Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
TNT написа:Сърбите кога бяха във война, а сега... 2 месеца съм живял в Белград и мога да кажа, че живеят по-добре от хората в София.
Тревата винаги е по-зелена на отсрещния бряг

И аз от няколко месеца съм Бургас и мога да кажа, че живеят по-добре от хората в София, но те пък обратното казват... Всички реват, че заплатите не били като в София...
Та кое им е по-добрето на сърбите? Че ходят повече по кръчми?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
https://novini.bg/bylgariya/politika/588277
"По време на срещата проф. Петров докладва на премиера за положителния ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин“ при лечението на болни от COVID-19.
Проф. Петров цитира изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство „Хлороквин“ оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус.
В следствие на изнесените данни, премиерът разпореди на министъра на здравеопазването да се вземат всички необходими мерки във връзка с осигуряването на достатъчни количества на медикаменти на хининова основа за българските граждани.
Министърът на здравеопазването незабавно издаде заповед за забрана на износа на лекарства на хининова основа."
Започват да лекуват с лекарството, за което говореше Домусчиев. Дано се окаже ефективно и да вземем бързо да приключим с този хаос!
"По време на срещата проф. Петров докладва на премиера за положителния ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин“ при лечението на болни от COVID-19.
Проф. Петров цитира изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство „Хлороквин“ оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус.
В следствие на изнесените данни, премиерът разпореди на министъра на здравеопазването да се вземат всички необходими мерки във връзка с осигуряването на достатъчни количества на медикаменти на хининова основа за българските граждани.
Министърът на здравеопазването незабавно издаде заповед за забрана на износа на лекарства на хининова основа."
Започват да лекуват с лекарството, за което говореше Домусчиев. Дано се окаже ефективно и да вземем бързо да приключим с този хаос!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zAcK написа:...
Ако зависеше от мен броя на държавните компании и организации щеше да е 1/10 от това което е в момента. Ама никой не ме пита, че и сума ти народ ми скача на нож направо като стане дума.
Та няма изгледи нещо да е по-различно

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Pisobella написа:Не се купуват, защото тия данни за това колко са ефикасни(и не само) тия лекарства още са в процес на тестване.....
Някой казал "тва лекарство помага" и всичко да се юрне да го купува и да го тъпче?
В момента всичкото свят търси, изследва, прави тестове и умува.
Китайците вече са го тествали, видяхме резултата.
Сега французите потвърждават.
В България Домусчиев го лекуват по същата методика, не струва милиони, не виждам какво има да се чака.
Видях, че вече не се чака.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-

Някой може ли да ми обясни тази снимка от Италия. Колко от вас биха стояли в една стая с 10-на трупа, умрели от най-страшната и заразна болест от началото на 21век, с по една маска за обща употреба, която разбрахме вече за нищо не служи, с открити очи през, които вируса свободно влиза в организма, с открита глава. Аз поне не бих го направил. Ако искате разровете, има и снимки където има даже и без маски.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
TNT написа:Pisobella написа:https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56
Това е доста интересно и подробно. Изникват обаче и доста въпроси:
Да, и първата му статия не беше никак лоша. Очакваме номер 3

Идеята е доставки и производство да не спират. Затворени граници за пътуващи хора, но не и за ТИР-овете, при повишени мерки за безопасност и дезинфекция.
Ето тук постоянно пускат информация относно границите и разпоредбите. https://www.facebook.com/%D0%A1%D1%8A%D ... 704219648/
Как точно ще повлияе ситуацията върху цялостната икономика и живота ни ... кой да ти каже...

Ама и за психолозите има (в момента) и ще има доста работа с цялата тая история.

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
И, ето една диплянка с телефони. В самия пост има и линкове с контакти и за други общини, освен за София.
https://www.facebook.com/UniversityResc ... =3&theater
https://www.facebook.com/UniversityResc ... =3&theater
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
drago_pavlov написа:TNT написа:Сърбите кога бяха във война, а сега... 2 месеца съм живял в Белград и мога да кажа, че живеят по-добре от хората в София.
Тревата винаги е по-зелена на отсрещния бряг![]()
И аз от няколко месеца съм Бургас и мога да кажа, че живеят по-добре от хората в София, но те пък обратното казват... Всички реват, че заплатите не били като в София...
Та кое им е по-добрето на сърбите? Че ходят повече по кръчми?
Все пак сме автомобилен форум - средната възраст е много по-ниска спрямо София. Белград/София сравнявам. И двата града са по 2 милиона жители, столици. По-зле са им задръстванията - нямат си метро.
Че повече ходят на кръчми - не знам. По-скоро са им по-добри. С по-добра храна, по-добър алкохол и по-добро обслужване. Само цигарите навсякъде не ме кефеха.
И пак да напомня - България не е била скоро във война. Не са ни бомбардирали от мнооогооо години.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zvetiko написа:В България Домусчиев го лекуват по същата методика, не струва милиони, не виждам какво има да се чака.
Самият факт, че Гелосаният е милиардер, има прилични връзки в тия среди и се занимава с фармацевтика по цял свят говори достатъчно

Най ми стана интересно за липсващият в момента Хинин

Сега най-интересното. Едно време хорицата се самолекуваха с Аналгин-хинин от всякакви грипове и настинки, после ЕС каза, че е опасно и му бра лайката

Последна промяна zAcK на 26 Мар 2020, 12:38, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Никви ядове няма с транспорта, оборудване от Германия си дойде по разчет...натоварено в понеделник, разтоварени сряда сутринта в БГ.
Тва па с тва мега лекарство, как стана така , че точно 10мин след интервюто на Домусчиев по нова, (в което каза и че щял да го внася, за да лекува българския народ) веднага пуснаха репортаж с некви франсе, колко сполучливо било....па тия италианци толко време не разбраха за мега цяра.
Тва па с тва мега лекарство, как стана така , че точно 10мин след интервюто на Домусчиев по нова, (в което каза и че щял да го внася, за да лекува българския народ) веднага пуснаха репортаж с некви франсе, колко сполучливо било....па тия италианци толко време не разбраха за мега цяра.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Бърз и правилен ход. От утре двете лекарства в домашната аптечка.

Борисов посочи, че държавата вече се е свързала с всички български фармацевтични производители и те са декларирали готовност да започнат производството на необходимите медикаменти на хининова основа. "Не казваме, че сме намерили лекарство, да не се спекулира, не казваме, че е 100-процентово лечението. Но във всички случаи е крачка напред", каза Борисов.
По думите му в момента има произведени количества лекарства с хинин за Украйна и Русия. "Аналгин хининът като такъв е спрян у нас. До обяд агенцията по лекарства ще си направят борд, за да го разрешат", обяви Борисов. Имало 35 000 на склад и готовност 250 000 лекарства да започнем да произвеждаме.
"Французите казват, че един милион могат да произведат, най-голямата им компания и то за цяла Европа. Докато стигнат до България могат да дойдат и 20 опаковки. Затова взехме това решение на пълни обороти да сменим производството да вътрешния пазар", обясни премиерът.
Затова вследствие на изнесените данни, Борисов е разпореди на Ананиев да се вземат всички необходими мерки във връзка с осигуряването на достатъчни количества на медикаменти на хининова основа за българските граждани, посочват от МС.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ДОбрият старт хинин ли ве
Навремето го имаше и в тоника, не знам дали не е заменен с нещо друго вече..

Навремето го имаше и в тоника, не знам дали не е заменен с нещо друго вече..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
И аз това си мислих точно...тоника ще е новата тоалетна хартия 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Нема се учудя ако всичко минава през хювефарма...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zvetiko написа:...
За това не трябва да сме безотговорни като италианците и да се развяваме като супермени. За 2-3 месеца всеки може да издържи.
Иначе е ясно какво ни чака... тотален естествен подбор... не съм сигурен колко са готови за такава ситуация.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes