Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от peshehodetz » 20 Мар 2020, 2:43

zAcK написа:Да питам запознатите, че гледам заразените и в САЩ се увеличават. Ако се наложи престой в болница заради тая гад там, здравните затраховки покриват ли го и верно ли излиза брутално скъпо? :confused: Едни приятели скоро заминаха и още не са се ориентирали, та :dunno: Някой има ли повече инфо?

Зависи чрез кого ти е застраховката, ако е чрез работодател обикновено са доста добри, има някакъв deductible/out of pocket но не са големи - около $ 1500 - 3000 на година, като всичко над тази сума се покрива от застрахователя. Ако е обаче към Обамакеър там си е кофти, най-често тези суми са от порядъка на $ 10-13к на година, което все пак е по добре от нищо.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 20 Мар 2020, 7:53

САЩ променят метода на тестване.Досега беше много муден.Затова и скача броя на заразените толкова рязко. Трябва по продължително тестване,за да се види реално с колко се увеличават заразените. Колкото до положението със здравните застраховки в САЩ положението е всеки да се спасява по единично.Лошото е,че има хора без застраховка и те не са малко.Интересно как държава,дето човешкият живот се цени (на приказки),допуска това да се случва.Крайният резултат смятам не е загадка за никой.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Мар 2020, 8:10

magareto_yori написа:Интересно как държава,дето човешкият живот се цени (на приказки),допуска това да се случва

Снощи доста четох за здравеопазването на САЩ, че ми стана интересно, та не останах с впечатление, че там се цени човешкия живот. Дори напротив. Май въобще не им дреме, особено ако нямаш кешовица.
Освен това статистиките и т.н. показват, че са не са на първите позиции по здравеопазване :dunno: Дори напротив. А четох доста щатски материали по темата. Щом самите те си го признават :dunno:

Мутафчийски обяви в момента, че ако станат повечко случаите, няма да може да се излиза :mhihi: Къде са умнягите, дето много ги разбират. Като ни забранят, пак ли ще са много отворени, или ще си трупат досъдебни производства :mhihi: :mhihi: :mhihi: Тогава няма да е тъп призивът "Останете си у дома", май :roll:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 20 Мар 2020, 8:37

E34 написа:
drago_pavlov написа:Нещо прибързано му ръкопляскахте на Борко... Дрисна и той без време :mhihi:

Е кво е дриснал та не разбрах? Нещо е ограничил свободата на движението или па е затворил границите? Цъкни на Уизеър да видиш по колко полета на ден има до Лутън и колко до Милано таа седмица. Ти нали имаше близък болен, как е състоянието? Надявам се да се стабилизира в нормална домашна обстановка, както едни 80% от случаите. Много скоро темата ще стане "Как да не умрем от глад" ма хич нема и да ни дойде до акъла, че сами сме си я докарали с тоя безсмислен блокаж на държавата. Важното е ся да блеем и да сме фешън с маските и очилата, нал тъй?!

Ами какво - затварят училищата от днес. Преди седмица друга песен пееше... Сега препоръчва да не се излиза, след седмица ще стане задължително, а не препоръчително.
Нещо май е забравил за груповия имунитет...

А болния се оправя. Но днес е 12-тия ден и все още не е напълно здрав. На 5-тия и 6-тия ден не можеше да диша легнал. И това е напълно здрав човек, под 40.
А тук имаме 2 млн. пенсионери и още няколко стотин хиляди асматици. Ако всички тия се разболеят в рамките на месец какво правим? Кой, къде и с какво ще ги обдишва?
Ще трябва да се отварят и екарисажите, че то и погребалните агенции няма да смогнат...

А за глада - от глад се умира за месец. Без въздух - за няколко минути.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Мар 2020, 8:41

Benord написа:Смейте се и се подигравайте на народопсихологията ни ,но не забравяйте,че точно тази ганювщина оцеля през вековете и надживя империи.Налазвайте ме! :D

:yes: :yes: :yes:

Като чета темата, май съм един от малкото, които тая епидемия не афектира особено. Ходя си на работа (отделен въпрос е какво работя реално...), карам си колелото, пазарувам, даже вчера изпих една бира на пейка в парка и се радвах на хубавото време... Действително, ако не пипам нищо, което скоро са пипали други хора, мия си редовно ръцете и спазвам дистанция - какъв е проблемът? Ами ако това не е достатъчно? Не знам, но по-сериозни мерки за защита от шибания вирус ми изглеждат вече отвъд границата на разумното. Не че е невъзможно да се заключа у дома и да набивам консерви един месец. Просто... май не съм готов да променя начина си на живот до такава степен. Човек не може да се шашка от всяка новина по медиите - и това ще мине, рано или късно, по един или друг начин... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 20 Мар 2020, 8:54

Borymeckata написа:
Benord написа:Смейте се и се подигравайте на народопсихологията ни ,но не забравяйте,че точно тази ганювщина оцеля през вековете и надживя империи.Налазвайте ме! :D

:yes: :yes: :yes:

Като чета темата, май съм един от малкото, които тая епидемия не афектира особено. Ходя си на работа (отделен въпрос е какво работя реално...), карам си колелото, пазарувам, даже вчера изпих една бира на пейка в парка и се радвах на хубавото време... Действително, ако не пипам нищо, което скоро са пипали други хора, мия си редовно ръцете и спазвам дистанция - какъв е проблемът? Ами ако това не е достатъчно? Не знам, но по-сериозни мерки за защита от шибания вирус ми изглеждат вече отвъд границата на разумното. Не че е невъзможно да се заключа у дома и да набивам консерви един месец. Просто... май не съм готов да променя начина си на живот до такава степен. Човек не може да се шашка от всяка новина по медиите - и това ще мине, рано или късно, по един или друг начин... :dunno: :dunno:

Това, което правиш е достатъчно, за да се пазиш и да пазиш и останалите. Аз също вчера ходих до Еконт, но бях с ел.тротинетката и като видех друг човек минимум на 3-4 метра минавах, пипам врати и прочие вън с ръкавици. В еконт казах на момчето какво искам от метър и нещо дистанция, той ми остави парите на монетника и така не сме имали контакт. В Мездра в най-големия хранителен магазин мерките са страхотни. На входа на магазина докараха машина, която се слага в оранжериите. Има платформа качваш се две стъпала, след това има 2 дупки бъркаш с ръце и обилно те полива с дезинфектант( мие ти ръцете с дезинфектант) и след това вървиш по пътека около метър с четки, които ти измиват обувките пак с дезинфектант,а вътре в магазина дори за едно мляко да си е задължително да ползваш количка с идеята, че така се спазва дистанция.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Мар 2020, 8:56

Дали е възможно да приложат акция "столичани в повече " - затваряне столицата напълно за влизане излизане ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Мар 2020, 9:05

Jordana написа:Дали е възможно да приложат акция "столичани в повече " - затваряне столицата напълно за влизане излизане ? :roll:

Мдам. Още повече, журналистите постоянно разпитват дали ще се случи :mhihi: И като гледам олигофрените из София, на които не им пукало, нещата отиват в тази посока :mhihi: После ще ги питам, как ще се разхождат на Витоша, или на други места. Ще се разхождат, ама друг път :mhihi: Няма кой да мисли, това е. Дреме им в момента, че и пишат умности, ама като се окажем всички заключени, ще саднат яко :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Мар 2020, 9:15

KUM4o написа: ... вътре в магазина дори за едно мляко да си е задължително да ползваш количка с идеята, че така се спазва дистанция.

Точно за използването на количка се чудех вчера в Лидл... Най-интензивно се ползват десетина от тях - тези, които са най-отпред в редицата. Само те се взимат и връщат обратно, нали така? И всички хора ги хващат на едно и също място - за дръжките, то друг начин няма. На входа ми пръснаха дезинфектант на ръцетъе - ОК. Но после се хванах за дръжката на количката, та какъв беше смисълът от дезинфекцията, като 100 човека преди мен са хващали тази дръжка с ръце... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Мар 2020, 9:26

То и с ръкавици да си пак е безсмислено . Пипаш количката после продуктите , накрая хвърляш ръкавиците и си носиш продуктите в къщи все едно са минали контрол на наса за полет в космоса :D
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 20 Мар 2020, 9:28

Аз съм доста раздвоен между двете мнения по въпроса - и за изолацията и за икономиката...

Може би най-правилният анализ четох скоро във фейсбук - с две думи гласеше, че трябва да намерим начин да изолираме всички хора, които се чувстват уязвими. Пенсионери, хронично болни да си седят вкъщи с драконовски мерки или ако не се чувстват спокойни - по разни почивни станции държавни да ги разпределят с медицински персонал минимален там. Останалите да започваме да работим и да се отваря всичко отново, че.... след два-три месеца и да се отвори, стегнацията ще е такава, че бизнесите няма да започнат веднага да генерират печалби. Да не говорим, че лятото не е силно тримесечие така или иначе и много бизнеси освен по курортите са на минимална печалба тогава...

Jordana написа:Дали е възможно да приложат акция "столичани в повече " - затваряне столицата напълно за влизане излизане ? :roll:

за какво да го правят като има случаи навсякъде... във всички области почти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Мар 2020, 9:48

Ако не те утрепе вируса, ще те утрепе държавата. Аз доверие на държавни служители да ми носят храна и т.н. нямам.
Плюс, че бизнесите се организираха изключително добре... а искат да оставят сума ти хора без прехрана, заради една шепа дебили.
Не всеки може да си работи от вкъщи в крайна сметка.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Мар 2020, 10:11

steeN написа:Не всеки може да си работи от вкъщи в крайна сметка.

То дори и да можеш, работата която вършиш е в пъти по малко, отколкото да си в офиса ;)

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 20 Мар 2020, 10:14

DigitalExile написа:
steeN написа:Не всеки може да си работи от вкъщи в крайна сметка.

То дори и да можеш, работата която вършиш е в пъти по малко, отколкото да си в офиса ;)

При нас се получава обратното - вършим доста повече работа. Вероятно заради това, че сме от доста години в този бизнес и в компанията, всеки си знае задачите и няма 30 човека около теб с капания open space, от които все някой да се сеща да разкаже къде е пил снощи, да пусне някой бъзик, да почне да обсъжда къде ще ходим да ядем и т.н. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 20 Мар 2020, 10:22

И при нас се работи доста активно от вкъщи - противно на мнението ми, че всички зяпат филми по цял ден сега видях, че е свършен огромен обем от работа :clap:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата