блутут модул

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

блутут модул

Мнение от kindi » 13 Дек 2019, 15:24

Здравейте група,
от скоро се сдобих с Е91. На волана си имам знак слушалка, както и на таблото на радиото. Самото радио обаче в менюто няма блутут, само диск и AUX, а аз бих искал да имам хендсфри. Доколкото разбрах просто нямам блутут модул в багажника. Въпросът ми е дали е възможно да закупя такъв и от кои модели да търся, и дали фабрично има окабеляване, трябват ли допълнителни настройки на радиото или след поставяне на модула радиото ще го види. Предварително благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: блутут модул

Мнение от Leon » 17 Дек 2019, 1:55

Писали сме по въпроса - зависи от конфигурацията на колата ти. Може да се добави блутут, но цената като цяло не си заслужава.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от kindi » 18 Дек 2019, 12:52

Тъй като не открих писаното по темата, може ли да ме насочите?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Дек 2019, 14:02

За каква кола с каква аудио система става въпрос?
Най хубавия вариант е MULF2 HIGH, само модула се намира на цена от 150лв нагоре.
Този модул дава възможност да слушаш музика от ЮСБ.
Ако искаш само блутут можеш да минеш с най- ефтините TCU или MULF, като намериш конкретния модул трябва да намериш и схема за инсталацията му.
Няма фанрично инсталация така, че ако не си скаран с жиците няма да имаш проблем.
Освен модуш ще ти трябва и микрофон и антена щом фабрично няма.
Като се навърже всичко се кодира колата, че има блутут и съответно самия блутут се кодира към колата.
Цената на всичко зависи от това дали ще си го правиш сам или ще ти го прави някой друг.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kindi » 19 Дек 2019, 10:20

Явно няма да стане с просто закачване на модул.
Какво мислите за YATOUR, четох, че е съвместим с Е46, но не и с Е91, някой пробвал ли го е?
Иначе колата е BMW 318 E91 2007 г. на аудиото пише че е professional, без навигационна система.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N46b20
Мечтае да кара: BMW F10 M550i V8 TT

Мнение от Guberkov » 23 Дек 2019, 12:14

kindi написа:Явно няма да стане с просто закачване на модул.
Какво мислите за YATOUR, четох, че е съвместим с Е46, но не и с Е91, някой пробвал ли го е?
Иначе колата е BMW 318 E91 2007 г. на аудиото пише че е professional, без навигационна система.

Ако просто искаш да си слушаш МП3-ки и да си ги качваш на флашка или карта памет - YATOUR

Ако,обаче освен това си претенциозен и към качеството на цялата работа - MULF 2 High или ComBox .

:)

Сега, обаче видях че нямаш никакво,дори и базово нави - по-добре се ориентирай към двоен DIN китайска мултимедия и ще имаш всичко - в твоята ситуация,когато си я купувал всичко постно без нишо,това ти е финансово най-изгодниат вариант.

Потребител
Аватар

Мнение от kindi » 23 Дек 2019, 13:49

Благодаря, най-вече ме интересува вграждане на хендсфри опция.

Назад към E90/E91/E92/E93