Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Don_Diego написа:И при нас се работи доста активно от вкъщи - противно на мнението ми, че всички зяпат филми по цял ден сега видях, че е свършен огромен обем от работа
drifty написа:При нас също резултатите са впечатляващи.
Мдам. Щото се занимавам с автоматизацията на бизнес процесите, решихме да направим ежедневен time tracking, в който хората да попълват по какви задачи са работили през деня, за да имаме навременнa и пълна видимост, както и да се съпоставя с ресурсното планиране и изглежда много добре. Най-впечатляващото е, че 15 години CEO-то не може да накара никой да попълва time sheets и т.н., сега 95% го правят от първия ден, всеки ден

P.S. Ще взема да отворя една тема за позитивите от тоя SARS-CoV-2, да го еВа

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Я всеки, който върши повече работа от вкъщи да каже каква е обстановката вкъщи
И аз като бях ерген можех да вися 15 часа пред компютъра и да свърша повече за ден, отколкото в офиса за седмица.
Но сега 4 човека вкъщи - две малки деца + жена... Закуски, обяди, вечери, памперси, викове, крясъци, рев, бой... Джунгла е... Повече от 3-4 часа работа на ден е мисията невъзможна...

И аз като бях ерген можех да вися 15 часа пред компютъра и да свърша повече за ден, отколкото в офиса за седмица.
Но сега 4 човека вкъщи - две малки деца + жена... Закуски, обяди, вечери, памперси, викове, крясъци, рев, бой... Джунгла е... Повече от 3-4 часа работа на ден е мисията невъзможна...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
При мен през деня е окей. Ние сме 4-ма, майка ми е на работа, бащата през деня, ако е тук, гледа сериали, сестра ми бездейства както обикновено /освен, че от време на време ме глези с палачинки
/. Съседката под нас от години не живее в апартамента, а над нас има частично живущи, които не ми пречат. Отделно, въпреки, че улицата ми има излаз на главна улица за квартала, блокът е така разположен, че нивата на шум са минимални, пък и трафикът не е толкова засилен тия дни. Пък и блокът е тухлен 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Don_Diego написа:И при нас се работи доста активно от вкъщи - противно на мнението ми, че всички зяпат филми по цял ден сега видях, че е свършен огромен обем от работа
Доказват се колко са съвестни...

Аз и на строежа като съм, нищо не правя, пък от вкъщи - хептем...
Даже мисля да приключвам за днес - до половин час някъде да съм скинал синджира.
Excellent! Steven is my name!
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Те поне има какво да правят, аз от друга страна...и да искам да свърша нещо, не е много това, което мога да свърша
Общо взето 3 седмици безплатна отпуска получих
, остават ми само още 35 дни за оползотворяване от платената 

Общо взето 3 седмици безплатна отпуска получих

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Don_Diego написа:Те поне има какво да правят, аз от друга страна...и да искам да свърша нещо, не е много това, което мога да свърша![]()
Общо взето 3 седмици безплатна отпуска получих, остават ми само още 35 дни за оползотворяване от платената
Аз имам 41 дни

drago_pavlov написа:Я всеки, който върши повече работа от вкъщи да каже каква е обстановката вкъщи![]()
И при мен е същото. Като цяло и без тази ситуация мога да си работя почти всеки ден от вкъщи, но не го правя защото не си свършвам работата.
Да не говорим, че създава и напрежение между мен и жената. На другите хора им е много трудно да свикнат, че това че си физически там не означава, че наистина присъстваш.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Хубаво е, че някои от нас все още имат работа и се чувстват пълноценно. Аз съм в сферата на услугите(и то лицензирани), работата е под 10% на обичайното спрямо преди извънредното положение. Да не се оплаквам обаче, защото има хора в технически фалит около мен, в полезрението ми. Съседът с рентакар например. Та така. Ще разчитаме на спестявания, бели пари за черни дни, който си е заделял. Останалите........ 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Jordana написа:zAcK написа:Хлорохинов фосфат. С това се третирам и аз. Това е един от продуктите, който се е доказал и в момента е номер 1 във всички протоколи във Франция, Германия и Австрия за третиране на болни от коронавирус. За съжаление, в България той отдавна не се внася. Това е продукт, който е срещу маларията“.
Т.
Това ли е топ отговора на медицината срещу корона вируса ...резохин , 40 годишен препарат срещу малария ? И то болест която се причинява от паразит ...

Еми това е препарата, вече няколко пъти го споменавам, има го и почти в началото на темата. Произвежда се от BAYER, към края на миналата година изчезва от аптеките в България- от BAYER казали, че преорганизирали производствените линии.
В Китай са го съчетавали с препарат против HIV- Kалетра®, във Франция с антибиотика- Азитрокс.

Лечението е около 6 дни, като има значително подобрение след вторият.
Оказа се, че го произвежда и френска фирма:
Sanofi заяви, че притежава няколко милиона дози, достатъчни за лечение на 300 000 души, заразени с COVID-19.
Вие продължавайте да обсъждате военното положение, като мярка за лечение на настинката COVID-19. Не разбирам защо не се купуват лекарства за лечение, които в един от вариантите струват 20лв. Ето дори един от елита на страната, близък до правителствените среди, заявява, че се лекува с лекарство от 2.64лв.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Не се купуват, защото тия данни за това колко са ефикасни(и не само) тия лекарства още са в процес на тестване.....
Някой казал "тва лекарство помага" и всичко да се юрне да го купува и да го тъпче?
В момента всичкото свят търси, изследва, прави тестове и умува.
Някой казал "тва лекарство помага" и всичко да се юрне да го купува и да го тъпче?
В момента всичкото свят търси, изследва, прави тестове и умува.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
DigitalExile написа:steeN написа:Не всеки може да си работи от вкъщи в крайна сметка.
То дори и да можеш, работата която вършиш е в пъти по малко, отколкото да си в офиса
Сложен е въпроса, аз съм работил така в периоди, като най-дългия ми беше почти година. Моето заключение е, че продуктивността зависи от мотивацията. От друга страна това да ходиш в офис си има и други плюсове. Като седиш у вас и в един момент се усещаш сякаш нон стоп на работа, мен това малко ме побърква.
Но в крайна сметка според мен важи едно нещо... ако някой не иска да работи и на луната да го сложиш, полза няма.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
steeN написа:...ако някой не иска да работи и на луната да го сложиш, полза няма.
Тъй, де

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Pisobella написа:https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56
Това е доста интересно и подробно. Изникват обаче и доста въпроси:
Какво става, ако една държава вземе "по-ефективни мерки", докато друга не ? Докога ще са затворени границите - това доста пряко влияе върху икономиката. Теоретично в България се взеха сравнително бързо мерки - да кажем, че Годжи овладее ситуацията. Какво правим, ако в Гърция и Румъния се насерат ? Пак сме изолирани

Икономически със сигурност ще е голям шамар. Тежък. Много ще се разклатят, много ще паднат. После обаче, ще станат. Колко войни е имало последните 150 години ? Сърбите кога бяха във война, а сега... 2 месеца съм живял в Белград и мога да кажа, че живеят по-добре от хората в София.
Ако не се вземат мерки за хората, после няма кой да вдигне икономиката. Никой също не знае след преболедуването дали няма усложнения или следва живот с редовни посещения в болницата. Аз вече погребах роднина, водил години борба с усложнения след грип.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
TNT написа:После обаче, ще станат. Колко войни е имало последните 150 години ? Сърбите кога бяха във война, а сега... 2 месеца съм живял в Белград и мога да кажа, че живеят по-добре от хората в София.
Ако не се вземат мерки за хората, после няма кой да вдигне икономиката. Никой също не знае след преболедуването дали няма усложнения или следва живот с редовни посещения в болницата. Аз вече погребах роднина, водил години борба с усложнения след грип.
Дано повече хора го прочетат и след това се замислят