проблем с нивото на маслото

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с нивото на маслото

Мнение от nikolay_03 » 14 Дек 2019, 17:13

Здравейте, колеги !
Имам следния проблем :
(колата е bmw e90 320i n46b20)
Преди няколко дни ми светна лампата за маслото, след спиране и гасене на колата, при пробег от около 90-100 километра. Смяната на маслото е правена преди 3-4 хиляди километра. На следващия ден решех да проверя нивото на маслото и беше на максимум. След това съм карал само на къси разстояния, и съм изминал не повече от 30тина км, и лампата не ми е светвала. При днешната проверка нивото на маслото ми го изкарва малко над минимума. Долях около 400мл , но нивото така и не мръдна. :help: :banghead:

Давайте идеи и мнения от какво може да е и къде да търся проблема !
Благодаря Ви и Весели празници !

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: проблем с нивото на маслото

Мнение от vld » 14 Дек 2019, 19:02

С щека ли го мериш или го гледаш на навигацията?
Ако го гледаш на навигацията датчика за нивото е повреден.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nikolay_03 » 14 Дек 2019, 21:21

Този мотор няма щека за голямо съжаление колега . Гледам го от борд компютъра .

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Дек 2019, 21:38

nikolay_03 написа:Този мотор няма щека за голямо съжаление колега . Гледам го от борд компютъра .

Източи маслото и виж колко е реално, ако покзва грешно е дтчика в картер койо мери маслото.
То няма какво друго да е просто.
От минимум до максимум е 1л. така, че няма как да го изхарчи за 30км.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 15 Дек 2019, 9:52

Колега, маслото се проверява, след като си изминал 10 километра от потегляне, според инструкциите за експлоатация. Има едно часовниче, което виждаш как се върти, докато ти покаже нивото. Понеже е опасно да не препълниш колата и да ти избие гарнитура, което е много лошо, затова послушай колегата по- долу и изсипи всичкото масло, после с кана с мярка сипи точно по данни на производителя.
Лично аз имах случай, когато ми светна жълтата лампа на маслото, спрях и долях и се оказа, че помпата е вдигнала много масло, защото съм бил на високи обороти. Оказа се, че съм сипал до горната част на мярката и това ме спаси. Разходът на масло зависи от начина на каране и условията на средата , в която се кара автомобила- нещо такова пише в инструкциите за експлоатация. Ако караш на високи обороти ще пийва и няма как да не го харчи. Другото , което е много коварно- едва ли ще разбереш, че датчикът за нивото на маслото ти е дал фира. Ако закачиш на диагностика ще ти излезе като грешка иначе не знам как може да знаеш това?
Свали маслото и го сипи отново. Само печелиш от по- скорошната смяна на маслен филтър.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от nasopraso » 25 Дек 2019, 15:56

Здравейте,

Ще използвам темата и аз за да не отварям нова. Колата ми е същия мотор. Сутрин като запаля и я оставя малко да поработи ми показва макс нивото на маслото. След каране около 20-30 км градско по време на движение го проверявам и ми показва минимум..Не ми светят никакви лампи. Маслото е сменяно преди 7 000 км - кастрол 5w-30. и сега се чудя дали трябва да доливам или не..или датчика се е скапал?
Всички удоволствия са описани в НК!

Назад към E90/E91/E92/E93