Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от steeN » 01 Апр 2020, 0:03

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Апр 2020, 1:33

Аз на никой не вярвам. Колко смрад ще се изчисти покрай тоя вирус, не е истина. Всички смъртни случаи ги приписват на него и готово. На кой тъща му умрела (вируса я я е застрелял, я я е намушкал с нож), на кой не знам какво си. Отделно правителствата какви бакии, не ми се мисли.
Битият бит, другото не е толкова смешно!
Навират хората в тотално загробване. Малкият и среден бизнес също. Банките и евреите са си супер. Ще си съберат всичко, раздадено в последните 10 години и ще ви го дадат на кредит отново. Усещам, как пред всеки магазин скоро ще има викач и ще ви приканва да влезете и да си купите нещо.
Баси и новината, 10-12 болни в град от един милион жители. Ми аз съм сигурен, че поне 10 000 са с гастро. Изкупили са замразените храни и само топлят на микровълновата. И ако се отрови, умрял от Корона вирус.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 01 Апр 2020, 7:55

Много си прав, за Иран се говори, че и много политически са си заминали от вирОса.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 01 Апр 2020, 8:06

drago_pavlov написа:Важна информация за спекулантите!
Има дефицит на уеб камери. Днес бях в Технополис да купя за онлайн урока на малкия и казаха, че всичко е изкупено покрай старта на онлайн даскалото...

Много си закъснял, аз купих още преди две седмици. Първо една, после още една, че се избиха децата вкъщи за тая тъпа камера и купих още една само да има мир. Гледай в olx/bazar пълно е, но и там се усетиха и почнаха да вдигат цените.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Апр 2020, 8:18

steeN написа:Безрезервна вяра в държавата като става въпрос да го храни и облича и да му дава подслон (точно за това, което не трябва)... обаче супер недоверие в единственото, в което реално е добра... да налага неща със сила :mhihi: "как ще ми съберат глобата" :mhihi: Тва психологията на масите е уникално нещо, всеки ден се убеждавам.

Интересна тема... Моята диагноза е: соц - манталитет... :dunno: :dunno:
Всички сме в някаква степен "андрешковци" с едно съкровено желание - да прецакаме системата (да приберем максимално или минимално да дадем, според случая).

Като се замисля, този български манталитет на "хронична опозиция" и недоверие към всяка цдентрализирана власт има исторически корени. Представи си - 5 века те управлява чужда и враждебна към твоите интереси администрация. Ще скачаш ли с готовност да изпълянваш всяка нова директива? Или тихомълком ще я саботираш? После - още 45 ти приказват за "равенство и братсво" и как "трудът бил висша благодетел", а ти гледаш как се возят в мерцедеси и се чудиш защо нито един от синовете и дъщерите им не бачка в производството... Как да им вярваш след това?

Дори в личен план като си направя една ретроспекция... много хора и организации са ми налагали разни неща и винаги "за мое добро". Колко трогателно... Жалко обаче, че никога не съм бил по-добре след поредната интервенция в живота ми... :dunno: :dunno:
Може би затова съм загубил онази вяра в безбройните доброжелатели, така искрено загрижени за моя просперитет...

С две думи - оставете ме на мира и аз сам ще се оправя. В случая - ще реша дали и кога да нося маска, презерватив или противогаз. Или няма да се оправя - тогава ще пукна, но сам ще си бъда виновен и няма да обвинявам никого за това. Но някои от вас се страхуват, че мога да ги заразя? Ами носете си маските тогава, кой ви спира... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Апр 2020, 8:30

Мисля че Стийна поради някаква неизвестна за сега причина не отчита че вече минахме през тоя период на "малкото държава " . 90те години бяха точно тоя златен момент когато всеки беше сам за себе си , без държава , без ортаци на джоба . Колкото изкараш твое си е . Важат само правилата на по силния и някакъв първичен код на честта . Тръгнахме добре , но после почнаха да ни сипват от тия лиготии наречени димокрация и всичко тръгна назад назад и надолу . И ето го резултата , пак сме на дъното . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Апр 2020, 8:43

Borymeckata написа:...

Не мога да се съглася, аз масовото го виждам нещо такова в момента... нямам конкретно теб предвид също.

Дайте да контролираме цените... да смажем "спекулантите"... да национализираме фабриките на частниците и да правим маски... да "убием" "икономиката" за да спасим всички...
НО когато стане въпрос за лична отговорност към митичното "общество"... а бе къде аз ще ти спазвам да не стоя на разстояние от други хора...
да умират там някви старци, много важно... аз съм здрав и ще се разхождам по главната в тълпата... да го духат другите :mhihi:

Някаква върхова форма на егоизъм, която уж не трябва да я има в хора, които твърдят, че обществото им е длъжно с нещо.
Аз съм последния човек, който ще подскача от радост като властта му налага нещо. Просто храна за размисъл.
Последна промяна steeN на 01 Апр 2020, 8:47, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Апр 2020, 8:47

maxpower написа:
drago_pavlov написа:Важна информация за спекулантите!
Има дефицит на уеб камери. Днес бях в Технополис да купя за онлайн урока на малкия и казаха, че всичко е изкупено покрай старта на онлайн даскалото...

Много си закъснял, аз купих още преди две седмици. Първо една, после още една, че се избиха децата вкъщи за тая тъпа камера и купих още една само да има мир. Гледай в olx/bazar пълно е, но и там се усетиха и почнаха да вдигат цените.

Днес ще намеря. Просто не очаквах да е дефицитна стока и отидох до Технополис половин час преди урока :lol:
Изненадаха ме, но за следващия път ще се подготвя :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Апр 2020, 10:10

Аз използвах момента днес, докато все още не са ми забранили да си излизам на терасата, та отидох и платих всички данъци за 2020та и си погасих огромната вноска от 3 стотинки /да, толкоз/ към банката, дето щели да ми начисляват наказателна лихва, щот не съм ги погасил.

Те аз повече излизания немам :D Да не говорим, че носенето на маска беше доста неприятно изживяване, та мисля да си стоя вкъщи, само и само да не ми се налага да го нося тва..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 01 Апр 2020, 10:33

Мда, да живей живей труда под мъдрото ръководство на оперативния щаб и генерал Мутафчийски и плана за плавно заразяване. Какъв професионализъм!

https://www.dnes.bg/stranata/2020/04/01/niama-da-slagat-pod-karantina-kolegite-na-pochinala-ot-covid-19.444335

Жалко за жената, работила със сина на първите починали, но стават такива работи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Апр 2020, 10:35

zAcK написа:И в парламента имало коронавирус и почват да ги тестват всички + персонала. Представям си тия журналистчета и те както щъкат без никакви предпазни средства. Отидоха тестовете за обикновените хорица... :censored:

Предлагам всички депутати, вместо да хабят тестове, сега 14 дни да си седят у тях и да пият парацетамол, да видим дали ще разправят после, че така трябвало да правят обикновените хорица :!:

Илиан Василев: Спешни тестове ще има, но само за Тях

Те много добре знаят какво трябва да се прави за да се управлява кризата в условия на зараза.

Също така знаят и че спешните тестове са просто задължителни и то не веднъж, а постоянно.

Но ще го направят само за Тях и близките им.

В Народното събрание ще се тестират редовно, депутати, НСО, шофьори, чиновници, хигиенистки, фризьори, готвачи, сервитьори изобщо за всички свързани с тях и семействата им.

За това за обикновените хора има тестове, но само като развиете тежки симптоми, защото са скъпи и трябват за "избраните", за вас ще гледате депутатите си от екраните на телевизорите, ще ви облъчват техните медии че има липса или са скъпи тестове, ще ви затворят в къщи, ще обявят вечерен час и ще изпратят полиция и жандармения по улиците.

В България има поне 5000 души заразени, от които официално над 400 души съобщени от щаба. Един депутат се зарази и о, ужас.
А как трябваше да бъде. В нормалния свят.

Господин Хасан Адем, просто трябваше да пусне лично съобщение, че пробите са му дали положителен резултат, че като всички българи ще спази карантината, поради което няма да може да участва в работата на НС и пожелава на колегите си успешна работа /защото е важна в този труден момент/ и бързо оздравяване на всички които се борят с болестта.

Това е- нека да си спазят собствените указания. И защо не ги спазват, обикалят, заразяват, 5 години затвор....

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Апр 2020, 10:53

Проф. Л. Деспотова: Може да се окаже, че една 100-годишна ваксина отново ще ни помогне

„Картата на разпространение на Covid-19 в света се припокрива с картата на ваксиналните политики. Страни, отказали се от ваксината срещу туберкулоза (БЦЖ), в момента са в разгара на епидемията и са силно засегнати“. Това каза пред БНР проф. д-р Любима Деспотова, председател на Българското дружество по продължителни грижи и палиативна медицина.

Тя посочи пример с Германия, която публикува карта за развитието на епидемията на цялата територия и на нея изключително подробно е отбелязано разпространението на заболяването:

„Има съществена разлика между бившата Източна Германия и бившата Западна Германия. Източна Германия е до три пъти по-слабо засегната. И отново има съвпадение между масовото прилагане на БЦЖ в Източна Германия и отказа на Германия през 1998 година да се прилага... САЩ никога не са прилагали масово БЦЖ ваксина, същата е ситуацията и с Испания, тежко засегната. А съседна Португалия ваксинира децата си от раждането до 12-месечна възраст“.

В предаването „Преди всички“ проф. Деспотова допълни:

„Има още една голяма разлика, която прави впечатление. Това е разликата в използваните ваксинални щамове. Българските, японските, бразилските и руските са твърде подобни един на друг. Това са щамове от стария вид, стабилни десетилетия. Докато използваните в определена степен в Западна Европа са на базата на нови и различни ваксинални щамове“.

Според проф. Любима Деспотова много лесно е всеки пациент у нас да разбере дали е ваксиниран.

„България остана единствената страна в света, която поддържа имунизация с реваксинация... Тази ваксина може да се окаже добро решение и тестът манту може да се направи лесно, за да се разбере кой е бил ваксиниран с БЦЖ, а и да се настрои ваксиналната политика на страната, след като епидемията започне да заглъхва. Може да се окаже, че една 100-годишна ваксина отново ще ни помогне“.

https://bnr.bg/post/101250528/kartata-na-razprostranenie-na-covid-19-v-sveta-se-pripokriva-s-kartata-na-vaksinalnite-politiki
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Апр 2020, 11:17

Това беше ваксината, която ти оставя белег на лявото рамо ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 01 Апр 2020, 11:20

Да

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Апр 2020, 11:22

steeN написа:Това беше ваксината, която ти оставя белег на лявото рамо ли?

Точно :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата