Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от kiko » 27 Фев 2020, 12:17

Сондьора написа:Да де...ами си с китайските букви на кутията и всичко, пак животни, не че няма и хиляди филми за вируси, но просто тия винаги целят.
https://www.youtube.com/watch?v=v53GmsuppwY

И във филчето вируса тръгва от Япония. ;)
Миналата седмица ми дойде пратка от Китай,в офиса го пуснах това клипче и след това си отворих пратката пред колегите...няма да ви казвам какви им бяха физиономийте :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Фев 2020, 12:34

Започнахте ли да се запасявате с консерви?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Фев 2020, 12:51

С консерви не знам .....но стотина кила сланина от северозапада ще струват цяло състояние при една кризисна ситуация :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Фев 2020, 12:53

Те консервите си седят от есента, бацко, че се готви да прибере някой лев от европомощите за борба ( с каквото и да е), тръбейки повсеместно - отдавна не е повод за притеснение :mrgreen:

:ok: :ok: :ok:
Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 27 Фев 2020, 15:47

Сондьора написа:Лошото е че имам само 10 кила ракия у нас....нема ми стигне за тая карантината :mhihi:

Мамицата му , отивам да купувам ракия и чесън довечера.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Фев 2020, 16:11

alekangg написа:Аз виждам всеки град под карантина, не само Софето, което даже и 3 милиона..
Направо ще измрат 50% и чиста работа.

Мечтата ми от години е да видя София както беше някога. Гледам снимки и клипове с китайски градове и им завиждам. Сега чакам с нетърпение развитието на нещата. ;)

RageBg написа:
Сондьора написа:Лошото е че имам само 10 кила ракия у нас....нема ми стигне за тая карантината :mhihi:

Мамицата му , отивам да купувам ракия и чесън довечера.

Закъснял си вече, няма никъде- в смисъл има чесън, но китайски, българският, който върши работа свърши. :mhihi:

Предполагам, че както се развиват нещата, тази събота и неделя ще се изпразват хранителните магазини до ниво снимките по-горе. ;)

Маски вече няма- от една фирма, от която си купувам ръкавици, дори са ги махнали от сайта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 27 Фев 2020, 16:17

Странно е обяснението, че Китай спрял да произвежда маски и затова са свършили - аз досега китайски не помня да съм купувал, от Ремедиум примерно като съм взимал винаги са произведени в Холандия.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Фев 2020, 16:23

alekangg написа:
BMW_POWER написа:Районът на Милано.

Е така се прави и от такива снимчици като за фейсбука тръгват фантазиите на разни хорица.
Кой е тоя район, я да ми покажеш, ако може.

Ако снимките са от няколкото блокирани селца може, ама всичките те общо са 50к души, а районът на Милано е милиони.
За това и у нас още няма нито един случай, ама има идиоти, които се запасяват вече като за 3та световна.
Но пък целта на занятието е точно това като гледам

Колега, защо търсиш под вола теле? Да снимките са от фейса. Приятелка на женицата живее от 15 години там и тя и ги изпрати. Заключени са у дома и не им разрешават да излизат. Това е истината и затова ги пейстнах тук. Защо е необходимо да вадиш изводи и да пишеш небивалици и определения?
Ще я питам за района и обещавам да ти го дам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 27 Фев 2020, 16:54

BMW_POWER написа:
alekangg написа:
BMW_POWER написа:Районът на Милано.

.

Ти се моли да не цъфнете и вие и там съседната ви държава,че какви сте психари и шашкалници ще е въпрос на време да почнете да се гърмите пред супермаркетите за пакет ориз

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Фев 2020, 17:03

Е, ще се запасяват след като и с храните ще стане нещо подобно:

При една разрастваща се епидемия от коронавирус и хиляди под карантина вкъщи, Националният осигурителен институт (НОИ) ще се изпразни. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна днес. „Г-жа Нинова каза държавата да поеме грижата за хората, които са в карантинен период. Сега действащият закон е първите три дни се поемат от работодателя, останалите 11 от НОИ”, каза Борисов и продължи: „Ако нарастват на 50, 100, 200 хиляди хората, които си стоят вкъщи и държавата им поема болничните листове, НОИ ще се изпразни”.

Да смятаме- при една епидемия в София, колко процента са 50 000 от не знам си колко работещи от 2 500 000- 3 000 000.

После ще се определи и колко да се лекуват, за да не се изпразни Националната здравноосигурителна каса, а за умиращите ще са виновни комунистите.
А колко са леглата в инфекциозните отделения и колко могат да поемат? На 3 000 000 в София, ще се разболеят 300 000, от тях 2-3% процента ще бъдат в критично състояние. Какво ги правим тези 6-9000 човека? Има ли пари и условия за лечението им?

И пак за храните- от къде ще дойдат, вече нямаме селско стопанство, нямаме хранително- вкусова промишленост, избихме стадата с козите и овцете преди година, последните няколко месеца усилено избиваме и прасетата. В другите страни хората също се презапасяват- вижда се какво става в Милано, в Солун е същото. Едва ли правителствата им ще предпочетат да дадат на България заради това, че примерно е спазвала всички европейски директиви за самоунищожаването си.
Не е храна, но едно от лекарствата, с което лекуват успешно в КНР болните от коронавирус, произвежда се от BAYER, струва под 5лв, в България го няма от около месец- обяснението на фирмата е, че преструктурирали производствените си мощности, а може и да трупат количества за тях си...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 27 Фев 2020, 17:14

zvetiko написа:Е, ще се запасяват след като и с храните ще стане нещо подобно:

При една разрастваща се епидемия от коронавирус и хиляди под карантина вкъщи, Националният осигурителен институт (НОИ) ще се изпразни. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна днес. „Г-жа Нинова каза държавата да поеме грижата за хората, които са в карантинен период. Сега действащият закон е първите три дни се поемат от работодателя, останалите 11 от НОИ”, каза Борисов и продължи: „Ако нарастват на 50, 100, 200 хиляди хората, които си стоят вкъщи и държавата им поема болничните листове, НОИ ще се изпразни”.

Да смятаме- при една епидемия в София, колко процента са 50 000 от не знам си колко работещи от 2 500 000- 3 000 000.

После ще се определи и колко да се лекуват, за да не се изпразни Националната здравноосигурителна каса, а за умиращите ще са виновни комунистите.
А колко са леглата в инфекциозните отделения и колко могат да поемат? На 3 000 000 в София, ще се разболеят 300 000, от тях 2-3% процента ще бъдат в критично състояние. Какво ги правим тези 6-9000 човека? Има ли пари и условия за лечението им?

И пак за храните- от къде ще дойдат, вече нямаме селско стопанство, нямаме хранително- вкусова промишленост, избихме стадата с козите и овцете преди година, последните няколко месеца усилено избиваме и прасетата. В другите страни хората също се презапасяват- вижда се какво става в Милано, в Солун е същото. Едва ли правителствата им ще предпочетат да дадат на България заради това, че примерно е спазвала всички европейски директиви за самоунищожаването си.
Не е храна, но едно от лекарствата, с което лекуват успешно в КНР болните от коронавирус, произвежда се от BAYER, струва под 5лв, в България го няма от около месец- обяснението на фирмата е, че преструктурирали производствените си мощности, а може и да трупат количества за тях си...

И кое е това лекарство колега?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Фев 2020, 17:20

bioz написа:И кое е това лекарство колега?

... всяко лекарство против пневмония в случая...
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Фев 2020, 17:26

alx написа:
bioz написа:И кое е това лекарство колега?

... всяко лекарство против пневмония в случая...

между другото едни дето един от лидерите им ми е добър познат току що произведоха и разпространиха първата ваксина ... ще трябва явно да го заведа на обяд и да ми разкаже...

https://time.com/5790545/first-covid-19-vaccine/

обещаващо е... но да видиме клиничните опити как ще минат.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Фев 2020, 17:39

Чакай ся, разпространиха...па не е изпитана :mhihi: :mhihi: :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Фев 2020, 17:46

Сондьора написа:Чакай ся, разпространиха...па не е изпитана :mhihi: :mhihi: :mhihi:

clinical trials - един вид изнесена е от лабораторията и се дава на пациенти...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата