Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Bavarcho написа:zAcK написа:Бях решил да не пиша в тая тема, ама някой знае ли какво се случва с тия тъй "важни" тестове на 1000 полицаи![]()
От 10 дни говорят за тях, ама нищо до момента. Били тествали 200 човека и друга информация няма
Тия титани ако тестват по 20 човека дневно, ебем ти и статистката, и стъкмистиката, и всичко
Иначе народните лапачи ги тестваха за една сутрин всичките...
Дейба и малоумната държава...
Тествани са вече с "бързи тестове" резултатите ще ги кажат след около седмица. Това са им казали,това говореха и по тв.
Бах тоя бърз тест с резултат 2 седмици. В САЩ почват да произвеждат надежни тестове с резултат 5 минути, други с 2 минути, ние сме на 2 седмици

Последна промяна zAcK на 04 Апр 2020, 17:54, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тва е неква пунта мара, бързия е 30мин и то с проверката.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
TNT написа:Ти кога виждаш да има нужда нужда от танцьорки в дискотеката ?
Аууу, не се бях замислял... Веднага пускам сълза за танцьорките в дискотеките

TNT написа:Изчезването на тези професии даже си е нещо много добро. Бензинджията ще отиде да работи в завод, хостесата ще стане... най-вероятно сервитьоркаПри всички случаи ще е нещо даващо повече стойност.
Значи в крайна сметка тоя вирус и цялата истерия ще се окажат полезни за икономиката

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Премиерът на Швеция към сънародниците си: Подгответе се за хиляди смъртни случаи от COVID-19
Тези го играха Ва банк
Тези го играха Ва банк
Последна промяна dr.peshev на 04 Апр 2020, 13:29, променена общо 1 път
Без коментар https://btvnovinite.bg/svetut/13-evrope ... mijata.htm
Боко явно му се услади вирусЪ
https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov ... eshtu.html
Как пък ако е за нещо друго са все не чули и разбрали ,ама когато е в тяхна полза всичко чуват и се ВСлушват
Боко явно му се услади вирусЪ
https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov ... eshtu.html
Как пък ако е за нещо друго са все не чули и разбрали ,ама когато е в тяхна полза всичко чуват и се ВСлушват

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
ivoo написа:....
Каква идея имаш за цялата ситуация, че от тва плюване не виждам нищо реално.
Сериозно питам.
ПП: Не съм фен на Боко, както и на никой политик досега.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
drago_pavlov написа:TNT написа:Ти кога виждаш да има нужда нужда от танцьорки в дискотеката ?
Аууу, не се бях замислял... Веднага пускам сълза за танцьорките в дискотеките![]()
Само на пръв поглед - танцьорки, хостеси и "бензинджии" - няколко хиляди човека останаха без работа

Скоро видях снимка на аптека с автомат за лекарства без рецепта с изглед към улицата. Ако са 3 фармацефта вътре, с един такъв автомат... може да станат 2.

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
dr.peshev написа:blacksapphire написа:Мен ме впечатлиха повече 270-те хиляди самоубийства на тримесечие. А колко ли ще станат те "след победата" над коронавируса, когато десетки милиони в света ще се окажат без работа, без бизнес, а някои - и без бъдеще, защото в "новия свят" това, което са правели или умеели, вече няма да е нужно? Дали няма само те да са десетки пъти повече от жертвите на вируса? Едни ще потърсят бързия изход със самоубийството, други ще изперкат по-леко или по-сериозно, трети от притеснения и страхове ще получат рак и ще увеличат и неговата смъртност, да не говорим колко ще пропушат и ще се пропият... За войните, които тази мащабна глобална криза може да предизвика, дори не ми се говори. Но във всеки случай вероятно ще говорим за минимум десетки милиони косвени жертви на една глупост, която едни страхливци или манипулатори се уплашиха да не им претовари системата. А колко ще умрат, защото докторите не им обръщат внимание заради коронавируса, отменени са всички операции и прегледи.
![]()
На ден умират от всичко друго по около 400 ПЪТИ повече хора, отколкото от коронавирус - но никой не спира обществения живот и икономиката заради която и да е от тези многобройни причини, понеже на никого не му пука за лекарите или гробарите, които обслужват тази естествена част от живота, наречена смърт. Обаче точно заради коронавируса изведнъж се оказа, че здравните системи нямало да издържат. А вярвате ли, че за онези неща, които генерират от няколко пъти до няколко десетки пъти повече смърт всяка, тия системи издържат?
А ако вирусът не е с естествен произход според други теории - абсолютно никой друг освен създателите му не могат да прогнозират разпространение, смъртност и последици/трайни увреждания. И всички мерки ще са били тото в тъмното.
Има много резон в тези думи и ме накараха да се замисля за доста неща ...
Пешев ма ти верно ли чак сега вдяна???!! Ма така кажете бе да ви обяснявам като на първоласници от помощното като колегата

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
TNT написа:То лека-полека има вече бензиностанции на самообслужване. Петрол имат 6 или 7. Цената също е леко по-ниска.
Изчезването на тези професии даже си е нещо много добро. Бензинджията ще отиде да работи в завод, хостесата ще стане... най-вероятно сервитьоркаПри всички случаи ще е нещо даващо повече стойност.
Чудесно. А какво става, когато този завод се автоматизира? Бензинджията пак трябва да се преквалифицира и така докато един ден се окаже, че са изчезнали прекалено много длъжности / професии, а новите такива не могат да поемат броя безработни от изчезналите професии. Да не говорим, че населението световно се увеличава и това допълнително ще повлияе върху безработицата в някакъв бъдещ момент.
Вярно е, че има много "излишни" длъжности, но такива ли са наистина? Не всеки на 18 има възможност да продължи да учи било то в университет, или някакви курсове. Не всеки има кой да го издържа докато започне неизлишна професия и често точно тези "излишни професии" са един добър старт в живота. Разбира се, за повечето съфорумци това не важи, щото са родени със златно кюлче в ръцете и бизнес мислене, та не са минали през този етап от живота, но някои други с подобни "излишни професии" сме си платили образованието и различни курсове, които да ни помогнат да работим нещо, което не е излишно.
За мен лично изчезването на всяка една длъжност ни приближава до момента, в който ще щъкаме като бездомни животни по улиците, защото не всеки ще се приспособи и ще научи нов занаят/професия и т.н.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз работя от 20 годишен на пълен работен ден. Та тез дето нямат възможност честно казано не знам какъв им е случая.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Въпросът е какво си работил. И аз работя от 19 годишен, но отначало не беше лесно да си намериш добра работа, защото не покриваш изискванията - нямаш опит, нямаш работна етика, нямаш и кой знае колко знания и умения /не важи разбира се за всички професии/. Обаче имаш планове, мечти - наречи го както искаш, но като няма кой да ти плаща каквото искаш оттам нататък, трябва да започнеш от някъде. Точно тук идват баш е тия излишни професии. Дават ти някаква базова финансова основа и някакви начални трудови навици, които, ако искаш, ще надградиш, ако не искаш, ще си останеш на това ниво цял живот. Ама е една възможност, която можеш да използваш.
Аз лично съм бил за кратко бензинджия и съм мил прозорци. На пръв поглед излишна работа, ма ходи обясни на масовата жена шофьор /пък и на не малко мъже/ как да се оправи, когато газовата система започне да изспуска газ, когато махне пистолета или пък как да махне пистолета, като го е заклинила на една страна и не иска да освободи. За теб това е излишна длъжност, но на мен ми плати разходите да вляза в университет. Въпрос на гледна точка.
Аз лично съм бил за кратко бензинджия и съм мил прозорци. На пръв поглед излишна работа, ма ходи обясни на масовата жена шофьор /пък и на не малко мъже/ как да се оправи, когато газовата система започне да изспуска газ, когато махне пистолета или пък как да махне пистолета, като го е заклинила на една страна и не иска да освободи. За теб това е излишна длъжност, но на мен ми плати разходите да вляза в университет. Въпрос на гледна точка.
Последна промяна drifty на 04 Апр 2020, 14:34, променена общо 2 пъти

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Така или иначе има безброй висшисти, които не са полезни с образованието си никъде. Многогодишна грешна държавна политика в образованието и комплексирани родители. Автоматизацията ще ги доубие. Преквалификацията е нормален процес за хората, които могат да се адаптират според ситуацията.
А Китай май спечели третата световна война без една изстреляна ракета. Имало и удобна вероятност да изпращат тонове медицински и предпазни средства заразени с лек вирусен товар.

Очаквам след пандемията по стара традиция САЩ да търсят виновник да плати сметката и да искат някакви компенсации за оня прилеп. Разбира се, ако имат оцеляла армия.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
drifty написа:Чудесно. А какво става, когато този завод се автоматизира?
Еми това е бъдещето, без значение дали е чудесно или не. И такъв тип кризи само ще ускорят идването му. И никой не те пита - или се адаптираш, или... ще се адаптираш по трудният начин.
Професията счетоводител също я дават да изчезне до 20 години. Или поне счетоводителите ще намалеят много дразнищо. Както едно време са били с тетрадки, вече са с компютри... в един момент ще станат просто софтуер.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе кви глупости дрънкате.. излишна професия. Такова нещо може да има само в планова икономика или държавно предприятие, евентуално фирма с адски много персонал или тъп собственик.
Един предприемач е много силно мотивиран да открие и елиминира тези длъжности. Ако бизнеса е дребен това е лесно. Ако е голям е по-трудно и значително по-малко му пука, защото печалбата е голяма и там обикновено се действа на схемата таргет+ограничения на бюджета.
Темата между другото не е тази. За тия неща по-добре в тая за кризата.
Един предприемач е много силно мотивиран да открие и елиминира тези длъжности. Ако бизнеса е дребен това е лесно. Ако е голям е по-трудно и значително по-малко му пука, защото печалбата е голяма и там обикновено се действа на схемата таргет+ограничения на бюджета.
Темата между другото не е тази. За тия неща по-добре в тая за кризата.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
E34 написа:dr.peshev написа:blacksapphire написа:Мен ме впечатлиха повече 270-те хиляди самоубийства на тримесечие. А колко ли ще станат те "след победата" над коронавируса, когато десетки милиони в света ще се окажат без работа, без бизнес, а някои - и без бъдеще, защото в "новия свят" това, което са правели или умеели, вече няма да е нужно? Дали няма само те да са десетки пъти повече от жертвите на вируса? Едни ще потърсят бързия изход със самоубийството, други ще изперкат по-леко или по-сериозно, трети от притеснения и страхове ще получат рак и ще увеличат и неговата смъртност, да не говорим колко ще пропушат и ще се пропият... За войните, които тази мащабна глобална криза може да предизвика, дори не ми се говори. Но във всеки случай вероятно ще говорим за минимум десетки милиони косвени жертви на една глупост, която едни страхливци или манипулатори се уплашиха да не им претовари системата. А колко ще умрат, защото докторите не им обръщат внимание заради коронавируса, отменени са всички операции и прегледи.
![]()
На ден умират от всичко друго по около 400 ПЪТИ повече хора, отколкото от коронавирус - но никой не спира обществения живот и икономиката заради която и да е от тези многобройни причини, понеже на никого не му пука за лекарите или гробарите, които обслужват тази естествена част от живота, наречена смърт. Обаче точно заради коронавируса изведнъж се оказа, че здравните системи нямало да издържат. А вярвате ли, че за онези неща, които генерират от няколко пъти до няколко десетки пъти повече смърт всяка, тия системи издържат?
А ако вирусът не е с естествен произход според други теории - абсолютно никой друг освен създателите му не могат да прогнозират разпространение, смъртност и последици/трайни увреждания. И всички мерки ще са били тото в тъмното.
Има много резон в тези думи и ме накараха да се замисля за доста неща ...
Пешев ма ти верно ли чак сега вдяна???!! Ма така кажете бе да ви обяснявам като на първоласници от помощното като колегатаМа нема смисъл. Като гледам тук сте няколко анти анти-паникьори искрено ви се радвам. Седете си дома.
Баси, как ми изтри последното изречение и извади всичко от контекста?!
Не,убийте го! и Убийте го?Не! - а , само 1 препинателен знак