Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
alx написа:
Всяко дарение може да дойде абсолютно безвъзмездно в едната крайност и със много строги условия в другата крайност описващи точните начини за харчене на парите. Това дарение е просто от тези с условията. Това е съвсем в реда на нещата.
И друго- има едно неписано правило- всяко дарение независимо с какви условия идва не се обсъжда. Никога.
Извинявайте за Офф-а,ама според легендите 5-те милиона златни лева на Димитър Ценов от 1912 г. и комунистите не са могли да ги бутнат....и пак според легендите дивидентите им служат за издръжка на Университета и до днес.Това за даренията.....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
hell's angel написа: С тая маска от 15ст., дето можеш да четеш вестник през нея, ще си намалиш инфекциозната доза ама друг път
Добре. Явно хвърляш боб и позна, че може да се чете вестник през маските, които ползваме

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Нищо не съм хейтил, питах го дали носи цайси, че язък за иначе намалената доза
А ти ?
Имаш бая да надстройваш до истинско ЯХБЗ комплектче. 

Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В интерес на истината това с ръкавиците е малко фалшиво успокоение, защото ако си пипнеш лицето докато си с ръкавици все тая.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Може да си построй болница само за него и да си назначи лекари на щат, ама в случая не е така.alx написа:zAcK написа:K_Ilkov написа:https://clubz.bg/95711-ivajlo_penchev_ot_walltopia_darqva_222_hil_lv_na_aleksandrovska_s_uslovie?fbclid=IwAR1uu5w4b-t-u8qvOqI_6XK5WCGyBl1JqyZP2padSFcnXy3DU5tyUYR3FOU
Не знам как да го коментирам ... Асоциацията ми е с тия дето са вадили зъбите на евреите
Тоя какъв е боклучав, не е истина. Ако се наложило, да изключат някой болен, да включат някой негов човекТоя дали не е
![]()
![]()
негови пари- негови условия. аз не виждам нищо нередно... защото можеше и да не купи нищо а да даде пари на ръка за неговите хора или направо да си купи крило от болницата само за неговите служители.... а така по тази схема и други хора могат да се възползват от дарението му.
Такива биха ги линчували някъде
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Даже вируса би живял повече време на ръкавицата отколкото на кожата директно.steeN написа:В интерес на истината това с ръкавиците е малко фалшиво успокоение, защото ако си пипнеш лицето докато си с ръкавици все тая.
За маските е друго, поне пречат да се пипаш.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
zAcK написа:hell's angel написа: С тая маска от 15ст., дето можеш да четеш вестник през нея, ще си намалиш инфекциозната доза ама друг път
И не на последно място, инфекциозната доза и минималната инфектираща вероятно имат значение и при този вирОс
Вируса никога не е имал значение,не само тоя, но и всички останали. Значението е в състоянието на имунната система. Аз се чудя, в цялата тая истерия, как нито една една мейн стрийм медия не даде съвет на хората как да повишат претрепаните си имунни системи. Маски,ръкавици,изолация ок съгласен съм,но това най-вероятно само ще забави заразата,а няма да я елиминира. Защо никой не обясни как стресът действа на имунната система? А яденето на полуфабрикати без хранителна стойност. А захарта под всичките и форми?! А безразборното приемане на хапове? Чудели се ибупрофен или парацет да пият. Как е нито едното примерно?
А това,че си хронично недоспал?
Нещо за прием на вит А,С,D? Някви минерали,нещо?
zAcK написа:hell's angel написа: С тая маска от 15ст., дето можеш да четеш вестник през нея, ще си намалиш инфекциозната доза ама друг път
Добре. Явно хвърляш боб и позна, че може да се чете вестник през маските, които ползвамеСамо дето бобът те е излъгал. Освен, че не са анимационни, са и произведени в Германия. И почти не излизаме - teleworking яко. Навън ходим с винилови ръкавици и си дезинфекцираме всичко
И не на последно място, инфекциозната доза и минималната инфектираща вероятно имат значение и при този вирОс
та не разбирам защо нахейти колегата
Може да ползва маски с ниво на защита FFP3, или бобът казва друго
Направо ми уцели маската. Понеже в аптечната мрежа нямаше никакви маски се наложи да взема от служебните ми маски, които са ми дадени за ползване при почистване на шлаки, които отделят много финни прахови частици.

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Гледам народа бавно и сигурно се филмира. Лошо няма, това е целта. Каква е тя, скоро ще разберем. Искам само да попитам изпадащите в паника уважавани съфорумци, до кога ще спазват тези ултра хигиенни и защитни мерки? Ще ходят цял живот с ръкавици, маски и очила ли? Или си мислят, че като кажат по телевизията след месец два или три, че вирус няма и хоп всичко изчезва с магическа пръчка? Сега ще ви кажа, убеден съм че този вирус е тук поне отпреди три месеца минимум! Ако си спомняте имаше една грипна вълна с пневмонии, ама кой да изследва тогава. Лично аз бях прекарал точно с такива описани симптоми едно към едно. Ся дали е бил някъв от сума ти и щамове грип или тоя никой не може да каже, а и нямаше паника и на никой не му пукаше. Та думата ми е, че това си е грип, вероятно по-тежък за определена възраст хора с проблеми, но какво да се прави такъв е живота. Някои се оправят, други дали умират от грип, комар или влак си е съдба и начин на живот. За мен успокоението е, че не умират деца. Но всички тези мерки, които се набиват умишлено засилват паниката, плашат хората, сриват икономиката и неминуемо ще има последици. Иронията е, че без война се докарваме до бедствено положение и то заради суета.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Всички ще изкараме вируса.Идеята е да не стане наведнъж , а поетапно.Страните които късно наложиха карантина сега са с препълнени болници и не могат да се справят.Така скача и смъртността и срива на икономиката.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Не се хаби, това се пише всякак страница на темата. Просто има хора които нямат потенциала да го схванат...dr.peshev написа:Всички ще изкараме вируса.Идеята е да не стане наведнъж , а поетапно.Страните които късно наложиха карантина сега са с препълнени болници и не могат да се справят.Така скача и смъртността и срива на икономиката.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
KUM4o и ние имаме такива маски на 3М и проблемът при тях не е филтрирането, а издишания въздух, който го дели едно клапанче от атмосферата. Ако си приносител има голям шанс да го разнасяш, докато маската от 15 стотинки би го задържала. Просто маската е проектирана да филтрира каквото влиза, а не да задържа или улавя каквото излиза.
В Ухан имало нов случай. И понеже тестват само тежки случаи, кой знае още колко. Тоест карантината не е дала резултат. Имам подозрения, че намаляването на болните се дължи на факта, че поверто хора са го преболедували. Снощи ми попадна и статия за таен документ от обсъждане на правителството на Великобритания и смятат, че корона епидемията ще продължи поне до пролетта на 2021 там с 80% заразени и поне 5% ще се нуждаят то болнично лечение.
В Ухан имало нов случай. И понеже тестват само тежки случаи, кой знае още колко. Тоест карантината не е дала резултат. Имам подозрения, че намаляването на болните се дължи на факта, че поверто хора са го преболедували. Снощи ми попадна и статия за таен документ от обсъждане на правителството на Великобритания и смятат, че корона епидемията ще продължи поне до пролетта на 2021 там с 80% заразени и поне 5% ще се нуждаят то болнично лечение.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мерките се налагат точно заради хора, които го раздават много ларж и циркулират напред назад все едно са в отпуска. Повечето хора са е добро здраве (надявам се), но не значи че трябва да обикалят и да зарязяват други хора, които не ги знаят какви здравни проблеми имат и как на тях може да се отрази това. За да има свобода трябва лична отговорност... иначе паниката надделява и става точно това, което става в момента.
Едно от нещата, което винаги ме е дразнело много от преди епидемията. Каква е тая нашата култура като се редим на опашки, човека зад теб едва ли не да те ръчка в гърба... ми отстъпи на 1-2 крачки, дай малко лично пространство... като стадо овце. Добре, че стана епидемия, малко да се цивилизоваме. Или другото като отидеш на празен паркинг и има само една кола, ще паркираш баш до нея.
Едно от нещата, което винаги ме е дразнело много от преди епидемията. Каква е тая нашата култура като се редим на опашки, човека зад теб едва ли не да те ръчка в гърба... ми отстъпи на 1-2 крачки, дай малко лично пространство... като стадо овце. Добре, че стана епидемия, малко да се цивилизоваме. Или другото като отидеш на празен паркинг и има само една кола, ще паркираш баш до нея.

Последна промяна steeN на 17 Мар 2020, 9:18, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
magareto_yori написа:Вируса никога не е имал значение,не само тоя, но и всички останали. Значението е в състоянието на имунната система. Аз се чудя, в цялата тая истерия, как нито една една мейн стрийм медия не даде съвет на хората как да повишат претрепаните си имунни системи. Маски,ръкавици,изолация ок съгласен съм,но това най-вероятно само ще забави заразата, а няма да я елиминира. Защо никой не обясни как стресът действа на имунната система? А яденето на полуфабрикати без хранителна стойност. А захарта под всичките и форми?! А безразборното приемане на хапове? Чудели се ибупрофен или парацет да пият. Как е нито едното примерно?
А това,че си хронично недоспал?
Нещо за прием на вит А,С,D? Някви минерали,нещо?

Жалко, че никой не обърна внимание на това... Само имунната ти система работи за теб, а цялата система на "здравеопазването" е СРЕЩУ теб, вижте темата за докторите. Можем поне да не съсипваме нарочно имунната си система, но не - гълтай антибиотиците, изкъпи се в белина, надишай се с хлор, заключи се в къщи и слушай новините...
Excellent! Steven is my name!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Borymeckata написа:Само имунната ти система работи за теб, а цялата система на "здравеопазването" е СРЕЩУ теб, вижте темата за докторите.
Явно не си от ръкопляскащите?!

Има хиляди болести , в които собствения ти имунитет работи срещу теб.
Има и хиляди лекари , които в момента работят за теб