Регулират ли се вратите против овисване?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Регулират ли се вратите против овисване?

Мнение от ditko1 » 21 Яну 2007, 18:49

Реголират ли се вратите против овисване? Едната врата ми се затваря перфектно, но шофиорската трябва по силно да я тресна за да се затвори. Има ли оправия?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 21 Яну 2007, 19:19

Тия неща, за които се закопчава машинката на вратата като се затовори, те са едни железа на рамката. Държат се на два шестограма и се местят като ги отхлабиш. Проблема е че за да почне да се затваря по-лесно, издърпваш въпросната джаджа малко навън. Обаче ако ги дръпнеш много така пък при затворена врата е възможно вратата да ти изглежда леко отворена. Направи няколко опита;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 21 Яну 2007, 19:26

Mitko19 написа:Тия неща, за които се закопчава машинката на вратата като се затовори, те са едни железа на рамката. Държат се на два шестограма и се местят като ги отхлабиш. Проблема е че за да почне да се затваря по-лесно, издърпваш въпросната джаджа малко навън. Обаче ако ги дръпнеш много така пък при затворена врата е възможно вратата да ти изглежда леко отворена. Направи няколко опита;)

:OT: Верно ли ще се затваря по-лесно? Трябва да разгледам за какво става дума :)
---

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 21 Яну 2007, 20:53

щом вратата е увиснала няма как да я оправиш с метода който ти е посочил колегата.първо се увери че вратата наистина виси ще ти кажа как да я оправиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 21 Яну 2007, 21:13

не, че виси ама трябва по силно да я дръпна за да се затвори
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 22 Яну 2007, 1:26

Мен пък ми се струва понякога че като минавам през дупки и ми хлопва шофьорската врата - едно тупване леко такова, но не съм сигурен че е от нея. Може и нещо по окачването да е въпреки че ми гледаха колата отдолу и всичко е ок. Възможно ли е да е от вратата понеже го чувам отляво но не толкова назад за да е от колелото мисля, а и лявата ми врата се затваря една идея по леко от дясната.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 22 Яну 2007, 1:29

Ами това дето писах си е точно за по-лесно затваряне, защото на практика намаляваш разстоянието от машинката до това, за което се захваща. Но мисля че и на колегата точно това му е проблема. Обаче все нещо трябва да го е породило, при мен един дебил ми подчукна калника и предполагам че го е вкарал лека навътре и затова почна да се затваря по-трудно. Не вярвам да се получи от нищо...

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 22 Яну 2007, 2:37

да не пускам нова тема
Имам подобен проблем с задните порти, незнам как точно да го обясня но се получава някакво затруднение от пантите иначе залепват перфектно но трябва да ги бутам до последно.От раздвижване ли се нуждаят от к'во ли? смазвал съм ги ма все тая (проблема ми е при двете врати еднакво)
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Назад към E36