Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от zAcK » 14 Мар 2020, 14:20

Днес цяла сутрин се чудя на тия, дето викат няма страшно и да не ни пука :!: Добре де. Като са толкова умни не се ли сещат, че дори да няма страшно за здравето и ни, ако в България има голям брой заболели останалите държави ще ни изолират и крехката ни икономика ще бъде заличена :!: Та какво значи няма страшно :?: Ако сега не си стоим на задниците 2-3 седмици, след това може да не остане нищо от и без туй разсипаната ни държава. Ама няма кой да го проумее май... :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 14 Мар 2020, 14:59

Вчера около 18:30 излязох след работа, че ми беше много напрегнат ден и реших да сляза до центъра да си свърша една работа набързо. Та смъкнах се с колата /даже си бях пуснал само вътрешна рециркулация/, абе трафик да искаш. Свърших си работата, минах с колата по главните улици и направих една кратка обиколка до околните села да ми се разведри след тежкия работен ден. В общи линии, градът беше пълен с хора и доста от заведенията си работеха, а на големите кръстовища гъмжеше от патрулки, в повечето от които нямаше никой.

Странна работа. Мислех, че няма да има жива душа из града с оглед на обявеното положение. Аз мисля основно да бачкам /хоум офис/ и да си поглеждам сериалчето и да си уча лекциите от софт уни - там минахме онлайн между другото :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Мар 2020, 16:19

Аз правя сега списък какво да взема от нон-стопа, като се приберат приматите :lol: Без тоалетна хартия ще изкарам, ама кафето ми свършва :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Мар 2020, 16:28

Връщам се от Метро на Цариградско. Толкова малко хора никога не съм виждал, имаше по 1 до 2 човека на каса да чакат. Освен ориз друго не видях да липсва. Явно лудите са се запасили за 1 година напред вече и няма народ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 14 Мар 2020, 16:29

Лощото е,че в магазините из провинцията,не говоря за големите вериги,вдигнаха цените с 20% спрямо вчера на брашно,захар,макарони и ориз. Поне на тези храни направих едно наблюдение от вчерашното ми ходене в магазина и днешното.
За някои е ден,година храни...

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Мар 2020, 16:39

Stoqnov_1979 написа:Лощото е,че в магазините из провинцията,не говоря за големите вериги,вдигнаха цените с 20% спрямо вчера на брашно,захар,макарони...

Ако по-малко хора ги ядат тези трите конкретно, всъщност ще е много хубаво. Тия рафинирани боклуци и яденето им не са никак добри за здравето и са причина за смъртта на доста повече хора :no:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Мар 2020, 16:50

За това, че икономиката ни може да загине биваше да сме помислили преди това.

Ама то каква икономика, всеки втори копа биткойните или спекулира на борсата. Тия занятия граници не ги бъркат. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Мар 2020, 17:00

Stoqnov_1979 написа:За някои е ден,година храни...

Приятел вчера ми разправяше как отива да вземе дезифектанти за ръце за всички служители във фабриката, отива до склада от кдъето купувт със стотици и хиляди на месец. До онзи ден 70ст/бр, от вчера 4.70лв/бр :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Мар 2020, 17:02

Пак добре. В магазините знам за 24лв/бр. И са свършили. Аз се радвам, че си намерих маски с N95 стандарт на нормална цена, даже евтини. На повечето места ми се смееха като попитам дали имат маски...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Мар 2020, 17:39

Много ясно,че така ще реагират , след като Тръмп обвини китайците за всичко.
Само че китайците какво направиха- пратиха тонове лекарства и лекари в Италия. :bowdown:
А Тръмп какво направи:забрани полетите с Европа ,но не и с Великобритания :kuku:

И ЕС като цяло какво направи- едно голямо нищо. Всеки се спасява сам, никаква взаимопомощ, събира се само една сума от 25млрд, от която да може да се краде. Просто ЕС показа своето безсмислие- при реална необходимост, пълно безсилие, виж за формата на краставиците, зелени енергии, въглеводородни емисии, дизелови автомобили, джендъри, защита права на пришълци, източване на фондове са много добри. Италия освен към КНР се обърна за помощ към Русия и каза, че когато всичко премине някои съюзи може да се преразгледат.

Три пъти в един ден бе променена заповедта за извънредното положение
Ресторантите ще доставят храна, фризьорските салони ще работят...

Бензиностанциите, банките и застрахователите ще работят и ограниченията за тях няма да важат, обяви премиерът Бойко Борисов в късния следобед след извънредното заседание на правителството с Националния оперативен щаб. Обмисля се дали да не се смекчи забраната за моловете, за ресторантите и за други обекти от сферата на услугите, стана ясно още от изявлението му.

В България така и не разбрах за какво е това извънредно положение и каква е тази карантина- докато се снимаха, оставиха "италианците" в пожелателен режим, докато пръснат заразата, тепърва ще видим направеното. Нищо не пречеше от летището да ги поставят под карантина. Вчера огромно количество автомобили излязоха от София, после ще се върнат- ясно е какво ще последва. В хранителните магазини или вътре в тях- огромно стълпновение от хора, напълно в духа на карантина- може би храната ще ти послужи за помен или на теб или на близките ти. Пред държавните структури също опашки. Няма никъде спирт- купуват денатуриран спирт, без да знаят какво ще последва, купуват течност за чистачки, нали бяха освободили 100 000 литра от резерва, къде е. Имам чувството, че извънредното положение беше въведено с друга цел, да не се събират много хора на едно място, но поради други причини.

TNT написа:Пак добре. В магазините знам за 24лв/бр. И са свършили. Аз се радвам, че си намерих маски с N95 стандарт на нормална цена, даже евтини. На повечето места ми се смееха като попитам дали имат маски...
.

Не е хубаво да споделяш подобни неща в интернет пространството:D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Мар 2020, 17:46

Нови извънредни мерки: Телефон 112 поема всички обаждания за разаснение на забраните

Това обяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг за новите мерки предприети от правителството във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса.

Ето какви са другите мерки:

- удължава се срокът за издаване на лични документи с 6 месеца

- удължава се срокът за газовите уредби до края на май

- удължава се срокът за протоколите за скъпите лекарства до 12 месеца

- удължава се срокът за решенията на ТЕЛК-а до края на май

В допълнение Борисов обяви, че местната власт да бъде много внимателна при затварянето на пазарите и да дават яснота от къде хората ще могат да си набавят хранителни продукти. Ако има струпване на хора около касите, съответният магазин ще бъде затворен принудително. Веригите за бързо хранене могат да работят само, ако човек иска да си купи храна за вкъщи. РЗИ и МВР ще следят за контрола.

МС подготвя предложения, които да са насочени към лекарите и медицинските сестри, които са "първа линия". В момента се следят всички финансови мерки, които предприемат страните по света, обсъждат се и се търсят варианти, които да бъдат приложени и у нас, обяви Борисов.

"Целта на приетите извънредни мерки е да не позволяваме струпването на хора на определени места. Това е единствената мярка, която в световен мащаб е доказана, че работи срещу коронавируса. Колкото повече намалим движението на хора, толкова по-силно ще намалим разпространението на заразата. Статистиката показва, че има все повече излекувани. Светът предприема спешни мерки. Няма нищо по-различно от това, което сме въвели. Призовавам към самодисциплина. Струпването на една место, особено по магазини, не е препоръчително. Там, където не се спазва заповедта и има струпване, да се затварят съответните обекти“, категоричен е Борисов.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 14 Мар 2020, 17:53

zvetiko написа: И ЕС като цяло какво направи- едно голямо нищо. Всеки се спасява сам, никаква взаимопомощ, събира се само една сума от 25млрд, от която да може да се краде. Просто ЕС показа своето безсмислие- при реална необходимост, пълно безсилие, виж за формата на краставиците, зелени енергии, въглеводородни емисии, дизелови автомобили, джендъри, защита права на пришълци, източване на фондове са много добри. Италия освен към КНР се обърна за помощ към Русия и каза, че когато всичко премине някои съюзи може да се преразгледат.

:yes: ЕС се показа отново като сбирщина от малоумници, умеещи единствено да крадат пари и изхранват милион хратутника излишна администрация :!: Най-малоумната структура измисляна някога :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Мар 2020, 18:00

zvetiko написа:
TNT написа:Пак добре. В магазините знам за 24лв/бр. И са свършили. Аз се радвам, че си намерих маски с N95 стандарт на нормална цена, даже евтини. На повечето места ми се смееха като попитам дали имат маски...
.

Не е хубаво да споделяш подобни неща в интернет пространството:D

Добре, значи на ЛС ще кажа къде да търсите :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 14 Мар 2020, 18:04

В олкса е пълно с маски. Да земат да ги конфискуват за спекула и ще има запас месеци напред.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Мар 2020, 18:20

Мен ме интересува някое представително лице да каже - форума ще издържи ли повече онлайн потребители ? :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата