Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от zvetiko » 02 Апр 2020, 0:36

steeN написа:Ти хвани двойна пневмония пък оживей после... файда няма като няма да работиш месец нали?

Съжалявам за саракзъма ама не знам как да отговоря сериозно...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

За съжаление си прав, карал съм открита с голямо закъснение, заради дефектен рентгенов апарат, едностранна бронхопневмония и ми трябваха две години за да премахна всички последици от нея.
Още ме втриса като видя температура 37.5...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Апр 2020, 0:45

dr.peshev написа:Силният имунитет не е застраховка....а децата с непълноценен имунитет оцеляват.

Нека да не е..

Децата имат по дифолт силен и напълно достатъчен имунитет, преди родителите им да го преебат от глупост и мързел. Но това е друга тема.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Апр 2020, 0:48

bum_bum написа:Аз няма да хвана пневмония, ни корона или и да хвана ще ми е през мъдото. Щото докато други се чудят с ква вафла да закусят аз съм мислил не с уйовата си глава. И като са ми се смяли, че давам по лев за яйце и 30 за кило месо, сега мога аз да се смея. Ма тва друга тема, няма значение.

Честно.. гледам цифрите и не разбирам как кореспондират с мерките, които се прилагат. От другите грипове да не би да не се развиват пневмонии? Колко са умрели в Щатите до сега от короната, 4к? Годишно от пневмония така или иначе умират 50к. Това по статистика от преди няколко години. Вероятно са повече сега. 50/12=? Със и без корона май няма особена разлика?

Вече ти казах- гарантирано след няколко месеца ще знаеш за какво е било всичко.
Това, че си се грижил за себе си е чудесно за ситуацията- ясно е, че вирусът ще мине през почти всички, доста няма и да го разберат, от все сърце ти пожелавам да си от тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 02 Апр 2020, 0:51

В лечението на този конкретен вирус се прилагат имуносупресори, което заедно с факта, че повечето умрели са развили автоимунна симптоматика, говори че силният имунитет не е отговора!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Апр 2020, 0:53

steeN написа:Пак те питам... ако 20% от населението трябва да се хоспитализира по едно и също време, това като нормална ситуация ли ти се струва :kuku:
Големи хора сме уж тука :dunno: Тва с вафлите няма да го коментирам, щото е доста детско, честно...

Колега, ако си прав, колко време трябва да се крием, за да може българската здравна система да поеме 20% от заболелите, при налични според министър Ананиев 1400 легла?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Апр 2020, 0:54

Без да омаловажавам проблема, може ли обаче някой да ми каже как успявате да изчислите с точност смъртността в проценти, при положение, че има огромен процент, изкарали го безсимптомно и/или неизследвани?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Апр 2020, 0:58

bum_bum написа:Аз няма да хвана пневмония, ни корона или и да хвана ще ми е през мъдото. Щото докато други се чудят с ква вафла да закусят аз съм мислил не с уйовата си глава. И като са ми се смяли, че давам по лев за яйце и 30 за кило месо, сега мога аз да се смея. Ма тва друга тема, няма значение.

Знам че няма да го приемеш на сериозно, но не се мисли за безсмъртен. Здравето е като с парите, днеска си богат и уж си взел всички мерки, утре се срива всичко и седиш и гледаш тъпо. Човешкия организъм е прекалено сложно нещо, ако ставаше само с качествено ядене щеше да има много безсмъртни...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 02 Апр 2020, 1:00

Няма как да са проучени трайните увреждания при вече излекувани.
Освен белодробна фиброза и намалена белодробна функция при малка група детайлно изследвани в Китай. Бог знае още какво.

Няма нужда да се делите на тарикати/стинкаджии/мега здрави. Всеки организъм реагира различно. Свръх реакция на имунната система не е по-малко опасна.

Просто грип вече не върви. И целият свят го разбра. Все си мисля, че е филм сутрин като стана, но не е. Животът е висша ценност и право.

Ние сме уязвими, крехки и внезапно смъртни. Плашещата неизвестност и тревогата водят до нихилизъм и отчаяние, ако няма споделена система от ценности, която да внесе ред и принципи като морален компас.

Да не говорим за наказанието да не можеш да се доближиш до болните си близки или... да ги изпратиш в последния им земен път.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 02 Апр 2020, 1:17

Аз споделям мнението на bum_bum.
Яж лайна, пии лекарства за кво ли не, от вируса не се умира а от усложненията нали, ми прецакай си организма и резултата ще дойде.
Прекалено много внимание се обръща на тоя вирус, повярвайте ми от кризата която идва ще умрат мноооого повече хора.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Апр 2020, 1:42

bum_bum написа:
dr.peshev написа:Силният имунитет не е застраховка....а децата с непълноценен имунитет оцеляват.

Нека да не е..

Децата имат по дифолт силен и напълно достатъчен имунитет, преди родителите им да го преебат от глупост и мързел. Но това е друга тема.

Пак същият глупав въпрос:

Колко от починалите са се имунизирали против грип есента и колко не са?

Ако няма отговор на този въпрос, нещата са повече от страшни :OT:

Аз съм се имунизирал против грип един единствен път. 91-ва или 92-ра, не помня. Накараха ни насила. Имах бивша колежка, завършила микробиология. Тя казваше, че за нищо на света няма да си вкара това нещо в тялото. Юркат възрастните да се имунизират редовно и изведнъж този вирус избива основно тях. Нормално ли ви се вижда?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Апр 2020, 2:03

Имуносупресори се прилагат с цел намаляване на прекалено силният имунен отговор, който води до допълнителни увреждания на алвеолите. Лекарствата производни на хинина се употребяват и с тази цел.
Силната имунна система помага заболяването да протече в по-лека форма, без пневмония. Но е добре да се знае как се изгражда силна имунна система.

Bogat-Beden написа:Без да омаловажавам проблема, може ли обаче някой да ми каже как успявате да изчислите с точност смъртността в проценти, при положение, че има огромен процент, изкарали го безсимптомно и/или неизследвани?

Никой не може да ти отговори на този въпрос. Не съм виждал и статистика по страни и за починалите без коронавирус, за да се сравни има ли и какво е увеличението спрямо миналата година. Но за България, без да омаловажавам проблема, по официални данни до тук- 10. Съгласно официалната статистика на ден в България от рак умират средно 52, за година около 19000. Ако сега не можеш, след няколко месеца ще разбереш какво точно се случва, но мисля, че ти дадох база за разсъждение. Само не казвай, че сега започвам да всявам паника с друго заболяване. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 02 Апр 2020, 8:45

N.Mihaylovski написа:Аз споделям мнението на bum_bum.
Яж лайна, пии лекарства за кво ли не, от вируса не се умира а от усложненията нали, ми прецакай си организма и резултата ще дойде.

И от колата на стола на работа и после в колата и вкъщи пред телевизора... Междувременно за течности приемат кола, кафе, натурални сокове, енергийни напитки... И единственото близко до вода - веднъж месечно чай.

90% от хората са били и са така в момента. Е как да не се разболееш, щом хипотетично и здрав човек може.

Колкото до това, че Китай били лъгали за жертвите.... Извинявайте, че не са приписали всички починали на коронавируса като в Италия. Всъщност са виновни, защото ако го бяха направили, можеше и да са затворили границите по света, но пак се съмнявам.

Гледайте сега като приемат удължаване до 13-ти, моментално ще последват още десетки хиляди на борсата безработни.... Да видим кой ще ги спре да не изметат парламента и карантината 100000хил. души.
Тази карантина е обречена да не издържи повече от средата на април
Последна промяна sub_eleven на 02 Апр 2020, 8:49, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 02 Апр 2020, 8:48

Това за Китай само като прочетох , че идва от некво радио или каквото беше там спонсорирано от Вашингтон и спрех да чета натам.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Апр 2020, 9:07

N.Mihaylovski написа:Прекалено много внимание се обръща на тоя вирус, повярвайте ми от кризата която идва ще умрат мноооого повече хора.

Аз също се притеснявам повече от икономичекия апект на кризата, не чисто медицинския.

Ще кажете, че съм откачил, но... аз още не мога да приема сериозно тоя номер с китайския вирус. Единствените реални промени в живота ми са, че вече няма автобуси да ме опушват, докато ходя на работа с колелото, не мога да си купя разсад за домати от пазара (защото и пазар няма) и на влизане в Лидл ме пръскат с някава гадост. Всъщност, мирише свежо де... Също така не разбрах защо не мога да се разхождам из природата, ако не се бутам в други хора и не опипвам неща, пипани скоро от другите? Мия си ръцете, спазвам дистанция и... толкова от мен, натам - каквото ми е писано... :dunno: :dunno:
Няма да се затворя в мазето и да живея една година като отшелник, ако ще хора да падат и да мрат по улиците. Но за момента не съм видял такива нещо... Каквото има да става - ще става.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от steeN » 02 Апр 2020, 9:19

bum bum очевидно не ме разбра и прие нещата лично. имах предвид, че ако 1/5 от работната сила като трябва да е в болницата, а другите с по-леки симптоми се лекува в къщи по едно също време, икономиката едно, че ще си спре от самосебе си... ми това ще е такава криза на всякакви нива, че не знам как си представя нещата да са нормални (полеви болници, армията... ) и 2 това, че дори и това нещо да не е по-смъртоносно от грип, ако това удари извенднъж... сега вече лично му го казвам... ще трябва да ходи са си отстрелва диви правета сам, щото няма да има кой да зарежда в балев авокадо от чили и сирене от италия :) и това е най-кофти аспекта на цялата тая работа, който ще дойде след икономическия удар.

и това без изобщо да мислим колко е смъртността...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна steeN на 02 Апр 2020, 9:26, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата