Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от acer » 02 Мар 2020, 16:28

alekangg написа:Някои производители ще са много доволни, като този който произвежда русенско варено, гледам масово по 10+ консерви в количките.

Ако говорим за пандемия тия 10-20 консерви ще стигнат за 10 дни :mhihi: Ако това беше ебола или някаква истинска пандемия, говорим за чували с боб, леща и др бобови култури с поне някакъв източник на протеин. Може и чували с евтин протеин, за протеинова-бобена каша :lol: Газ, някакви средства за пречистване на вода и далече в гората. Просто ме кефи как хората се зомбират от ТВ/новини, без реално да има причина.

Цялото нещо или е трик с цел манипулиране на борсите или наистина нещо се премълчава. Във вторият (невероятен) случай на никой 10 консерви няма да помогнат.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Мар 2020, 18:33

сега говорих с един от мойте контакти в CDC.. човека каза, че 2 седмици с температури над 20 градуса и всичко приключва. но имало 75% шанс да се върне късната есен и да се присъедини към колекцията от 4 други корона вируси които ни мъчат от столетия. друго което каза, е че 25-33% от овирусените не са симптоматични въобще и си го изкарват на крак без дори да го усетят. 33% от по- възрастните които имат някаква респираторна болест/ усложнение по условие развиват пневмония. тези са и тези които умират най- често.

и така. аман от глупости... освен ако не си възрастен и имаш вече съществуващи респираторни проблеми- тогава трябва много много да се пазиш.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 02 Мар 2020, 20:32

Остава въпросът, защо се вдига толкова шум и кой има изгода от това...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Мар 2020, 20:45

Реално тоя панаир си го направиха китайците , и много е вероятно целта да е точно да се прикрие икономическия крах който настъпва . Няма как да затвориш заводи и промишлевост в която работят десетки милиони , да спреш производство за милиарди заради няколко хиляди болни от грип . Това са приказки под шипковия храст но вършат работа пред другите жълтури , като ги гледам какви антигрипни лозунги скандират изпадам в умиление от тоя ентусиазъм да победят начело с партията :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 02 Мар 2020, 22:13

alx написа:сега говорих с един от мойте контакти в CDC.. човека каза, че 2 седмици с температури над 20 градуса и всичко приключва. но имало 75% шанс да се върне късната есен и да се присъедини към колекцията от 4 други корона вируси които ни мъчат от столетия. друго което каза, е че 25-33% от овирусените не са симптоматични въобще и си го изкарват на крак без дори да го усетят. 33% от по- възрастните които имат някаква респираторна болест/ усложнение по условие развиват пневмония. тези са и тези които умират най- често.

и така. аман от глупости... освен ако не си възрастен и имаш вече съществуващи респираторни проблеми- тогава трябва много много да се пазиш.

Ако това с 20те градуса беше вярно изобщо нямаше да има вирус в Австралия например..?

И аз още не мога да разбера какво точно се случва и каква е истината. Китайците може да го правят заради криза ама германците и италиянците що го правят? Не се връзват нещатата...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Мар 2020, 22:30

bioz написа:Ако това с 20те градуса беше вярно изобщо нямаше да има вирус в Австралия например..?

ми аз го питах същото и той ми каза, че заразени единици винаги ще има, но просто при по- висока температура механизмите на заразяване са подтиснати сериозно и броя на заразените ще е малък и недостатъчен да се подържа критична маса от заразени за да може заразата да се самоиздържа. един вид- като всички други грипове. няма ги лятото но през късната есен и при внзапни застудявания са първа писта
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Мар 2020, 22:39

Оня ден ми дойдоха едни Ардуинота, десетина бройки. Видях, че китаеца ги е пратил преди месец от някакъв град на 50км северно от Ухан и ми беше нек'во тегаво като отварях пакетчето :roll: Замислих се, че има голяма вероятност човечеца и да не е жив вече или пък негови близки... :roll: Та ги бях изнесъл на балкона да ги поопека на слънце малко... па се замислих сега като ви чета - грип (нещо с повече от 38 гр. температура) сигурно от десет години не ме е ловил. Настинка - повече от година. Късметлия ли съм или ракията ми е силна :ok:

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 02 Мар 2020, 23:44

Nickelback написа:... па се замислих сега като ви чета - грип (нещо с повече от 38 гр. температура) сигурно от десет години не ме е ловил. Настинка - повече от година. Късметлия ли съм или ракията ми е силна

Ха! Просто немаш деца дето да са в детската градина и за тва...
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 03 Мар 2020, 7:53

Точно, малката за пореден път е болна, този път с фарингит...ама така е ,като безотговорни родители си пускат децата болни на ясла

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 03 Мар 2020, 11:34

Реално тоя панаир си го направиха китайците , и много е вероятно целта да е точно да се прикрие икономическия крах който настъпва . Няма как да затвориш заводи и промишлевост в която работят десетки милиони , да спреш производство за милиарди заради няколко хиляди болни от грип . Това са приказки под шипковия храст но вършат работа пред другите жълтури , като ги гледам какви антигрипни лозунги скандират изпадам в умиление от тоя ентусиазъм да победят начело с партията

Е, това вече е несериозно. Че те направиха паниката- така е. Но да са в състояние на икономически крах, с което изобщо не съм съгласен и да направят сами нещо, с което да досринат икономиката си... По-скоро е обратното- може да прочетеш няколко страници назад. Може би се опитват да докарат втора Голяма депресия и да сринат други икономики.

Немски учени разкриха колко време живее COVID-19 и как да го убием в домашни условия Белина, спирт и кислородна вода убиват коронавируса, който върху дрехите се задържа от час до денонощие

Новият коронавирус може да запази инфекциозността си за период от 2 часа до 9 дни. Това съобщават от Центъра за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ), цитирайки проучване на немски учени, направили анализ на всички коронавируси, които действат по хора и животни. Специалистите уточняват, че новият коронавирус (nCOV-19) вече се нарича Вирус на тежкия акутен респираторен синдром коронавирус – 2 (SARS-CoV-2), а заболяването което причинява се нарича COVID-19. Върху стомана, стъкло и пластмаса някои коронавируси могат да се запазят активни до 28 дни при 4 градуса, но човешкият би останал активен само 9 дни.

На алуминий и метал той ще инфектира до 5 дни, а върху дърво – ден по-малко. Хартията ще запази опасния вирус от 5 минути до 5 дни, а облеклата могат да съхранят заразите от час до денонощие. Сложите ли си хирургични ръкавици, вирусът може да устои на тях около 8 часа.

В допълнение, е установено, че при стайна температура човешкия коронавирус HCoV-229E е по-устойчив при по-висока относителна влажност (50% ). Според изследванията на учените ефективна срещу коронавирусите би била дезинфекция с 62–71% етанол (етилов алкохол), 0,5% водороден пероксид (кислородна вода) (Hydrogen Peroxyde) или 0,1% натриев хипохлорит (Sodium Hypochlorite), познат в домакинството като белина, в рамките на 1 минута. Концентрацията на белината трябва да е в съотношение 1:50.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 03 Мар 2020, 12:28

Според мен положението в страната е повече от трагично.
Една банда слабоумници изкупиха къде що намериха маски, кой с цел "да си имал", кой с цел няколко стотин процента печалба. В момента резултата е, че маски няма. Всеки, който сега се разболее, без значение от какво - настинка, грип а б ц д, коронавирус, няма откъде да си вземе маска, за да спре разпространението, а в нормалния свят се предполага, че болните носят маски, а не здравите.

Колеги ми споделят как имало хора във фитнеси и по групови тренировки с маски. Познати и приятели, които всяка година си докарват доволно пари от мартеници ми споделиха, че това е най-слабата година откакто се занимават. Накратко, качиха една снимка - народ който само след 2 седмици ще се окичи с мартеници от Китай, не може да бъде заличен и тотално е*аха мамата и на баба Марта :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 03 Мар 2020, 14:25

Тия тъпи маски, изобщо, имат ли някакъв друг ефект, освен да дават спокойствие на параноиците ? :dunno:
Ubi dubium, ibi libertas

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Мар 2020, 15:37

hell's angel написа:Тия тъпи маски, изобщо, имат ли някакъв друг ефект, освен да дават спокойствие на параноиците ? :dunno:

не. нямат
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 03 Мар 2020, 16:14

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 03 Мар 2020, 17:19

Днес отново отварям OLX и на първа страница 4-5 Вип обяви за маски с неколкостотин процента надценка. Та си мисля това българина не е човек, веднага реши да прави големите пари от страха и паниката на хората. Никакви скрупули, никаква човечност, морал и т.н. Даже вече и измамите почнаха. Е те такива екземпляри заслужават да им изправиш в главата една крива лопата.
Другото, което не мога да проумея каква е тази истерия за дезинфектанти, не е ли по-добре сапун и вода да се ползва. Абе проЗ народ сме си и никой не ни е виновен за нищо, че сме на това дередже.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата