Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Потенциално опасните тряя седят под карантина, идваш от Италия, Испания Китай и т.н седиш 14 дена карантина, тестват те ок си и те пускат. Това с тия декларации в момента е безмислено...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Почти всички държави са зле в Европа, Германия да не е по-добре или Швейцария, която като болни на милион е след Италия.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Според мен това е навсякъде вече, с много много малко изключения, цялото отшумяване не става за 1-2 седмица по скоро за 1-2 месеца (при положение че се направи организацията като в Китай, което е малко вероятно), така че всички такива частични изолации за по 1-2 седмици не очаквам да дадът резултат. Аз очаквам че просто всички рано или късно ще го минат и ще стане ясно кой-къде. Тъжно но факт, да беше човек да го гръмнеш с пушката ама то вирОс.
Tires are evil - destroy them all ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Декларации, глупости, на летището минават без преглед и нищо и после тоя излиза и вика "мерките не дават резултат". Кви мерки бе брат? Затворили магазините за домашни потреби, че да фалират и накрая да останат само веригите и вика взели сме мерки.
По пробит и неадекватен управленски апарат от нашия надали може да се намери по света.

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Не знам за вас, но колкото повече се замислям и наблюдавам, толкова повече ми прави впечатление, че нещо не е наред. Аз съм последния, който ще се пусне по пързалката на конспирациите, прекалено Тома Неверни съм, но някои неща са странни. Първото, което се набива на очи е еднаквостта на реакциите на правителствата в цяла Европа. Всички действат като по заповед независимо от степента на засегнатост. Добре, ще кажете това е да се ограничи заразата. Там идва втория въпрос, защо непрекъснато казват колко се заразяват, а дума не обелват или поне не придават нужната важност на информацията колко са излекуваните?! Едно интервю не съм видял от излекуван, да каже как се развива болеста, какви са пораженията при него и т.н и т.н. И това в световен мащаб....един не съм видял по медиите. Трето: абсолютно еднакво отразяване по света и главно в социалните мрежи на едни и същи неща. Това са тоалетната хартия, препълнените колички и как пеят италианците от балконите. Дали ще го постне Гичка от Камарци или Педро от Мадрид....едно и също. Ясно е че сме глобално село ама други по-интересни неща няма ли? И четвърто, медиите абсолютно целенасочено всяват паника. Всички знаят, че щом някой от нашите тъпанари политици каже - Имаме за две години напред- това означава, че нищо нямаме. Съвсем друг е подхода на отразяване, за да не се всява паника. И последно почвам да мисля, че наистина някакъв много четвъртит се готви, просто тази игра с тоя смотан грип е няква прелюдия или като отвличащ вниманието удар. Ляв прав при бокса, който ти отвлича вниманието и премерва дистанцията и след който идва точния мощен десен. При всички случаи евала за сценария, евала за изпълнението. Шапка им свалям.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Никой няма сметка от намаляването на населението или поне в развитите общества, тва е няква мантра от 99-та. Почти всички държави освен Африка ги очаква брутална демографска криза до 20г, заради ниската раждаемост.
Tой го обяснява добре https://www.youtube.com/watch?v=MP5Z14X-moM
Tой го обяснява добре https://www.youtube.com/watch?v=MP5Z14X-moM
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Само дето от тоя вирус намалява най-вече "непотребното" население. Не мисля, че и да е изкуствено създаден това е причината, нито вярвам в конспиративните теории за него, но една такава ситуация е много удобна.
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Не знам за тая корона, но яко танкове на гарата в Щутгарт и Лудвигсбург. Учение на САЩ и НАТО. Много клатят лодката с Русия и тази зараза може да ни се види като разходка в парка. Темата “Какво да правим ако избухне война” ще се превърне в много актуална. Не вярвам на новини във фейса, но като ги видиш на живо и малко се стряскаш...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не искам много, искам всичко!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Gari написа:Не знам за тая корона, но яко танкове на гарата в Щутгарт и Лудвигсбург. Учение на САЩ и НАТО. Много клатят лодката с Русия и тази зараза може да ни се види като разходка в парка. Темата “Какво да правим ако избухне война” ще се превърне в много актуална. Не вярвам на новини във фейса, но като ги видиш на живо и малко се стряскаш...
Нали се сещате, че няма как да отменят бойно учение заради грип

I love the sound of V8 in the morning...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Само дето от тоя вирус намалява най-вече "непотребното" население. Не мисля, че и да е изкуствено създаден това е причината, нито вярвам в конспиративните теории за него, но една такава ситуация е много удобна.
То всички развити нации са застаряващи... https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... median_age
Мисълта ми е кой ще има полза от това, като е проблем на почти всички?
Тази статия е интересна - https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1567134820300447
We have previously shown that phylogenetic discordance in deep relationships of coronaviruses is common and can be explained either by ancient recombination event or altered evolutionary rates in different lineages, or a combination of both (Magiorkinis et al., 2004). Our study rejects the hypothesis of emergence as a result of a recent recombination event. Notably, the new coronavirus provides a new lineage for almost half of its genome, with no close genetic relationships to other viruses within the subgenus of sarbecovirus.
Или с други думи този микс на вируса или отдавна го има в природата и е бил неоткрит.. или да, някой е ускорил еволюцията. Все пак съм скептик че някой иска да е Танос за възрастните хора

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Добре а някой може ли да ми каже кои са тези "най тежките" мерки които иска генерала, затваряне на границите ? 

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Понеже и мен почва да ме фаща параноята. Да обобщим известните факти
--- Корона вирОс в СВЕТА ------- ГРИП В БГ
заразени 157 000 ---------------- от 500 000 до 1 000 000
Починали 5839 ------------------ от 1000 до 5000
приблизителни числа
Вероятност много да са го прекарали без да разберат - не е ясно колко е, ма сигурно не е малка. Статистика на заразени по възраст не намирам. Само на поумрели.
Статистика на излекувани да са го повторили също няма.
И ся ко излиза?
Заразен бил много ? Миии колко па повече да е по-заразен от обикновения ?
С по-висока смъртност - Съгласен съм. Но не е толкова голяма, че да се всява паника. Да се пазят по-възрастните - толкова.
Нов бил..нов, нов..колко да е нов ? Познат е по животните, подобни епидемии е имало и преди САРС, СТАР ВАРС, Свински, птичи и такиви.
Лекуват се еднакво, еднакво се разпространяват, еднакво заразяват, вероятно ще има ваксина до края на годината...
Ще натовари системата ? Ми ще я натовари като се всява паника как нема да я натовари. Нали само некой да се изкашля и ще тича в болницата, което в друг случай няма да го направи.
Нещо ми убягва от цялата картинка. Защо е тая паника в цял свят..не разбирам, по дяволите.
Сигурно съм тъп.
--- Корона вирОс в СВЕТА ------- ГРИП В БГ
заразени 157 000 ---------------- от 500 000 до 1 000 000
Починали 5839 ------------------ от 1000 до 5000
приблизителни числа
Вероятност много да са го прекарали без да разберат - не е ясно колко е, ма сигурно не е малка. Статистика на заразени по възраст не намирам. Само на поумрели.
Статистика на излекувани да са го повторили също няма.
И ся ко излиза?
Заразен бил много ? Миии колко па повече да е по-заразен от обикновения ?
С по-висока смъртност - Съгласен съм. Но не е толкова голяма, че да се всява паника. Да се пазят по-възрастните - толкова.
Нов бил..нов, нов..колко да е нов ? Познат е по животните, подобни епидемии е имало и преди САРС, СТАР ВАРС, Свински, птичи и такиви.
Лекуват се еднакво, еднакво се разпространяват, еднакво заразяват, вероятно ще има ваксина до края на годината...
Ще натовари системата ? Ми ще я натовари като се всява паника как нема да я натовари. Нали само некой да се изкашля и ще тича в болницата, което в друг случай няма да го направи.
Нещо ми убягва от цялата картинка. Защо е тая паника в цял свят..не разбирам, по дяволите.
Сигурно съм тъп.
Хм,хм...