Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Нещо не схващам патоса и шегите.
В момента онлайн търговията в САЩ се разбива от продажби. Амазон затварят складовете за нова стока, защото не могат да смогнат.
Сега е добър вариант, за да започнете изграждане на диверсифицирани доходи. Естествено, като ви го казвам аз... защото продавам курсове (за които не съм слагал нито линк, нито нищо) - автоматично не е вярно. Даже разни младежи започнаха да се закачат и да ме "разобличават" (с Google Image Search) с някаква гордост, все едно са отрили кой знае какво.
Давам ви идеи просто.
Ако искате си се учете от YouTube от Udemy от статии в Google. За мен няма разлика. Аз за щастие знам какво и как да правя. Не се хваля. Просто съм спокоен.
Някой беше писал "Какво значи, че не се притесняваш, то всичко ще спре".
Хората няма да спрат да поръчват онлайн. Напротив само ще се засили този тренд.
От къде ще взимаш стока - ще питат повечето. Ще намеря. В това специализирам от близо 5 години вече и не се притеснявам. Така, както съм намерил маски, така както имам и дезинфектанти. Докато цялата държава - няма. И не, не съм се празапасявал, защото мисля за всички. Трябва да има и за другите.
Хората ще спрат да купуват, защото нямат пари - макар средната сума спестени пари на домакинство в САЩ да е под $9000, Федералният резерв намали лихвите по кредитите и банки ще отпускат пари. Също както в Европа има редица мерки за отлагане на плащанията за битови сметки и ипокеки.
Ето ви още нещо, което може да правите, но аз лично в момента не мога да ви помогна по никакъв начин с него. Не съм експерт, но говорих с такива. Ако имате пари да инвестирате - сега е момента да купувате акции. Пазарът е на най-ниското си ниво от 30 години. Проблемът е, че парите не са точно линквидни и за един старт трябват $5000. Което средностатистическият човек в страната, не може да си позволи.
Вариант 3 е - да започнете да предлагате FreeLance услуги в Fiverr и други подобни платформи, ако можете да правите нещо. Ако не можете - научете се.
Това, което казвам е, че независимо какъв бизнес правите или каква заплата взимате - трябва да диверсифицирате доходите си.
Ако искате не ми вярвайте. Аз съм окей. Не убеждавам никой в нищо.
Ако някои иска да ми каже как да започнат да се печелят 2-5к месечно в следващите 6 месеца с ниска инвестиция или изощо - кой подход би бил "най-сигурен" в тази несигурна среда - съм окей да дебатираме. Но не и с някакви плоски изказвания "не моа са запра" от хора, които дори не могат да започнат
Бъдете здрави!
В момента онлайн търговията в САЩ се разбива от продажби. Амазон затварят складовете за нова стока, защото не могат да смогнат.
Сега е добър вариант, за да започнете изграждане на диверсифицирани доходи. Естествено, като ви го казвам аз... защото продавам курсове (за които не съм слагал нито линк, нито нищо) - автоматично не е вярно. Даже разни младежи започнаха да се закачат и да ме "разобличават" (с Google Image Search) с някаква гордост, все едно са отрили кой знае какво.
Давам ви идеи просто.
Ако искате си се учете от YouTube от Udemy от статии в Google. За мен няма разлика. Аз за щастие знам какво и как да правя. Не се хваля. Просто съм спокоен.
Някой беше писал "Какво значи, че не се притесняваш, то всичко ще спре".
Хората няма да спрат да поръчват онлайн. Напротив само ще се засили този тренд.
От къде ще взимаш стока - ще питат повечето. Ще намеря. В това специализирам от близо 5 години вече и не се притеснявам. Така, както съм намерил маски, така както имам и дезинфектанти. Докато цялата държава - няма. И не, не съм се празапасявал, защото мисля за всички. Трябва да има и за другите.
Хората ще спрат да купуват, защото нямат пари - макар средната сума спестени пари на домакинство в САЩ да е под $9000, Федералният резерв намали лихвите по кредитите и банки ще отпускат пари. Също както в Европа има редица мерки за отлагане на плащанията за битови сметки и ипокеки.
Ето ви още нещо, което може да правите, но аз лично в момента не мога да ви помогна по никакъв начин с него. Не съм експерт, но говорих с такива. Ако имате пари да инвестирате - сега е момента да купувате акции. Пазарът е на най-ниското си ниво от 30 години. Проблемът е, че парите не са точно линквидни и за един старт трябват $5000. Което средностатистическият човек в страната, не може да си позволи.
Вариант 3 е - да започнете да предлагате FreeLance услуги в Fiverr и други подобни платформи, ако можете да правите нещо. Ако не можете - научете се.
Това, което казвам е, че независимо какъв бизнес правите или каква заплата взимате - трябва да диверсифицирате доходите си.
Ако искате не ми вярвайте. Аз съм окей. Не убеждавам никой в нищо.
Ако някои иска да ми каже как да започнат да се печелят 2-5к месечно в следващите 6 месеца с ниска инвестиция или изощо - кой подход би бил "най-сигурен" в тази несигурна среда - съм окей да дебатираме. Но не и с някакви плоски изказвания "не моа са запра" от хора, които дори не могат да започнат

Бъдете здрави!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
u`F`o написа:"не моа са запра" от хора, които дори не могат да започнат![]()
На мен това не ми е бизнес, че да го започвам

За акциите

Важното е колко може да чакаш и да не сгъне компанията, в която си инвестирал. Щото има компании, в които инвестираш, но след криза никога не се възстановяват до предишните си нива. За справка dot-com

Ама якия чичак Бъфет много ме кефи - “Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful.”
Та на приказки всичко е лесно, ама в действителност лесно няма

Последна промяна zAcK на 18 Мар 2020, 18:53, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
Pisobella написа:Не, но не се хващам за първата новина, че имало "лекарство" и вече "всичко е наред, това беше".
Кой как се е справил ...ще видим. Вие и Китай вече ги писахте "оправени", и в това не съм убедена
И кво стана ся лекарство ли има вече?

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

zAcK написа:а и още нещо

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alx написа:zAcK написа:а и още нещо

Wired са ми любими. Ето нещо, което е ясно, ама пак е интересно да се прочете. The country has the second-oldest population on earth, and its young mingle more often with elderly loved ones.
https://www.wired.com/story/why-the-coronavirus-hit-italy-so-hard/

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Вие италианци на живо не сте ли виждали, като се срещнат познати к'во целуване и прегръщане настава ...
Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zvetiko написа:...
Това не е абсурдно, а е доста разумно. Сега трябва да постреснат тук и там малко хора и да се прекратят тия събирания по парковете и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
u`F`o написа:
"Имам от къде да купя и да ти продам" само кажи какво ти трябва ще ти го намеря веднага по-евтино и по-съмнително качество.
Tires are evil - destroy them all ...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
СЗО преувеличава прогнози за пандемии в полза на фармакомпании: Съветът на Европа
Световната здравна организация и други органи в областта на общественото здравеопазване са „изгубили” доверието на обществеността, като преувеличават опасностите от пандемия по време на свинския грип според доклад на Съвета на Европа.
..Докладът на депутата лейбърист Пол Флин, заместник-председател на здравната комисия на съвета тогава, посочва, че загубата на доверие може да застраши животи.
Във Великобритания, казва Флин, разминаването между прогнозата за броя на хората, които ще умрат от грип, и реалността е драстична.
"В Обединеното кралство Министерството на здравеопазването първоначално обяви, че трябва да се очакват около 65 000 смъртни случая(б.р. днес прогнозират 60% от населението да мине, 94% неусетно през коронавирус). Междувременно до началото на 2010 г. тази оценка беше намалена до само 1000. До януари 2010 г. по-малко от 5000 души са били регистрирани като болни и са били отбелязани около 360 смъртни случая “, сочи докладът. Преувеличението е "само" 200 пъти!
Той обвинява СЗО в липса на прозрачност. Някои членове на неговите консултативни групи са грипни експерти, които също са получили финансиране, особено за научноизследователски проекти, от фармацевтични компании, които правят лекарства и ваксини срещу грип.
"Неутралитетът на техните съвети може да бъде оспорен...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
На тия в Италия не им е лесно. Работата при тях ще се окаже доста по-зле от Китай
Регистрирани случаи на COVID 19 - 35,713
Нови случаи от днес - 4,207
Смъртни случаи - 2,978
Смъртни случаи от днес - 475

Смъртни случаи - 2,978

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Статистиката няма как да е реална. Сложи 20% върху тия 35к на заразените тези минимум 20% всъщност са се оправили или изобщо не са разбрали, че са преносители на вируса. Реална е само бройката на починалите.
Няма как да изследват всички. Процентите и бройката заразени/излекувани са с много голям % грешка.
Няма как да изследват всички. Процентите и бройката заразени/излекувани са с много голям % грешка.
Последна промяна DigitalExile на 18 Мар 2020, 19:43, променена общо 1 път
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
zAcK написа:На тия в Италия не им е лесно. Работата при тях ще се окаже доста по-зле от Китай![]()
Смъртни случаи - 2,978![]()
Още утре ще ги минат по смъртни случаи. Испанците и те на там вървят, следвани от Франция и УК при които тепърва пламва... Само днес в тези 4 страни са умрели около 650 човека. Интересно ми е при каква цифра ще позамлъкнат специалистите "кво ти пука, всички ще Омрем все някога".
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
steeN написа:zvetiko написа:...
Това не е абсурдно, а е доста разумно. Сега трябва да постреснат тук и там малко хора и да се прекратят тия събирания по парковете и т.н.
Не беше ли по-разумно изобщо да не допускат евентуалните преносители да се придвижват свободно в страната и сеят зараза. Колко седмици влизаха безпрепятствено и доколкото чета в медиите, продължават да го правят. С декларация, че ще си седиш 14 дни в къщи не може да се овладее епидемията. С разпоредби също не става- вчера един болен, напук на всички разпоредби, свободно си влезна в неспециализирана болница и застраши здравето и живота на десетки хора, не съм убеден, че ще влезе за 5години в затвора, съгласно това, което приеха. Затвориха цял град, значи не е проблем да се поставят доста по-малко хора под карантина за 14 дни. Сега ще наблюдаваме последиците. Не може да се ходи след събитията. От няколко дни търся маски и спирт, навсякъде по аптеките:"Маски, спирт, ръкавици и витамини няма". Нали казаха, че спирт в държавният резерв има колкото искаш. Започнали да шият маски- по 1000 на ден, 360000 на година, ние сме 7 000 000. За болестта има лекарства- японски, китайски, руски, не виждам да се поръчват. Или след като умрат няколко стотин или хиляди ще кажем, че е разумно да закупим. Както един колега каза- епидемията в Китай, едва ли е овладяна само със затваряне на хората, налети са много пари в защитни средства, дезинфектанти, строеж на болници, лекарства...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Беше разбира се, но това не значи, че като не са го направили... сега трябва да вдигнат ръце и да кажат. Е ми отказваме се. Спасявайте се.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes