Помощ!Пожълтели фарове.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Марто ти някъде да прочете нещо конкретно за твоята кола в моите писаници? Някои да каза, че твоятя кола точно е с кофти дискове или амортесьори или каквото и да е.
А ако ти или някой друг ще говори за моите фарове кажете каде да се срещнем. Ако ме изнервите достатъчно и до София ще доида за идеята да видите дали наистина заслепяват някой. И ти си поддържай твоята си теза ако искаш. Докато не ми видиш колата и аз твоята всичко е в областта на празните приказки.
Айде сега да не се заяждаме повече.
А ако ти или някой друг ще говори за моите фарове кажете каде да се срещнем. Ако ме изнервите достатъчно и до София ще доида за идеята да видите дали наистина заслепяват някой. И ти си поддържай твоята си теза ако искаш. Докато не ми видиш колата и аз твоята всичко е в областта на празните приказки.
Айде сега да не се заяждаме повече.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
juro написа: Няма да ме убедите в обратното, защото съм доста добре запознат с техническото състояние на по-масовите немски автомобили у нас тъй като такава ми е била работата от 96 до 2004 година.
в такъв случай се конкретизирай и не слагай всички под общ знаменател,ок

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Аз съм с билщеин стандартни и са си идеални. Слагай от тях и няма да има проблеми според мен. И предишните ми бяха билщеин обаче не стандартните а ниско окачване и ги махнах, защото не мога да карам ниска кола. Изпотроших всичко отдолу.
А между другото няма маслени на билщеин, така че няма какво да избираш между маслени и газови ако вземеш тази марка.
А между другото няма маслени на билщеин, така че няма какво да избираш между маслени и газови ако вземеш тази марка.
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
juro написа:Та по темата.
Ако някой иска да види как светят фаровете без стъкла да погледне снимките в профила ми.
Вече май не е по темата, но е нормално да заслепяваш и със стъклата, ако са така регулирани (освен ако не си качил предните колела на нещо, или не си вкарал задните в канал). Не се заяждам - просто се замисли! Никой не би желал жена му, или майка му да кара срещу някой, чиито фарове светят на 2м високо! Опасно е!
Нали се даваме за пример кой как си поддържа колата

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
juro написа:Та по темата.
Ако някой иска да види как светят фаровете без стъкла да погледне снимките в профила ми. Защото нещо не мога да ги сложа тук
Колега не се засягай ,ама това това твойто на нищо не прилича

Като махнеш стъклата фокуса и ъгъла на светлинния сноп се променя,ако си забелязал на еднин стандартен фар на автомобил движещ се във държава със ляв волан стандартно прави сноп който наподобява триъгълник като хипотенузата е от ляво - нагоре в надясно.При англичаните и всички които имат обратно движение този сноп е наопъки.Това е със цел да не се заслепяват насрещно идващите автомобили.А ти като си махнал стъклата си получил ефекта на прожектор който ,колкото и да регулираш винаги ще заслепяваш отсрещните

Ако не си социално слаб си купи два фара и не се излагай

Абе къде си тръгнал да обесняваш ,че се карало масово със стари гуми и изпуснали амортесиори,при положение,че ти самия си опасен за движението

Типично за България,да му се невиди все някой ще е по хитър все ще е по умен от конструкторите

Остава да дадеш и една снимка на моторния отсек и да се види всичко в тиксо тел и свински опашки щото е по яко разбираш ли начи дамм.....
Айде със здраве и да вземеш мерки

- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Колега Hightmare, твойте фарове най вероятно са бош, модела след '95 - с пластмасови дифузери. Силно се съмнявам че почистването им ще има ефект. Решението е нови стъкла, които струват около 84 лева бройката с ддс. Написал си че колата ти е 97г и най вероятно имаш каско
Ако е така то погледни в профила ми - писал съм какво направих
Не съм искал да засегна никой.
Този модел фар се въвежда в Е36 от 95 година насам, което предполага че е с по-добри показатели.
Всеки един детайл за да влезе в някаква експлоатация минава през редица тестове и изпитания! Трябва да е ефективен, безопасен, да има определена продължителност на работа (живот).
Колите ни са немски, над тях са се трудили огромен брой немски инжeнери и техници и не е реално да се мисли че внасянето на някакви изменения по конструкцията на автомобила ще доведе до положителен резултат!

Този модел фар се въвежда в Е36 от 95 година насам, което предполага че е с по-добри показатели.
Всеки един детайл за да влезе в някаква експлоатация минава през редица тестове и изпитания! Трябва да е ефективен, безопасен, да има определена продължителност на работа (живот).
Колите ни са немски, над тях са се трудили огромен брой немски инжeнери и техници и не е реално да се мисли че внасянето на някакви изменения по конструкцията на автомобила ще доведе до положителен резултат!
Значи с разглобяванв няма да стане.Да колата ми наистина е '97 и ако си казал правилно ще е със пластмасови.
.Нищо ще помисля дали да ги сменям щото те си светят добре ама така жълти стоят много грозно.Благодаря на отзовалите се.
ПП:И аз се придържам към vld и написаното в поста му по-горе,не е добре така да се махат стаклата нали са за това да насочват светлината.

ПП:И аз се придържам към vld и написаното в поста му по-горе,не е добре така да се махат стаклата нали са за това да насочват светлината.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега я качи една снимка на твоите фарове да видиме колко са пожълтели.
Да не с ония модел на хела дето са си жълти по дефулт
Те са за мъгла и са си жъти орг'инално
Да не с ония модел на хела дето са си жълти по дефулт

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
vld написа:Колега я качи една снимка на твоите фарове да видиме колко са пожълтели.
Да не с ония модел на хела дето са си жълти по дефулт![]()

П.С: за тези които в момента са така -

- Georgatoss
- кандидат ентусиаст
-
ditko1 написа:Колега измиси стъклата от вътре и се решава проблема аз така направих. Разглобяваш фара и стъклата, те хващат бял прах и стъклото също миеш го и е като нов фара.
Приятел при мен крушката на късите ще мине през стъклото какво да му мия с миене няма да стане

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3