Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от Моджо » 01 Апр 2020, 13:54

БЦЖ-то си е задължителна по нашия имунизационен календар. Само мисля дето вече не я произвеждаме ние си. Тия дето я правят са ми клиенти и преди няколко години ми споменеха , че вече не я правим. Треа да ги питам пак.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Апр 2020, 14:30

Хинина дава много странични ефекти , аз лично имам алергия към хинин и два пъти съм получавал много сериозни обриви от него . Освен това тука не става въпрос за хинин а за заместител макар така да му викат . Има по добри съвременни лекарства що се отнася за основното му действие , а то е против маларията и затова е използван първоначално извлек от хининовото дърво поради недостига на суровина синтезиран по късно синтетичен заместител . Срещу артрит не знам да се ползва хинин , обаче съм виждал да ги тъпчат с димедрол масово .
За тия БЦЖ ваксини журналята пишат какви ли не глупости , в общи линии търсят сензацията . Казах ви вече че БЦЖ се изследва все още , 100 години след като е направена първата такава ваксина . И това при австралийските медици е тестово изследване на контролна група , изобщо не става въпрос за масова ваксинация . Тоест това трябва да бъде доказано , че създава имунитет срещу корона вируси .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Апр 2020, 14:43

mr_petroff написа:
zAcK написа:
steeN написа:Това беше ваксината, която ти оставя белег на лявото рамо ли?

Точно :bchug:

Само на лявото ли , защото при мен е на дясното :roll:

И при мен е отдясно - нека завиждат тия с лявата ориентация... :mhihi: :mhihi:
И сега какво, като го имаме тоя белег - не ни лови вирусът ли? Хвърлям маската и тръгвам на разходка! :wave: :wave:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Апр 2020, 14:44

Това с хинина за маларията вече не е съвсем така! Става дума ,че самия паразит е придобил резистентност към хинина (или чистия му вид) и затова разработват други лекарства за нея! Пак съдържат хинин,но не е както едно време...Това го разучих преди няколкото ми командировки в Африка. Искаха да ни минат с някаква евтина алтернатива от Виетнамската война (Мефлокин или нещо подобно), вместо с по-съвременен вариант като Маларон и т.н. Но това е за маларията! За короната...ще разберем!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 01 Апр 2020, 15:01

И аз едно време съм изпил един камион от тоя хинин аналгин и ми помагаше винаги,имаше и едно амидофен,в комбинация с хинин аналгина се потехме кат свине се вдно си скочил в сауната и за няколко часа изфърляхме всичко,сега с тея боклуци дет ги има не можеш да се изпотиш да свалиш температура. Спрехме да го произвеждамв за да вкараме насрания парацетамол и нурофена(ибопрофена) да се нагъзим на европата....друга причина едва ли има,щом го произвеждаме и изнасяме за руснаците и т.н

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Апр 2020, 15:13

3186 написа:
zvetiko написа:
И какво ще се окаже на края: всичко това, което прехваленият ЕС ни накараха да премахнем, ще се окаже животоспасяващо в случая- БЦЖ ваксината те предпазва, аналгин- хинина те лекува. И всичко това за 2лв.

Човече, преди 30 дни биха на новородената ми дъщеря ваксина за БЦЖ в държавна болница, рубладжийското ти тролене няма да сполучи тук ;)

Човече, не прочете ли, че е важен щама, който се бие?

steeN написа:
bum_bum написа:...

Какъв е смисъла от тая зла конспирация, като и двете лекарства са с отдавна изтекли патенти и всеки, който си поиска може да ги прави? Примерно Софарма си произвежда и двете.

Това е въпросът. Спряхме аналгин-хинина като вреден и го сменихме с "безопасните" парацетамол и ибупрофен, които в сашетата са с толкова боклуци, че не знам как оцелява черният дроб..

В България преди събитията Резохина се е продавал по 2.64лв, после по 26.36 лв, накрая изчезва напълно. Сега има/ше/ 200 опаковки дарени от Домусчиев.

Изображение

steeN написа:Злите корпорации, злия ЕС... все някой ни е срал в гащите.

И с какво се подобри живота на нацията като цяло, след влизането в ЕС. За едни 450 000 граждани за европейско развитие на България е ясно- но за останалите 6.5млн. българи? Днес даваха една жена с 280лв. пенсия- ти можеш ли да живееш с 280лв. на месец. Това е в България, горд и сочен за пример член на ЕС.

ildivvy написа:Това с хинина за маларията вече не е съвсем така! Става дума ,че самия паразит е придобил резистентност към хинина (или чистия му вид) и затова разработват други лекарства за нея! Пак съдържат хинин,но не е както едно време...Това го разучих преди няколкото ми командировки в Африка. Искаха да ни минат с някаква евтина алтернатива от Виетнамската война (Мефлокин или нещо подобно), вместо с по-съвременен вариант като Маларон и т.н. Но това е за маларията! За короната...ще разберем!

Така е по отношение на маларията- има много синтетични препарати на хининова база, преди заминаване се проверява, какво точно трябва да се пие. Една седмица преди заминаването се провежда химическа терапия по схема, с намалени дози от съответният препарат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Апр 2020, 15:35

Borymeckata написа:И при мен е отдясно...

Тая е за едра шарка :mhihi: , дечурлигата я нямат, ама може и тя да помага - както е тръгнало :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Апр 2020, 15:37

Тва некви такива заключения на посоки.. ако вземем да търсим и сравняваме може да се окаже, че и пидразите го изкарват по-леко. Вероятно умрелите от корона пидрази са драстично по-малко от нормалните мъже. Това ще ли е причина да се евем?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Апр 2020, 15:48

bum_bum написа:...пидразите ...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 01 Апр 2020, 16:07

Гласят ни вкъщи до 14-ти май от министерския съвет. Явно ще трябва с бой да излезем за свободата. Успяха да ни сложат под игото в 21-ви век, с медиите, целия свят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Апр 2020, 16:12

И какво излиза, половината искат да има карантина и да седят в тях, като ги е страх да мръднат, а другата половина искат да хукват от утре, ако може.

Някой мислил ли е наистина, че след 15 дена всичко ще е по старому?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Апр 2020, 16:56

Международен екип от учени потвърди коя комбинация от препарати лекува COVID-19 Клинично подобрение при всички, лекувани с комбинация от хидроксихлороквин и азитромицин, dанните са от 80 пациенти с коронавирус, при поне 6-дневно проследяване

При 80 пациенти, третирани с комбинация от хидроксихлороквин и азитромицин, се отчита клинично подобрение при всички, с изключение на един починал 86-годишен пациент и на един 74-годишен, който все още се намира в интензивно отделение, пише Труд.
Наблюдава се бърз спад на назофарингеалния вирусен товар, изследван чрез qPCR, с 83% отрицателни резултати на Ден 7 и 93% на Ден 8. Вирусните култури от респираторни проби, взети на Ден 5, са отрицателни при 97.5% от пациентите.
Това позволява по-бързо изписване на пациентите от инфекциозните отделения, със средна продължителност на престоя от пет дни.

Кои пациенти с положителен тест ги изписаха след 5 дни лечение от болницата? Аз се сещам за няколко видни личности.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Апр 2020, 17:24

zvetiko написа:Това е въпросът. Спряхме аналгин-хинина като вреден и го сменихме с "безопасните" парацетамол и ибупрофен, които в сашетата са с толкова боклуци, че не знам как оцелява черният дроб..

В България преди събитията Резохина се е продавал по 2.64лв, после по 26.36 лв, накрая изчезва напълно. Сега има/ше/ 200 опаковки дарени от Домусчиев.

Не, не е това въпросът. Въпросът е кой ти налива тия информации, че сме забранили аналгин-хинина? Що за тъпизъм е тва?
Нито е спиран, нито е забранен в България. На всичкото отгоре се купува без рецепта.

И какво толкова странно има, че свърши като всички се юрнаха да купуват резохин?
Това не е лекарство като аспирин, че да се произвежда в огромни количества... би трябвало да е близко до акъла. :dunno:
Много ясно, че ще му се вдигне цената... така поне който се нуждае от него ще може да го купи, защото това ще възпре тези, които го купуват без нужда... а иначе просто НЯМАШЕ ДА ИМА ИЗОБЩО.

Не знам, ма много почваш да ми приличаш на някой дето му плащат да пуска такива подвеждащи постове.
Последна промяна steeN на 01 Апр 2020, 17:30, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Апр 2020, 17:30

steeN написа:
zvetiko написа:Това е въпросът. Спряхме аналгин-хинина като вреден и го сменихме с "безопасните" парацетамол и ибупрофен, които в сашетата са с толкова боклуци, че не знам как оцелява черният дроб..

Не, не е това въпросът. Въпросът е кой ти налива тия информации, че сме забранили аналгин-хинина? Що за тъпизъм е тва?
Нито е спиран, нито е забранен в България. На всичкото отгоре се купува без рецепта..

Къде го е имало? Имаше Аналгин-Хин, чието съдържание не е точно упоменато.
Та ако разгледаш съдържанието на Аналгин-Хинин и на Аналгин-Хин, ще видиш, че не са еднакви :bchug:
Аналгин-Хинин дори Бойко каза, че е забранено и щели да го разрешат. Плюс здравния министър още в началото на епидемията :dunno:

Истинският Аналгин-Хинин се прави само за износ. Пак Бойко го каза!
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Апр 2020, 17:31

Не хич не е еднакво... абсолютно същото е - аналгин и хинин хидрохлорид.

Мда, Бат Бойко щом го е казал, значи е така :mhihi:
Последна промяна steeN на 01 Апр 2020, 17:33, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата