Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от randity » 15 Мар 2020, 9:56

Вирус, като всеки вирус. Само дето му придадоха много важност и реклама. Овчия народ тича и се реди на опашки пред магазина, за да си купи гъз папир. Сутринта установих, че е свършило кафето. Поглеждам работното време на близкия магазин - от 8:30. В 9:20 тръгнах и кво.. опашка. Отивам до съседния магазин - пак овце на сезал се наредили. И то не като по ръководство, на по 1 метър, ми се сврели един в друг като скариди и чакат. Добре, че фризера е пълен с домашно мЯсо, че иначе не знам.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 15 Мар 2020, 10:26

При възрастните % е по-висок , а пък и % им в цялото човечество е голям, така че има шанс доста хора да измрат ако не се ограничи по някакъв начин. Всеки от вас има баби/дядовци които са на по 70+ години и ако ги лепне няма да е много ок.
От друга страна ако масово всички се изпозарязат и потърсят лекарска помощ тази система ще рухне, та гледат да разсеят малко във времето процеса просто за да издържат здравните системи.
Време е вече да затварят граници и месец два да остане така положението, за да може да не настъпи масовия хаос като започнат да се препълват болници и всеки ден да обявават черни статистики с големи цифри.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 15 Мар 2020, 10:31

E34 написа: Едно интервю не съм видял от излекуван, да каже как се развива болеста, какви са пораженията при него и т.н и т.н.

Аз взимам ежедневно интервюта от човек в семейството с корона вирус, не в България.
До ден четвърти задушаваща кашлица, затруднено дишане и силна отпадналост, до степен едвам да станеш от леглото. Но на спешния телефон казват да си седи вкъщи, че няма смисъл да ходи в болница за тест, понеже няма всички симптоми.
Ден пети вече задушаването стига до степен да не може да диша легнал и отива в спешното, въпреки че няма последния симптом температура. Правят тестове, установяват корона вирус и бронхопневмония, изписват антибиотици.
Днес е ден седми и човекът вече е по-добре.
Така и не се появява температурата, която била уж задължителен симптом.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Мар 2020, 10:40

Вирус като всеки вирус, ама не точно, иначе китайците нямаше веднага да вземат такива строги мерки. Двама от моите приятели си отидоха от вирусна инфекция на белияте дробове. И двамата бяха под 50 години. Всъщност единият ми приятел го излекувха , след като седя седмица на апарат за командно дишане, но вирусът беше нанесъл сериозни поражения на сърцето. Почина внезпано след близо година точно от тези усложнения. И двамата ми приятели бяха или поне се мислеха за много здрави физически. В крайна сметка се оказа, че в са имали някави здравословни проблеми, за които не са подозирали и за това не са издържли на вируса. Изводите си ги правете сами. И всичко това се случи преди няма и две години. Вирусните белодробни инфекции са много коварно нещо. Да не ви идва на главата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Мар 2020, 10:44

Ама не е бил корона, нали ?
па ся като ша мрем - ша мрем ко толкоз
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 15 Мар 2020, 10:45

Според мен до 2-3 седмици ще има ваксина (не че няма в момента), но може би момента не е дошъл за нея.

Премиерът “Слънце”, ще бъде обявен за спасител на нацията и преизбран на следващите избори.

Ще бъде записан със златни букви в новата българска история.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Мар 2020, 10:46

Не, не е бил корона и не е бил толкова заразен. Гадното на короната е, че е много заразен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Мар 2020, 10:56

Я по една ракия :)
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Мар 2020, 11:00

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Мар 2020, 11:11

Мда , статията е интересна . Показва че има хора които все още са нормални , но показва и че стандартните грипове и респираторни пролбеми са силно неглижирани а тази корона силно преекспонирана като опасност . Истината е някъде по средата а не в двете крайности . Дали е социален експеримент предстои да видим , засега има всички черти на такова нещо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Мар 2020, 11:18

DigitalExile написа:https://regnews.net/news/15838343791906/d-r-borislav-genchev-koronavirusat-ne-spada-kam-osobeno-opasnite-infektsii-i-panikata-e-bezpochvena?fbclid=IwAR1vQhU2aE_52UHtorWy6gaafIxXQgedN5d3XCVdyDGnwqZUh-TFwosfQAI#.XmeP1t7ivT_.facebook

Да, а ето коментарите на статията:

003 Anonimen 15.03.2020 09:19

Усложненията са при хора с компрометиран имунитет..... 97% от населението на България е с авто-имунни и генетични заболявания, ти също, доктОре!, виж си тироида. Ковид-19 е генно модифициран вирус, както SARS/MERS, Лайм и пр. Ако не те убият директно и скоропостижно, те ускоряват развитието на останалите болежки. Covid - 19 е изработен като биологично оръжие, цели определен генотип в различни аспекти, както е при останалите генно-модифицирани вируси и бактерии.
002 Anonimen 15.03.2020 00:09

Шефът на щаба ни е хирург, при това коремен. Пък ни паникьосва и размахва пръст, а снощи говореше същото.
001 Anonimen 14.03.2020 23:53

хирурзите не са вирусолози и този д-р явно е далече от истината - приказва като кмета на Милано преди да започнат масовите измирания на заразените

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Мар 2020, 11:20

Ти трол ли си??
Баси, едни и същи идиотизми копи пейст от нета, луд умора няма..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 15 Мар 2020, 11:32

randity написа:Сутринта установих, че е свършило кафето.

Аз кафенце имам, да те пиша за един пакет за доставка? :mhihi: :mhihi: Че бях купила доволно за на работа, ама като гледам ...няма да го пием там :lol: :lol:

Мили хора, не съм чела последните 10 страници, че много ми идва, ама само от последната пак ми е достатъчно.

Има данни за излекувани и се споменават. И числото на неизвестните е достатъчно голямо, защото има голям брой болни, които ... не се знае какво ще стане с тях. Ето примерно данни за Китай https://www.worldometers.info/coronavir ... try/china/ , ако искате и за другите страни си погледнете.

Паниката идва от претоварването на здравната система. Не разбирам защо не го разбирате и вие. При огромен пик на заболеваемост не могат да се поемат случаите на усложнения от вируса. Хората стават прекалено много, няма как да бъдат лекувани и третирани адекватно. Това е проблемът. Не е проблемът в самия вирус толкова като такъв. "Възрастните да се пазят - толкова." За съжаление, при толкова лесно разпространение, при толкова дълъг инкубационен период преди по-сериозни симптоми, няма как да се пазят. И поради претоварването на болници и лекари - смъртността се повишава. В една по-нормална обстановка смъртните случаи няма да са толкова високи.

Стига с тия конспирации, с тия тези "колко е удобно да е само застаряващото население" и прочее. Голяма част от хората към рисковите групи са специалисти в дадени области, все още са трудоспособни. Благодарение на тях има развиващи се бизнеси, има наука, има какво ли не. Ако щете и така го гледайте. Да не говорим и за по-млади, но с хронични заболявания. И също така има множество други хора, които са болни от други неща - те също са рискови. А и не е задължително като сте млади и да го изкарате безпроблемно и без усложнения. "На мен това не може да се случи" - дали? А и в случай на претоварване и липса на капацитет в болниците - при евентуално усложнение ...кой ще ви помогне?
Погледнете го и така - много заболели, много нетрудоспособни в конкретен момент. Айде сега си представете да останете без ток, щото няма кой да работи и поддържа мощности? Това, по принцип, не е толкова невъзможен сценарии ;)
И помислете го и така - в образованието какви хора работят? Това би довело и до колапс в образователната система. От това и сами можете да се досетите какво следва, нали?
Както и за множеството здравни работници, които ще са на първа линия и рисковете за тях са в пъти по-високи.
И още нещо - при едно стабилизиране на разпространението и достатъчен контрол нито доставките ще спрат, нито производството. Магазините и аптеките, най-нужното, работи. Има запаси, ще има от всичко за всеки. Висенето по опашки и струпването на всички ни в магазини и аптеки няма да ни помогне особено, даже напротив.

В момента е рай за всякакви конспирации. Мислете трезво и с главите си и погледнете какво се случва на други места. Това ще се случи и тук, неизбежно е. Единственото, което можем да направим, е да се опитаме да не попаднем в такъв чудовищен пик от заболели с усложнения, за да дадем шанс на повече хора да оздравеят. И да не ви пука особено за вас самите - вие сте потенциален преносител. Въпросът не е до АЗ, тук опираме до колективна отговорност.

Можем ли да бъдем отговорни и за другите, не само за себе си, се пита в задачата? Овладяването на проблема зависи от нас.

В тоя ред на мисли постойте си малко вкъщи (ако имате възможност да го направите), ограничете си максимално контактите, спазвайте изискванията за хигиена, бъдете още по-внимателни и се порадвайте на времето, което ще имате в момента за себе си и за семействата си. За да може след месец-два-три отново да бъдете с близките си и обичаните си хора. И малко повече доверие, че има хора, които все пак мислят и могат да вземат адекватни мерки в тая държава. Или ако не им вярвате - вземете мерките вие, като си кротувате известно време.

Те така. Със здраве.

П.п. Говорим си едно и също така или иначе. Аз лично нямам какво толкова да кажа по темата друго. Тъжното е, че явно трябва да се повтаря... за пореден път.
Последна промяна Pisobella на 15 Мар 2020, 11:39, променена общо 4 пъти
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Мар 2020, 11:35

Прост народ слаба държава дет се вика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Мар 2020, 11:36

alekangg написа:Ти трол ли си??
Баси, едни и същи идиотизми копи пейст от нета, луд умора няма..

Пич, ти сериозно ли не виждаш какво се случва, обявена е пандемия от СЗО,- аз поне не знам за друг подобен случай в близките десетилетия, ако не знаеш какво означава думата се осведоми.

Заради нея е въведено извънредно положение в България, аз поне не знам досега за подобна мярка.

Казват, че нямаме ресурси за овладяване на положението.

И ти пишеш някакви глупости за тролове...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата