020, 15:04

Това е така, но не обявяват откъде ще чакат тези пари. Щото няма да има чак такава сензация.

Аз не мисля, че това с безработицата ще засегне само нашата страна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Апр 2020, 15:09

"За да овладеем пандемията от коронавирус, две трети от населението трябва да придобият имунитет срещу него", казва германският вирусолог Мартин Айхнер.

Ефективни ли са сегашните ограничения на събиранията?

Мартин Айхнер: Ограниченията водят дотам, че се заразяват много по-малко хора.
Означава ли това, че актуалните мерки не помагат?

Мартин Айхнер: Сега само печелим време. Ограниченията на контактите просто отлагат проблема напред във времето. Когато след няколко седмици се върнем към нормалния си начин на живот, без населението да има съответния имунитет, ще се окажем на същото място, на което сме били и преди. Последиците: всичко ще започне да се повтаря.

Трябва ли тогава ограниченията да бъдат удължени още повече?

Мартин Айхнер: Ако те бъдат удължени, ние просто ще отложим всичко напред във времето. А и обществото не би могло да си позволи прекомерно удължаване на ограниченията за контакти. Не можем да удължаваме тези мерки чак докато се създаде ваксина и тя влезе в употреба.

Ако зададем точно тези условия в спецалния симулатор, създаден за случая, ще видим, че така ще ни трябват около седем месеца, за да овладеем положението. А това би било ужасно. Щетите за икономиката и за обществото биха били прекалено големи. Искаме ли въобще такова нещо?

Вместо „социално дистанциране“, закриване на училище, „заключване“, маски, масови тестове и ваксинации, животът трябва да продължи колкото е възможно по-необезпокояван и имунитетът трябва да се изгради възможно най-бързо в населението. Според всички открития до момента Covid-19 не е по-опасен от предишните грипни епидемии.

Шведското правителство обяви, че официално ще разграничава смъртни случаи „от“ и смъртните случаи с „коронавируса. Това би трябвало да доведе до по-нататъшно намаляване на отчетените смъртни случаи. Междувременно международният натиск върху Швеция да се откаже от своята либерална стратегия непрекъснато се увеличава. Очевидно някои правителства се опасяват, че успехът на Швеция (както вече беше в Япония) би могъл да направи техните собствени мерки непропорционални и непродуктивни.

Здравните органи в Хамбург изследват тестово-положителни covid19 смъртни случаи, със съдебномедицински методи, за да преброят само „истинските“ смъртни случаи от коронавирус. В резултат на това броят на смъртните случаи вече е почти наполовина в сравнение с данните на института Робърт Кох.

И разбира се без броене на 1-2 трупа всеки ден. Има други заболявания, от които умират десетки пъти повече българи всеки ден- може би трябва да се съсредоточим към тяхното намаляване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Апр 2020, 15:18

TNT написа:Това е така, но не обявяват откъде ще чакат тези пари. Щото няма да има чак такава сензация.

Това се знае има си закони от години, няма какво да чакаме да се обявява. Все пак 90% от мангалите не са работили на договор, демек не се запсиват те на борсите, нито чакат пари.
Аз лично съм взимал обезщетение по този начин, но това обикновено се прави към края на обезщетението, защото се губи много. Няма значение колко месеца имаш право да взимаш 12-15 или или повече, но ако ги прехвърлиш в друга страна от ЕС имаш право на максимум 6 месеца. Та ако се прави, се прави към края или в много крайни случаи, защото загубите са големи.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от Dextuar » 05 Апр 2020, 15:25

TNT написа:Това е така, но не обявяват откъде ще чакат тези пари. Щото няма да има чак такава сензация.

Кво стана с хубаво е да се живее на кредит и да се инвестира в Subway ресторант вместо да къткаш по някой лев под дюшека?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата