Помощ!Пожълтели фарове.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Помощ!Пожълтели фарове.

Мнение от Nightmare » 20 Яну 2007, 22:48

Здравеите.Искам да ви питам фаровете на ва6те бмв-та пожълтели ли са.Ако да има ли начин да се оправят или просто от времето са си така?Питам защото на моето бмв от ляво и дясно външните светлини (мисля късите) са ужасно пожълтели.Ако някои се е справял с този проблем да помага.
Благодаря предварително> :D
П.П. Изтървал ми е предния десен амортесиор.Ще трябва да се сменят двата предни сигурно.Някои да препоръча някоя марка.Газови ли да слагам,маслени ли?Имало и некви комбинирани (газ и масло) ама маи не ги хвалят много.Ако някои има линк където мога да погледна цени да го дава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 21 Яну 2007, 3:20

Ами проблема с пожълтелите фарове се решава с нови стъкла които вървят с външните стъкла. Или ако иска6 прави6 като мен - сваляш вътрешните стъкла и караш само с външни. Светлината от фаровете става концентрирана в един сноп направо пред колата, но се свиква само проблема е че заслепява народа отсреща и извънградско като тръгнеш постоянно мигат че ги заслепяваш. Ако искаш утре мога да направя една снимка да видиш как изглежда без кръглите стъкла.
А ако мислиш да оправяш стъклата не се мъчи просто няма как като ги свалиш ще видиш, че отвътре са стопени. Аз прекалих с крушките и се стопиха, но по принцип с времето май си стареят каквото и да правиш. След 96 година май всички са с такива фарове и имат такъв проблем с потъмняване или стапяне на вътрешните стъкла.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 21 Яну 2007, 10:43

juro написа:Или ако иска6 прави6 като мен - сваляш вътрешните стъкла и караш само с външни. Светлината от фаровете става концентрирана в един сноп направо пред колата, но се свиква само проблема е че заслепява народа отсреща и извънградско като тръгнеш постоянно мигат че ги заслепяваш.

Не знам за другите, но аз много се дразня на "колеги", които ти вадят очите в тъмното :twisted:
Да ставаш опасен за другите не е решение, с което да свикнеш; още повече пък да се даваш за пример!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 21 Яну 2007, 14:04

Ми прати снимка да видя как се вижда макар че не съм много за сваляне на стъклата.Значи няма решение освен нови.Ми така ша си го карам :D .Някои нещо за амортесиорите?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бос през тръни
Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

Мнение от pit55 » 21 Яну 2007, 14:48

Споделям мнението на колегата!
Като си помисля че заради едни 150 лева може да угасне нечий живот ми се гади!
Колеги бъдете разумни!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 21 Яну 2007, 18:30

във форума има обяви в раздел продава за 150-180лв комплекта фарове.не правете простотии ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 21 Яну 2007, 18:46

Колега измиси стъклата от вътре и се решава проблема аз така направих. Разглобяваш фара и стъклата, те хващат бял прах и стъклото също миеш го и е като нов фара.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 21 Яну 2007, 18:59

Сигурен ли си че така ще стане.те вътре самите лупе дето са те стъклени ли са или?Ако е така да разглобявам и да чистя ама ако са пластмасови(което мн ме съмнява) няма да стане според мен.
ПП.Някои нещо за амортесиорите пак да питрам?
Изображение

Аватар

Мнение от ///MapTo » 21 Яну 2007, 19:01

ми кръглите вътре са стъклени,но се опасявам,че точно твойте са пластмасови...по памет го казвам,но за моите мога да потвърдя,че са стъкло :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 21 Яну 2007, 19:42

Измий ги фаровете. 1 предното стъкло от вътре хваща бял прах. 2 вътрешните стъкла от вънка и от вътре хваштат бял прах и рефлекторите от вътре хващат бял прах миеш сичко и става страшно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 21 Яну 2007, 19:54

Абе тия фарове дилъри ги изкарахте с тоя бял прах бе :mhihi:

те пък що не са ги направили херметични швабите... ми да гледаме буболечките как хайманосват отвътре... или се разхерметизират с времето... :roll:
---

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 21 Яну 2007, 20:16

За сведение на всички които се загрижиха, че някой живот щял да угасне заради моите фарове проблема със заслепяването вече е решен окончателно след като днес регулирахме фаровете на стенд. Плюс това фаровете не заслепяваха в буквалния смисъл хората отсреща защото аз съм карал срещу колата си и много добре знам как светеха. Просто са доста силни и с бяла светлина. Това че три четвърти от автомобилите в България имат газови лампички вмсто фарове и още по дразнещо вместо стопове също не е мой проблем.
Късите светлини и без вътрешните стъкла си светят надолу и не заслепяват, неправилно се изразих а просто са доста силни и като застане някои идиот със свещи вместо лампи отсреща му се струва, че прекалено силно светят моите. Защо като сте толкова загрижени не премерите колко са падовете по инсталацията на няколко коли на ваши познати. Ако на повече от 1/3 от тях на крушката има повече от 9.5 волта аз ще си сменя името. Доста инсталации вече съм пооправил така че вероятността да си сменя името е малка повярвайте ми.

И случайно някои от вас да го е блъскал дебил който има толкова силни фарове, че не може да ви види на един метър а кара с 80?
Предполагам че не е. Обаче мен ме е блъскал такъв. Така че вземете да викате против тези с кофти фарове и стопове а не против тези с хубави фарове и стопове.

И не ми обяснявайте кой става опасен за 150 лв защото доста от хората които пишат наоколо карат с изпуснали амортесьори или разбито окачванве или още по-лошо спирачните дискове на полвината са износени под минумума да не говорим пък с какви гуми се кара. Няма да ме убедите в обратното, защото съм доста добре запознат с техническото състояние на по-масовите немски автомобили у нас тъй като такава ми е била работата от 96 до 2004 година.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 21 Яну 2007, 20:49

Мерси на всички колеги дето се отзоваха за фаровете.Ще се опитам да ги оправя утер и ще спшоделя резултата.Кажете сериозно ся за амортесиорите кво да прая щот в понеделник сигурно ще ходя на маистор да ми ги сменя та ми кажете кви да търся или квот ми каже маистора?Нещо линкче ако има някои да погледна цени ще съм благодарен.
Изображение

Аватар

Мнение от ///MapTo » 21 Яну 2007, 20:53

Поддържай каквато си теза искаш,но мога до утре да споря тук с теб.Колата ми беше в мн добро техническо състояние,докато един пасатор не ме смакча под предтекста "не те видях,дойде от нищото".не съм си позволявал да карам с гадни гуми,преебано окачване спирачки или прочие,за стопове и фарове няма да говорим,въпроса е принципен,но ти така се изказа,че предизвика сам тези реакции от страна на другите.като се получават такива неясноти,изказвай се правилно,после коментираи на кой какво му е на колата ;)

Nightmare написа:...

зависи какви пари си готов да заделиш и какво искаш ;) въпроса ти е много обобщен,но билщайн вървят по 100-120лв бройката ако говорим за сток,ако искаш спортни там вече бирата е друга ;)
Последна промяна ///MapTo на 21 Яну 2007, 20:56, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 21 Яну 2007, 20:54

Сега като излизам ще направя снимки на тъмно :)

Следваща

Назад към E36