Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
. 3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.
От Конституцията
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В съда глобата ще мине, но първо трябва да се докаже, че си се разхождал, а не си минал напряко през парка. Че си седиш на пейката, а не си приседнал да ти мине, щото си дигнал кръвно и т.н..
Интересно сега в Кувейт и Сингапур какво е отношението глоба:среден доход на глава от населението и какво е при нас.
Интересно сега в Кувейт и Сингапур какво е отношението глоба:среден доход на глава от населението и какво е при нас.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Забранено е преминаването през паркове и градинки също. Начи не знам защо има хора точно в най-непоходящия момент искат да се правят на герои... необяснимо ми е.
Точно защото правото ти на свободно придвижване отпада в извънредно положение от горе от поста на Сондьора всеки да си прочете ако не ми вярва на мен.
Точно защото правото ти на свободно придвижване отпада в извънредно положение от горе от поста на Сондьора всеки да си прочете ако не ми вярва на мен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Сондьора написа:. 3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.
От Конституцията
? Закона за здравето си важи.
ЗАКОН
за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.
Чл. 1. Този закон урежда мерките и действията по време на извънредното положение на територията на Република България.
Чл. 2. Министърът на здравеопазването освен по Закона за здравето може да въвежда и други временни мерки и ограничения, определени в закон.
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMate ... Mat=147150
- Сондьора
- ентусиаст
-
Той важи ама министъра със заповед може да си го изменя както пожелае
Средна заплата в КВ е 1000..около 5600лв, т.е глобата е 10бр заплати...та горе долу сме ниска глоба

Средна заплата в КВ е 1000..около 5600лв, т.е глобата е 10бр заплати...та горе долу сме ниска глоба

Последна промяна Сондьора на 31 Мар 2020, 12:00, променена общо 1 път
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Ми аз не виждам да е ограничил това,че трябва да предоставят маски на всички 
Да не говорим колко некадърно е написан този за маските,че дори не пише кога влиза в сила.

Да не говорим колко некадърно е написан този за маските,че дори не пише кога влиза в сила.
- Сондьора
- ентусиаст
-
Той си отмени заповедта, не заради друго, а щото идват избори...не че е следвал закона, плюс че заради "недоволните хора, ще поръчаме още 2млн маски" и после пак ще подпише заповедта 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Жалко,че го отмениха!!! По време на "грипна" епидемия , предпочитам олигофрена , който ми говори в лицето или киха на улицата/в магазина , да има нещо на устата, било то дори направено от обикновен плат!Особено това важи за инкубационния безсимптомен период!
p.s. Знаете ли какво правят в японското метро , ако някой се изкашля?!
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
dr.peshev написа:Жалко,че го отмениха!!! По време на "грипна" епидемия , предпочитам олигофрена , който ми говори в лицето или киха на улицата/в магазина , да има нещо на устата, било то дори направено от обикновен плат!Особено това важи за инкубационния безсимптомен период!
Аз също съм крайно разочарован от този факт!
Уви, Ганьовщината надви над импотентните политици.
Ебаси парадокса!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Каква "ганьовщина" виждаш Колега? Адвокатът ясно е казал (и доказал в жалбата) - тази заповед е незаконна... Защо отменянето на малоумната заповед да е "ганьовщина"?
Excellent! Steven is my name!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Питай израелците защо го приеха превантивно това нещо с маските?!
Ганьовщина е ,защото всички ревнаха , все едно са ги пратили на фронта.
Ганьовщина е ,защото всички ревнаха , все едно са ги пратили на фронта.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Сондьора написа:Той важи ама министъра със заповед може да си го изменя както пожелае![]()
Това не е вярно.
Те затова и гласуваха закон за извънредното положение, в който изрично се казва какво се променя... Всички останали закони си важат, ако не противоречат на този за извънредното положение.
Ако беше така лесно всеки министър може с една заповед да приватизира БНБ и да изнесе всичко докато мине извънредното положение

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Когато нямаш доверие в тези, които налагат рестриктивни мерки е така.
Особено когато единият отначало я слагаше на челото си, вчера само на устата си, другият си бърше очилата с нея, третият посочва фирмата от, която да се купуват, четвъртият ги купува 8 пъти по-скъпо...
И въпроса е не само да се сложи маска- а да се използва правилно и да е с необходимият клас за защита. Парче плат или хартия само създава фалшиво чувство за сигурност
Особено когато единият отначало я слагаше на челото си, вчера само на устата си, другият си бърше очилата с нея, третият посочва фирмата от, която да се купуват, четвъртият ги купува 8 пъти по-скъпо...
И въпроса е не само да се сложи маска- а да се използва правилно и да е с необходимият клас за защита. Парче плат или хартия само създава фалшиво чувство за сигурност
Последна промяна zvetiko на 31 Мар 2020, 13:35, променена общо 1 път