Каква РАМ памет става на това дъно...
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Каква РАМ памет става на това дъно...
Интересува ме каква памет може да се сложи на следното дъно...
Pentium-4 i915G-A
Това е модела.
Въпроса е дали може да се сложи обикновена ДДР Рам или задължително трябва да е ДДР2...
Хванаха ме за спонсор на училището и сега трябва да купувам РАМ... Също така няма да е лошо да кажете някоя фирма или някой от вас ако продава търсената РАМ, ще я изкупя...
Мерси предварително...
Pentium-4 i915G-A
Това е модела.
Въпроса е дали може да се сложи обикновена ДДР Рам или задължително трябва да е ДДР2...

Хванаха ме за спонсор на училището и сега трябва да купувам РАМ... Също така няма да е лошо да кажете някоя фирма или някой от вас ако продава търсената РАМ, ще я изкупя...

Мерси предварително...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Обикновен ДДР 400 или 333 ,ще ти свърши работа
Този чипсет не поддържа ДДР2.
А за марка на паметта квато и да вземеш няма да збъркаш щом не я купуваш за себеси
Иначе Кинкстън,А-дата,Супер Тайлент,Конг Макс. Все прилични памети.

Този чипсет не поддържа ДДР2.
А за марка на паметта квато и да вземеш няма да збъркаш щом не я купуваш за себеси

Иначе Кинкстън,А-дата,Супер Тайлент,Конг Макс. Все прилични памети.

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Трябва ми евтина...Втора употреба...
Предлагайте...
А този чипсет поддържа такава Рам, защото в документите пише, че са такива...

Предлагайте...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
WilliamsF1Team написа:Трябва ми евтина...Втора употреба...![]()
![]()
![]()
Предлагайте...
Я дай точен модел на дъното и марката?
Ако е с ДДР2 значи не поддържа ДДР

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Най сигурно: отиваш в някой магазин заедно с платката, хората там обикновено знаят какво да ти дадат, ръгаш на място, поне да си сигурен че влиза. Аз съм на принципа мушкаш и ако тръгне, добре
Колко работи съм съсипал...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vld написа:Обикновен ДДР 400 или 333 ,ще ти свърши работа![]()
Този чипсет не поддържа ДДР2..
Ае... такова.... този чипсет е ПЪРВИЯ с поддръжка на DDR2

Според мен е добре да видиш коя марка е платката... не може да не го пише някъде по платката... а мисля, че някъде около слотовете трябва да има написано дали са DDR или DDR2

A ако под "документите" имаш в предвид "Книжката към дъното" т.е. User Manual.... значи си с DDR2 и няма кво толкова да му мислиш

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:vld написа:Обикновен ДДР 400 или 333 ,ще ти свърши работа![]()
Този чипсет не поддържа ДДР2..
Ае... такова.... този чипсет е ПЪРВИЯ с поддръжка на DDR2Но поддържа и DDR...
Според мен е добре да видиш коя марка е платката... не може да не го пише някъде по платката... а мисля, че някъде около слотовете трябва да има написано дали са DDR или DDR2
A ако под "документите" имаш в предвид "Книжката към дъното" т.е. User Manual.... значи си с DDR2 и няма кво толкова да му мислиш
На мен пък доста хора ми казват, че поддържа ДДР даже дъното принципно работи с ДДР по-добре от колкото с ДДР2, но в това не съм сигурен... Няма ли някой да каже, че това дъно работи 1000% с ДДР защото така някак си не ми се дават много пари за училището да го е.а

А впрочем каква е разликата в цената на ДДР2 и ДДР втора употреба ме интересува и намират ли се...

А книжка не съм виждал...просто видях листа с конфигурацията и го взех това... Не мога да разглабям компютрите.

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ето какво казват Интел за тоя чипсет:
Dual-channel DDR2 or DDR - Flexible memory support, for dual-channel DDR2 533/DDR2 400 or DDR400/DDR333 memory, in configurations of up to 4 GB RAM.
ДДР2 на старо предполагам е по-трудно да се намери - все пак това е сравнително нова памет спрямо обикновения ДДР.
И понеже това са по-дърти компове, много е вероятно да са с ДДР, че другата преди време си беше по-скъпичка, а и сега също. Дори се обзалагам, че е ДДР400. Предполагам, че ДДР на старо ще намериш и по-евтинко. Но не каза какъв капацитет търсиш.
Между другото, влез в биоса - там трябва да пише каква е. Или пусни некоя малка програмка - тя ще ти каже
Dual-channel DDR2 or DDR - Flexible memory support, for dual-channel DDR2 533/DDR2 400 or DDR400/DDR333 memory, in configurations of up to 4 GB RAM.
ДДР2 на старо предполагам е по-трудно да се намери - все пак това е сравнително нова памет спрямо обикновения ДДР.
И понеже това са по-дърти компове, много е вероятно да са с ДДР, че другата преди време си беше по-скъпичка, а и сега също. Дори се обзалагам, че е ДДР400. Предполагам, че ДДР на старо ще намериш и по-евтинко. Но не каза какъв капацитет търсиш.
Между другото, влез в биоса - там трябва да пише каква е. Или пусни некоя малка програмка - тя ще ти каже

It's not who You are, it's who You know...
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Ми честно казано и аз не знам колко търся... За 100-тина лева колко ще взема, не повече от 4 според мен... 

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
За 100тина лв предполагам че можеш да се вместиш в 1 ГБ. Ти само един компютър ли трябва да оборудваш?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
512MB памет е между 50$ и..... много.... за 100лв 1GB евентуално на старо и нещо на далавера.... иначе няма начин
Що се отнася до Dual Channel - ами много по-малко ще усетиш липсата му в сравнение с липсата на читаво видео...

Що се отнася до Dual Channel - ами много по-малко ще усетиш липсата му в сравнение с липсата на читаво видео...
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:512MB памет е между 50$ и..... много.... за 100лв 1GB евентуално на старо и нещо на далавера.... иначе няма начин
Трябва да купя няколко платки по 256МБ...
Въпроса е колко ще купя естествено втора ръка, не ме интересува много много на какво ще учат тези след мен...

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Нови в магазина тия парчета са по около 50 кинта, или сиреч 4 броя отиват към 200 кинта без отстъпки. Та на старо за 100 кинта четири броя мноооого тегава работа.
It's not who You are, it's who You know...
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Цената на DDR и DDR2 е еднаква(получават се разлики в зависимост от марката), само дето не уточнихте каква точно трябва да е
На ЛС ще ти пратя кординатите на едни момчета предполагам ще ти свъшат работа, само с тва се занимава части за компове втора ръка

На ЛС ще ти пратя кординатите на едни момчета предполагам ще ти свъшат работа, само с тва се занимава части за компове втора ръка

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

14 мнения
• Страница 1 от 1