Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 335xd
Мечтае да кара: 350xd ;)
Детайли за колата: F31 335xd

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от iasend » 25 Фев 2020, 14:09

M окачването на f3x не бих казал че на комфорт вози по твърдо от обикновенното...тва да не е е46...

Sent from my G8441 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 25 Фев 2020, 14:25

iasend написа:M окачването на f3x не бих казал че на комфорт вози по твърдо от обикновенното...тва да не е е46...

1) Осезаемо по-твърдо е.

2) Няма значение дали си на комфорт или на спорт, освен ако нямаш адаптивно окачване, която е отделна екстра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 25 Фев 2020, 14:31

Jorixa написа:
iasend написа:M окачването на f3x не бих казал че на комфорт вози по твърдо от обикновенното...тва да не е е46...

1) Осезаемо по-твърдо е.

2) Няма значение дали си на комфорт или на спорт, освен ако нямаш адаптивно окачване, която е отделна екстра.

Ми не - не е по-твърдо от М окачването на 46-тицата, която имах преди това.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Мнение от Airdust » 25 Фев 2020, 14:37

Един въпрос имам аз, моята като е оригинален М - Sport , значи ли , че трябва да има и М окачване? Не е адаптивно , това е сигурно . Гледах по VIN - не пише никъде M Sport Suspension или нещо подобно....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 25 Фев 2020, 15:03

Х-драйв е с нормално, една идея по-високо от стандартното на задно.
Не съм готов да се обзаложа, но май беше така, освен ако не е адаптивно. :lol:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Мнение от Airdust » 25 Фев 2020, 15:12

Bexim написа:Х-драйв е с нормално, една идея по-високо от стандартното на задно.
Не съм готов да се обзаложа, но май беше така, освен ако не е адаптивно. :lol:

Не се оплаквам , вози супер и стои също така. Явно е като при е90 ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iasend » 25 Фев 2020, 18:13

Jorixa написа:

1) Осезаемо по-твърдо е.

Прав си писах за адаптивното. На xdrive няма спортно а само обикновено или адаптивно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 26 Фев 2020, 11:15

[quote="h_radulov"]Здравейте,
търся си бензиново F30 328/330 xdrive (фейслифтово) на максимално малко километри.Тъй като повечето такива БМВ-та,които се продават в България са американски(повечето доста лошо ударени) започнах да се колебая дали да не търся в Германия или Premium Selection.
Препоръчаха ми MGT AUTO PERFORMANCE - автокъща в София,които вкарват коли по критерии на купувача от представителства на избраната марка.Някой колега използвал ли е техните услуги?
Струва ли си да се търси кола с Premium selection от представителство в България?

Какви "екстри" е хубаво да задам при търсене на такава кола - напр. някъде срещнах, че адаптивното окачване е едно от нещата,които е хубаво да има.
Да избягвам ли LED фаровете - заради цената на нов при евентуална повреда?
Luxury line ми изглежда доста постно.Не искам и М performance заради хубавите ни пътища и това,че е доста ниско.Какво ниво на оборудване да търся - Sport line?

При бюджет до 45-50 к дали ще се вместя в тези изисквания :kuku: :lol:

Ауто Бавария ( а вероятно и другите официални дилъри) също предлагат услуга да ти внесат кола от който и да е официален дилър на БМВ/Мини в Германия. Не си спомням точните условия а и беше преди 4 години, но имаше някакъв процент от цената плюс твърда такса за транспортиране. Предимството е че те поемат всички рискове по прекарване до БГ а и се запазва гаранцията ако има такава. За мен не беше толкова интересно тъй като говоря немски и на място все някое друго Евро може да се договори отстъпка, но за който няма време и не знае какъв е процеса в Германия или пък не иска да рискува да пътува с незастрахована кола офертата не беше лоша.

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5 (E70)
Детайли за колата: BMW X5 (E70) 3.0SD

Мнение от Infiltrat » 02 Мар 2020, 11:57

Здравейте, колеги,

Моля, за Вашето мнение за този автомобил https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ekk48g

Понеже не съм от Пловдив и не мога да го видя в момента, ако някой има впечатления или някакви коментари по снимките, както и какво да се гледа при огледа на място ще съм благодарен.

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 335i
Мечтае да кара: M3 F80
Детайли за колата: ex:E46 325, E46 330i LCI, E92 330d, E90 330d LCI

Мнение от R1d3r » 02 Мар 2020, 12:34

Здравейте, някой да е гледал колата? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 9506279653 и да сподели мнение?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besniq82 » 02 Мар 2020, 12:46

На вид е много готина и с готин тунинг. Аз имам 335 същата с по малко екстри де, но моята няма 65к км и до сега освен накладки, масло филтри свещи друго не съм пипал. Не знам на 175 к км н55 с толкова тунинг как е какво му е правено или какво може да се счупи. Ако имаш някой с карли врътнете му една диагностика. Знам за слаби места че протичат уплътненията където е масления филтър, от там може да влезе и антифриз в маслото. Иначе като динамика и държане на пътя колата е супер аз лично съм много доволен като се има впредвид че моята не е тунингована сток е. Извинявай може би не отговарям точна на въпроса ти, но като собственик на същия автомобил ще се радвам да помагам.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 335i
Мечтае да кара: M3 F80
Детайли за колата: ex:E46 325, E46 330i LCI, E92 330d, E90 330d LCI

Мнение от R1d3r » 02 Мар 2020, 13:04

besniq82 написа:На вид е много готина и с готин тунинг. Аз имам 335 същата с по малко екстри де, но моята няма 65к км и до сега освен накладки, масло филтри свещи друго не съм пипал. Не знам на 175 к км н55 с толкова тунинг как е какво му е правено или какво може да се счупи. Ако имаш някой с карли врътнете му една диагностика. Знам за слаби места че протичат уплътненията където е масления филтър, от там може да влезе и антифриз в маслото. Иначе като динамика и държане на пътя колата е супер аз лично съм много доволен като се има впредвид че моята не е тунингована сток е. Извинявай може би не отговарям точна на въпроса ти, но като собственик на същия автомобил ще се радвам да помагам.

Благодаря, колата я покарах и върви доста приятно. В коша миришеше на масло и на антифриз това малко ме притесни. Изпрати ми снимки на колата отдолу и има ръждиви болтове, което може и да не е чак такъв проблем, но се зачудих да не е изгнила отдолу под корите. Многото км с този тунинг, също ме зачудва. :angel: :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besniq82 » 02 Мар 2020, 13:10

В интерес на истината като я вкарват в бмв за обслужване и всеки път я вдигат и я оглеждаме отдолу и не знам защо никога не съм правил снимки, не мисля че ще е изгнила отдолу, за миризмата на масло и антифриз ако ти е протекла някоя гарнитура май гледах някъде че може да кара масло върху катализатора и от там сигурно може да мирише. Ако имаш познат с Карли направи и една диагностика можеш да провериш даже дали и километрите са наред и не са бутони. Отдолу миналата зима от солта ми ръждяса много гадно изпускателната система.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iasend » 02 Мар 2020, 13:12

Колата изглежда супер но за тези километри и чиптунинг парите ми се струват много...преди няколко месеца една на около 100к км със същите екстри се продаде на 32к лв...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
Мечтае да кара: Нещо нечупливо

Мнение от GlavanizeR » 02 Мар 2020, 19:34

Infiltrat написа:Здравейте, колеги,

Моля, за Вашето мнение за този автомобил https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ekk48g

Понеже не съм от Пловдив и не мога да го видя в момента, ако някой има впечатления или някакви коментари по снимките, както и какво да се гледа при огледа на място ще съм благодарен.

Поздрави

Дали има наистина сервизна книжка, провери я по рама за по-сигурно. Виж този единият фар защо е замъглен и откъде събира влага. И стандартното дали не трака веригата при палене. Имам такава и я мъчих да я продавам преди време на такива пари, и на тази цена най-вероятно не му е звънял никой почти(като моята беше и със сменена верига и два комплекта гуми).

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34