Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Jordana написа:Това са много хитри твари . Направили са си добре сметката че не могат нищо да направят като хората , ако почнат да тестват ще напълнят болниците с заразени а така като си трайкат хората си го боледуват къде по тежко къде по леко . Най тежките случаи ги вкарват в инфекциозните отделения , практически това е единствения валиден критерий - колко починали ще има . Обаче винаги могат да се измъкнат с обяснения че пациента е бил с множество съпъттващи заболявания така че и там няма нужда да се прекалява с ентусиазма . Всяка коза за свой крак , както винаги си е било в България - това е метода за справяне с вируса .
Е, това е. 10 пъти пусках предписанията на БЛС как да постъпим- отговаряме на симптомите, но тест не правим и си седим в къщи, когато към 8-ят ден започваме да се задушаваме и в легнало и в седнало положение сме готови- обажда ме се в болницата, но пак няма нужда от тест, вече е ясно, че сме болни. Но Пирогов и ВМА вече са пълни и зала Армеец с кушетките ни зове. Ако се напълни, дано да се оправи времето и да може да ни редят на Националният стадион.
don_gori написа:Добре де нали уж батето поръчал лично 1 мелеОн тестоведруг е въпроса кога ши дойдат и дали ще останат толкоз хора за тестване
![]()
Незнам какъв е тоя филм сега с тестовете, всеки иска да се тества щом кихне или се изкашля. ...
Поръчал е, беше казал за спирта- лично съм казал, да се извади от резерва, да има за хората. Никъде няма, гледам правят дарения по 10литра на болниците. Същото ще е и с маските... Да не говорим, че това беше актуално преди месец, а нали и щяхме да ги шием и залеем ЕС...Сега е момента да се включим за лекарствата- фирмите вече приемат заявки, ние сме на ниво маски. Вече се разбра, че обикновените маски не пазят, коронавирусът е с размер около 0.1 микрон- за по-ясно, ако хвърлиш пясък върху мрежа за ограда, някои песъчинки ще се спрат от телта, но по-голямата част ще премине, валидно е и за двете страни на оградата.
Трудно ми е да ти отговоря. От една страна ги разбирам, че нямаме капацитет нито да приложим масово тестване нито да излораме след това положителните. От друга тестовете съвсем не са точни дори и скъпия PCR. Изобщо масовото тестване изисква хабене на адски много ресурси, сериозна организация и най-вече дисциплина
Въпроса е защо нямаме капацитет. Нали имахме 3.5млрд преизпълнение на бюджета, трябва да имаме и около 2млрд стратегически резерв. Икономически показатели близки до германските. Магистрали. Най-скъпите тестове бяха преди месец по 40 долара, за 1 милион теста прави 40 милиона. Преди кризата бяхме готови да дадем 60млн. лева за разпространението на вестниците. Защо трябва да се затварят всички хора, когато можеше с тестове да се направи само с реално опасните.
zAcK написа:bioz написа:zAcK написа:TNT написа:zAcK написа: в момента и да искаш да платиш, можеш да си направиш тест само в София
Трябваше да правим други изследвания, но клонът им на Бодимед до нас на Бузлуджа 19 не работи???![]()
Нямам идея защо, ама цялата работа почва да ми прилича на някакъв цирк
zAcK, да не те хвана.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
zAcK написа:M-coupe написа:TheDriver написа:За кой град става въпрос?
За Русе става на въпрос... Ами примерно ако ги няма тия 100лв или изобщо какво правят всички, които ги нямат тия пари за теста? Къде отиват всички пари от дарения.. Къде е държава да закупи голям брой 10 000 теста са 1млн, което не е голяма цифра за държавата (а те няма да са по 100лв за такъв брой). Били сме на 3500 млн дефицит заради корона вируса.. къде отидоха тия пари майка им проста
ПП: явно заради това няма още положителен случай в Русе, то няма тестове... как да има
Само да добавя, че в момента и да искаш да платиш, можеш да си направиш тест само в София, та работата е повече от малоумна.
Хора от страната нямат право да влизат в София в момента, т.е. кОр за всички българи! Общо взето хората са оставени на произвола, да се оправят...
Аз не мога да разбера какъв е тоя зор за тест?
Като излезе положителен и какво? Самолечение по препоръките на цветко?
Самият корона вирус не се лекува. Лекуват се последствията, бронхопневмония например. Като стигнеш до нея тест не ти трябва, лекува се с антибиотици. Преди да стигнеш до нея също няма какво да се направи освен да чакаш организмът да се бори както може...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Май нема се учи до Великден, вероятно извънредното и то ще се удължи...ми ся. Ние па с децата си правихме снежен човек на двора, играхме си в снега, ся съм седнал да работя (уж). Каквото-такова, живота продължава , нема плачеме,я.
Стинка, къде я Италия в твойта картинка бре ? Или Китай? Или те спреха да правят тестове.
Стинка, къде я Италия в твойта картинка бре ? Или Китай? Или те спреха да правят тестове.
Хм,хм...
Много от хората миналата седмица им трябваше документ, че не са болни, за да си вършат работата. Едни не ги пускаха да пътуват по работа други да ходят на разни места където се изисква.
Мен ми трябваше, за да се навие някой да ме прегледа, защото поради близките симптоми всички ме отпращаха. Някак си не ме кефеше перспективата да си стоя в къщи и да чакам потенциалната пневмония/бронхит да отминат само благодарение на имунната ми система.
Не че много се навиха да ми запишат час и след наличието на отрицателен тест, но...
То не е само въпрос на пари, а и на организационен, технически и т.н. капацитет.
Мен ми трябваше, за да се навие някой да ме прегледа, защото поради близките симптоми всички ме отпращаха. Някак си не ме кефеше перспективата да си стоя в къщи и да чакам потенциалната пневмония/бронхит да отминат само благодарение на имунната ми система.

Въпроса е защо нямаме капацитет. Нали имахме 3.5млрд преизпълнение на бюджета, трябва да имаме и около 2млрд стратегически резерв. Икономически показатели близки до германските. Магистрали. Най-скъпите тестове бяха преди месец по 40 долара, за 1 милион теста прави 40 милиона. Преди кризата бяхме готови да дадем 60млн. лева за разпространението на вестниците. Защо трябва да се затварят всички хора, когато можеше с тестове да се направи само с реално опасните.
То не е само въпрос на пари, а и на организационен, технически и т.н. капацитет.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Е как няма да се учи, като то в момента СЕ учи и всичките учители правят чудеса от героизъм .... само детските градини не работят. И то на някои места и това се опитват да правят.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
drago_pavlov написа:zAcK написа:M-coupe написа:TheDriver написа:За кой град става въпрос?
Като излезе положителен и какво? Самолечение по препоръките на цветко?
Самият корона вирус не се лекува. Лекуват се последствията, бронхопневмония например. Като стигнеш до нея тест не ти трябва, лекува се с антибиотици. Преди да стигнеш до нея също няма какво да се направи освен да чакаш организмът да се бори както може...
Най-малкото спираш да заразяваш около себе си. Когато се влошиш, ако спазваш официалните методични указания, вече ще знаят от какво да те лекуват.
Лекарствата ги давам само информативно, има индивидуална специфика и противопоказания, които само лекар може да определи. Действат и на вируса, като възпрепятстват по-нататъшното заразяване на здрави клетки и на евентуално последваща бактериална инфекция. Може да имат и друго синергично действие, но няма информация за това. Между другото в САЩ, вече опонираха на президент Тръмп, за употребата им, не били проучени и т.н. Макар, че противовирусното се използва от десетки години, от милиони по света болни от лупус и ревматоиден артрит. Може би на някои не им харесва цената- да лекуваш за 20лв. пандемията на 21век не им звучи добре.
И от вторник, умната:

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Абе да питам айти-тата ся като са дОма вървят ли фишчетата от по 4-5 хил лева? Стегайте се идва ханта-та, така че нон стоп карантинакис му е майката!
П.С: Нещо темата за покупките умре...
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
E34 написа:Абе да питам айти-тата ся като са дОма вървят ли фишчетата от по 4-5 хил лева? Стегайте се идва ханта-та, така че нон стоп карантинакис му е майката!
Че що да не вървят, бачкаме си дома и си вървят.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Моджо написа:Оффф...глей си там фейсбука, моля.
Не се яж с колежката моля

ATR-42/72
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Нещата в Италия продължават да са много зле. Не е реално това, което се случва там:
- 743 нови смъртни случая за деня
- 6,820 смъртни случая - повече от два пъти от тези в Китай;
- 5,249 нови случая;
- 3,393 тежки случая в момента - увеличават се
- 69,176 потвърдени случая - до два дни минават Китай
- 5,249 нови случая;
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
zAcK написа:Нещата в Италия продължават да са много зле. Не е реално това, което се случва там:
- 5,249 нови случая;
Почвам да се чудя, дали тоя вирус не си харесва да мори повече южняци и ГМО консуматори (визирам САЩ) и подобни

Има нещо свързано с генотип май, май...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
На китайците, директно си ги броя х 100.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
DLVasilev написа:Моджо написа:Оффф...глей си там фейсбука, моля.
Не се яж с колежката моля

Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
E34 написа:Абе да питам айти-тата ся като са дОма вървят ли фишчетата от по 4-5 хил лева? Стегайте се идва ханта-та, така че нон стоп карантинакис му е майката!
Кой както се е уредил. Ако създаваш или се грижиш за критична инфраструктура - здравеопазване, транспорт, енергетика, финансови институции/пазари и т.н. ще вървят... иначе няма.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.