Нова придобивка Е34 тдс-ел. проблеми помощ
Модератор: Технически модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Gancho
- младши ентусиаст
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Нова придобивка Е34 тдс-ел. проблеми помощ
Здравейте колеги. Днес се сдобих с една много запазена Е34 тдс. Колата мисля да я реставрирам и да си я карам от време на време. Колата не беше карана от 2009г.Първите ми впечатления са че двигателя и купето са в перфектно здраве без ръжда никъде. Така какво забелязах днес след каране около 20-30 км. Когато се стъмни таблото и целия панел на климатроника започна да премигва(осветлението му). Другото което забелязах е че когато сверя дигиталния чесовник и датата си ги запаметява нормално, но като изгася колата запаля после се занулява всичко-все едно губи памет. Ще се радвам ако някой се е сблъсквал с тези проблеми и ми сподели как да се оправя. Благодаря Ви предварително и лека вечер.
Последна промяна Gancho на 18 Мар 2020, 6:06, променена общо 1 път
- DLVasilev
- младши ентусиаст
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Нова придобивка Е34 тдс-проблеми помощ
Да не е тази случайно?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=eqz4ap
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=eqz4ap
ATR-42/72
- Gancho
- младши ентусиаст
Не колега няма нищо общо с тази кола. Скоро ще сложа и снимки.Сега забелязах и друго нещо че дневния ми километраж се занулява при всяко палене на колата. Като изгася колата и махна контактния ключ все едно съм и разкачил акумулатора.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Радиото какво е? Губи ли станции? Това ми звучи на поредица лоши връзки по бушони, релета и ключета. Контакт клинър и сваляш едно по едно и чистиш всичко. После няма да ти се вярва колко много неща работят по тая кола
Олекна ми, че не си ми отмъкнал тая евтината, че аз го закъсах за кола
Олекна ми, че не си ми отмъкнал тая евтината, че аз го закъсах за кола
ATR-42/72
- Gancho
- младши ентусиаст
Радио няма и не мога да кажа. Ще пробвам да ги почистя дано да има резултат.Да не е някой модул който отговаря за цялата памет на колата. Иначе откъде си колега?
- The Heartlistener
- ентусиаст
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, Sports package, High speed setup
Gancho написа:Радио няма и не мога да кажа. Ще пробвам да ги почистя дано да има резултат.Да не е някой модул който отговаря за цялата памет на колата. Иначе откъде си колега?
Няма такъв модул, това е старата школа. Ако се ресетваше само дневния километраж, веднага бих те насочил към кондензаторите в таблото - типичен проблем за Е34, още повече колата е стояла с години. Но щом се ресетва и борда, значи става дума за общ пад в напрежението след гасене и/или при палене. Провери акумулатора какво напрежение държи, зареждането от алтернатора, клемите.
"Въпрос на вкус" - казало кучето...и си облизало гъза.
- Gancho
- младши ентусиаст
Re: Нова придобивка Е34 тдс-ел. проблеми помощ
Акумулатора е перфектен 100 А на Варта. При пуснати консонативи генератора зарежда на 13.85V което е добре. Вчера измерих на буксата на радиото при изваден ключ имам постоянен плюс. Май ще се търси ново табло и борд.
- The Heartlistener
- ентусиаст
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, Sports package, High speed setup
Gancho написа:Акумулатора е перфектен 100 А на Варта. При пуснати консонативи генератора зарежда на 13.85V което е добре. Вчера измерих на буксата на радиото при изваден ключ имам постоянен плюс. Май ще се търси ново табло и борд.
За малкия борд /часовника/ няма проблем - има ги за без пари, но да намериш табло на тия години с читави пиксели е почти невъзможно. Ако твоето няма този проблем, само смени трите кондензаторчета на платката - виж "Амнезия на таблото" във важните теми.
- Gancho
- младши ентусиаст
Днес взех перфектно табло без изгорели пиксели и борд но пак същата работа. Щом изгася колата всичко изчезва отново-дневен километраж, час, дата. Има нещо което поддържа паметта на колата и там е проблема ама кое е то не знам. Моля помагайте
- The Heartlistener
- ентусиаст
Gancho написа:Днес взех перфектно табло без изгорели пиксели и борд но пак същата работа. Щом изгася колата всичко изчезва отново-дневен километраж, час, дата. Има нещо което поддържа паметта на колата и там е проблема ама кое е то не знам. Моля помагайте
Тъй като отдавна се откъснах от модела, трябваше да си прелистя някои неща Та по същество - постоянният плюс от бушон №20 отговаря за борда и таблото и то конкретно за данните при изключен контакт...Извади го и почисти гнездото, виж да не са хлабави ламелите... ако не се оправи, почваш проследяване по кабела от бушона - червен с жълта ивица.
- Gancho
- младши ентусиаст
Благодаря за отговора колега. Веднага отивам да пробвам и ще пиша.
- Gancho
- младши ентусиаст
Предпазителя е здрав. Това примерих на гнездата на Предпазителя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- The Heartlistener
- ентусиаст
Бушонът е постоянен плюс от акумулатора. При изваден такъв на едната контактна ламела /откъм двигателя/ трябва да има 12V. Дотам идва изцяло червен кабел...Значи плюсът въобще го няма. За съжаление може би ще трябва да се отваря бушониерата и да се проследи този кабел.
Между другото - този бушон е и за панела на климата, което обяснява другите аномалии
П.П. Защо ли си мисля че от 2009 насам някои мишок е свършил работа
Между другото - този бушон е и за панела на климата, което обяснява другите аномалии
П.П. Защо ли си мисля че от 2009 насам някои мишок е свършил работа
- Gancho
- младши ентусиаст
Ясно ще се отваря бушонерата.Мисля си обаче не е ли по лесно вместо да проследявам червения кабел да го резна и изолирам и да пусна постоянен плюс на негово място от двигателния отсек(от дебелия кабел за подаване на ток).
- The Heartlistener
- ентусиаст
Може. При всички положения спази дебелината на кабела, защото този плюс освен всичко друго захранва и клапаните на парното. Всичко що е изцяло червен кабел е постоянен плюс. Най-удобно е от съседния бушон 21 /пак от неговия чисто червен!/, който е за плафоните в купето.
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4