Стойности на дюзи при 60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Стойности на дюзи при 60
Z3Ro* написа:На загрял мотор всички са под 1, което според мен е ок. Като махнеш корекцията има ли вибрации и разлика в оборотите на цилиндрите повече от 15? Занули ли адаптациите? Ако не си, направи го и покарай малко - вероятно още ще паднат корекциите...
Как се зануляват адаптациите ?
- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с три педала.
- Детайли за колата: E61 530d (218) 2004
Z3Ro* написа:Като махнеш корекцията има ли вибрации и разлика в оборотите на цилиндрите повече от 15? Занули ли адаптациите?
Няма вибрации почти, все пак се усеща нещо. Разлика в оборотите гледам 14 има максимум. Преди да сменя разпръсквачите, като бях сменил едната дюза ми се поклащаше повечко колата, и оттогава имам снимка с разлика в оборотите 16 и 18максимум. Но не се знае при каква температура съм ги засякъл.
Не знам и аз откъде да зануля тия адаптации...

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
С Инпа мисля, че беше с ф8 и после reset injector values, но говоря в момента наизуст - нямам комп наблизо, за да погледна...
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
The_Bear написа:Z3Ro* написа:Като махнеш корекцията има ли вибрации и разлика в оборотите на цилиндрите повече от 15? Занули ли адаптациите?
Няма вибрации почти, все пак се усеща нещо. Разлика в оборотите гледам 14 има максимум. Преди да сменя разпръсквачите, като бях сменил едната дюза ми се поклащаше повечко колата, и оттогава имам снимка с разлика в оборотите 16 и 18максимум. Но не се знае при каква температура съм ги засякъл.
Не знам и аз откъде да зануля тия адаптации...Да не би да е от същата страница в ИНПА, където последния ред е за въвеждане кодовете на инжекторите, а на първия май седеше нещо такова?
Колега 6 разпръсквача ли сменя?
Клапан не се ли наложи на някоя да се смени?
- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
streetracing12 написа:
Да, и шестте разпръсквача смених. Клапан не съм сменял. На онази първата, която я замених при първия стенд беше заминал клапана и смених цялата дюза. После не се е налагало.
P.S. Не можах да намеря тези адаптации в инпата...
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
The_Bear написа:streetracing12 написа:
Да, и шестте разпръсквача смених. Клапан не съм сменял. На онази първата, която я замених при първия стенд беше заминал клапана и смених цялата дюза. После не се е налагало.
Доста добре си минал с 800лв..
В София 200лв е разпръсквач и труд.
- mario.ivanov
- Потребител
-
- Кара: 530d 193
- Мечтае да кара: 740d e38
Здравейте, може ли да ми кажете вместо да ходя по 'майстори', дюзите в какво състояние са?
Колата е 530д е39 193 коня.
Благодаря ви!
https://ibb.co/qjXhsbD
Благодаря ви!
- ice_box
- Потребител
-
- Кара: E60 525d
- Мечтае да кара: ///M
Здравейте, може ли малко информация дали са ми основателни притесненията за инжекторите с по голямо отклонение а именно 3 5 и 6?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
ice_box написа:
Здравейте, може ли малко информация дали са ми основателни притесненията за инжекторите с по голямо отклонение а именно 3 5 и 6?
Само 5-а не е много добре, но корекция до към +-1 мисля, че е в рамките на нормалното.
Дюзи 1, 2 и 4 са много добре.
Също гледам, че колата е загряла, пробвай при студен двигател как ще са корекциите.
- ice_box
- Потребител
-
- Кара: E60 525d
- Мечтае да кара: ///M
Благодаря много за помощта, преди малко замерих на студен двигател какви са стойностите:
Скрийншотове са през около 20 секунди, първият беше направен след около 15 20 секунди след запалване докато стартирам програмата.
Също забелязвам когато запаля колата студена в първият момент оборотите леко спадат с около 50 100 и после всичко се е окей, няма притрисания и си ги държи стабилно.
Скрийншотове са през около 20 секунди, първият беше направен след около 15 20 секунди след запалване докато стартирам програмата.
Също забелязвам когато запаля колата студена в първият момент оборотите леко спадат с около 50 100 и после всичко се е окей, няма притрисания и си ги държи стабилно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
streetracing12 написа:The_Bear написа:streetracing12 написа:
Аз не видях някакъв смисъл от смяната на разпръсквачите. Освен сентенцията на един приятел: "И к`во? Смени оригиналните разпръсквачи с китайски... И що? Що имаш пари..." Можах само да отговоря, че не са китайски, а турски...
Колата си работи и върви по един и същи начин, като преди да пипам въобще дюзите, и в момента си ми дава на някои "цилиндри" корекции до +2 и малко отгоре... Сега няма да барам нищо, докато не вземе "хардуерно" да не работи добре. Поне до +-4 ако стигне някоя "корекция", тогава може пак да се замисля да разглабям.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
The_Bear написа:streetracing12 написа:The_Bear написа:streetracing12 написа:
Аз не видях някакъв смисъл от смяната на разпръсквачите. Освен сентенцията на един приятел: "И к`во? Смени оригиналните разпръсквачи с китайски... И що? Що имаш пари..." Можах само да отговоря, че не са китайски, а турски...
Колата си работи и върви по един и същи начин, като преди да пипам въобще дюзите, и в момента си ми дава на някои "цилиндри" корекции до +2 и малко отгоре... Сега няма да барам нищо, докато не вземе "хардуерно" да не работи добре. Поне до +-4 ако стигне някоя "корекция", тогава може пак да се замисля да разглабям.
Разпръсквачите не са ли БОШ?
Няма да ти хареса като стигне -+4 корекция от финансова гледна точка

- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
mario.ivanov написа:Здравейте, може ли да ми кажете вместо да ходя по 'майстори', дюзите в какво състояние са?
Благодаря ви!
Според това, което съм виждал на моята (а тя си работи и върви почти прекрасно), нямаш никакви грижи с тези "корекции". Но това си е мое мнение.
- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
streetracing12 написа:Разпръсквачите не са ли БОШ?
Няма да ти хареса като стигне -+4 корекция от финансова гледна точкаЩе вадиш 4к за ремонт на мотора
Бош са, но пише Made in Turkey.
Не знам какво повече бих могъл да направя, освен да бях взел шест други дюзи. Ама от това, което изчетох, не се знае и те нови ли ще са наистина или ремонтирани/рециклирани...
Може би трябваше да дам пари и за клапани и... Абе...
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
The_Bear написа:streetracing12 написа:Разпръсквачите не са ли БОШ?
Няма да ти хареса като стигне -+4 корекция от финансова гледна точкаЩе вадиш 4к за ремонт на мотора
Бош са, но пише Made in Turkey.
Не знам какво повече бих могъл да направя, освен да бях взел шест други дюзи. Ама от това, което изчетох, не се знае и те нови ли ще са наистина или ремонтирани/рециклирани...
Може би трябваше да дам пари и за клапани и... Абе...
Няма какво да направиш всеки като теб така би направил с нови разпръсквачи (и аз така направих) НО майстора ми викаше не са много добре,но ще ги закрепим с новите разпръсквачи.
Викам добре кажи какво и има и смени каквото трябва вика ми трябва 2,3 клапана да се сменят викам добре сменяй и той ми отвърна ако ше сменяш клапани трябва и на 6те дюзи.
Каза ще ги закрепя карай....
Вече съветам мой колеги,познати приятели... да дават по 500-600 лв за нови дюзи и така...