Икономика на РБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Икономика на РБ

Мнение от BMW_POWER » 30 Яну 2020, 15:25

cmdkick написа:
BMW_POWER написа:Ето какво заплати взимат учителите тук:

The average salary for a Professor is $89,499 per year in Ontario

Реално макса е около 120К на година на преподавателите в колежите. Това в Онтарио.

Сега, аз искам да отбележа някой неща:
1. Говориш за преподаватели, а даваш заплати на професори. Според теб, колко от преподавателите са професори? Не вярвам да мислиш че става въпрос за едно и също.

2. Специално за ТУ (от личен опит) и за УНСС (от брат ми) за закъсал професор, не преподавател, не съм чувал и виждал, повечето са си насмогнали доста дори, макар и не директно от заплатите си. Сега не ми давайте примери с някой конкретен, щото то винаги хора които ще са изключения.

3. Иначе няма две мнения че на стандартния учител в училищата заплатата е ужасно ниска. Най-малкото с тази заплата той няма авторитет да се бори с пишлеметата.

Колега, тук на учителите в колежите им викат професори.

Сравнявам с информация от първо лице. Затова сравнявам с тук. Каква икономика с хора без знания и образование? Нямало кадри, ми къде са? Бият учителите като брашнени чували. Видеа в тубата и т.н. бол. За да имаш икономика, трябва да имаш някаква база. Иначе, бармани и сервитьорки на Слънчка...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 30 Яну 2020, 15:48

BMW_POWER написа:

Чакай малко сега, отказвам да го повярвам това. Професор е титла, като архитект, инженер, доктор и тнт. и това е признато в цял свят. Искаш да кажеш че при вас всички преподаватели в колеж (което е супер разтегливо понятие така или иначе) са с титлата професори или че канадците така им викат щото така е най-лесно - всичкото професор, иначе може да се бъркат: я доцент, я доктор, я професор, я просто маг. инж...

Иначе за другата част съм съгласен. :yes:
Tires are evil - destroy them all ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Яну 2020, 16:21

Така ги наричат. Пусни една търсачка и ще видиш. В Щатите също.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 30 Яну 2020, 17:03

Да де, това го разбрах още от първото ти мнение, въпроса ми е професори ли са наистина или само така им викат? Явно незнаеш, кажи просто незнам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Яну 2020, 17:50

И в Италия, ако не се лъжа всеки с вишу е "професоре".
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Яну 2020, 17:51

Само така им викат. Всички преподаватели практически поне тук така ги наричат. Франсетата им викат "Проф". Класната на хлапето (5-ти клас) е 27-28г и също е Проф.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Яну 2020, 18:41

И в Испания на учителите се казва profesor/a.
Вече нагоре има мастер, доктор

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 30 Яну 2020, 19:03

А аз веднъж заложих уж на сигурно и към един преподавател в университета се обърнах с "професор" и той се обиди как може да отивам при него и да го търся при положение че дори незнам каква титла има, а той беше нещо по-малко например доцент.

Всъщност и за още един случай се сетих, пак същата стратегия и на човека реакцията беше: "чак пък професор, не съм станал професор още ама както и да е... (неуместно мълчание), айде влезте..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Яну 2020, 22:15

BMW_POWER написа:Само така им викат. Всички преподаватели практически поне тук така ги наричат. Франсетата им викат "Проф". Класната на хлапето (5-ти клас) е 27-28г и също е Проф.

Сега се замислих, май беше “доторе” или както е там на жабарски..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Яну 2020, 23:18

Е щом професори обучават децата в кварталните училища , вероятно завършват основно образование като доценти и научни сътрудници най малко . По надарените и аспирантура правят към края на гимназиалния курс :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 31 Яну 2020, 4:15

Проблемът не е в доходите или цените на продуктите,а в липсата на държавност налагаща състояние на обществото.Демек пак опряхме в законите.Калпави закони с пълна безхаберност при прилагането им,защото са калпави и всъщност създадени да са такива,защото на някой му трябват пари ама много пари и то постоянно.ГО е при мен 54 Евро на месец за 1.9 дизел,а данъка 432 Евро на година.Пари за зъболекар и доктори още не съм давал.Пет дена бях и в болница и пак нищо не ми взеха.Дори в аптеката си дават лекарствата безплатно по рецепта от твоя доктор.Полицай в храстите още не съм срещнал.Гониха ме веднъж за номерата,понеже са си нашенски,но и там нямах проблем-със старият хартиен талон съм още.Не ви виждам логиката да сравнявате България с Германия дето сме на практика в една общност,пък камо ли с Канада и някъде там.Там хората са си изградили държави, а при нас е вече над тридесет години на самотек.Тепърва нещо трябва да се случи ,че да тръгнем напред,няма кой да ни помогне.Ако продължаваме в тази посока не виждам никакво бъдеще,за който и да било,иначе си имаме всичко,и то на куп да сме перфектната държава-умен и работлив народ природно надарен с интелигетност,ландшафт,природа и местоположение-рай отвсякъде,ама на...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 31 Яну 2020, 9:06

Е то това несъответствие се наблюдава по цял свят , дори и в меката на капитализма и демокрацията смятат че системата е в упадък и трябват незабавни реформи . Това многократно е коментирано , според мен хипотетично ако си разменим местата с канадците просто ще си направами същата България в Канада а канадците ще си направят Канада в България . Това са особеностите на "националната кухня " по цял свят , няма как да се заличат векове назад изкуствен подбор и придобиване на специфичен опит . Изградени трайни особености в поколенията наред които не се променят току така без да се заличи националната и етническа идентичност .
А тези западни системи които са на такава почит в по бедничките държавици са плод на векове жесток и брутален подбор на популацията . В Германия още стоят на места бесилките където са висели със седмици труповете на неплатилите данъци или дръзнали да се репчат на курфюрста . Нямам никаква представа как може да се променят нещата в обозримо бъдеще , но те несъмнено се променят с времето защото нищо на тоя свят не стои на едно място :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Фев 2020, 12:37

Относно учителите:
IMG_20200202_110714.jpg

Това е диалог, който трябва да се учи за домашно от 6 годишно дете в една от най-елитните столични градини...

Тоя дебил, дето го е измислил тоя "модерен" прочит, каква заплата заслужава?
Пратих сигнал до МОН да видим те какво мислят по въпроса...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Фев 2020, 15:31

drago_pavlov написа:Относно учителите:
IMG_20200202_110714.jpg

Това е диалог, който трябва да се учи за домашно от 6 годишно дете в една от най-елитните столични градини...

Тоя дебил, дето го е измислил тоя "модерен" прочит, каква заплата заслужава?
Пратих сигнал до МОН да видим те какво мислят по въпроса...

Създаваш проблеми и подтискаш малцинствата. Откъде накъде внука отива на среща с момиче? Ти просто изтриваш един немалък процент от населението. Може да отива на среща с момче да речем. А да си виждал нежна душа земеделец, тракторист, да копае с мотика??? Може да отива на коафьор, на маникюр, да се прави на хубав... Подтискаш детето, което да не може да изрази вътрешните си усещания.
Бих им написал това, копие до БХК, организациите "Мека китка", "Пухкав задник", Джемини, ЛГБТ.... със сигурност по-има шанс някой да ти обърне внимание.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Фев 2020, 16:10

Вие господа се бъзикате , но става въпрос за дете в риск . Къде са родителите на това дете ? Защо е оставено под грижите на дядото ? Ако родителите са в англия да изкарват насъщния и са го оставили под надзора на изкукуригалия старец , то резултата се вижда . Да извадим ряпата ..???!!!! Какво се има предвид ? Стареца не може да "извади ряпата " и се налага някой да му помага ??!!! Ужас ! А къде е бабата , и защо не извади тя на дядото ряпата ?" ..Извикай брат ми .." Значи има още едно дете в риск ! Тоя случай не е за МОН а направо за главния прокурор :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата