проблем с нивото на маслото
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolay_03
- Потребител
-
проблем с нивото на маслото
Здравейте, колеги !
Имам следния проблем :
(колата е bmw e90 320i n46b20)
Преди няколко дни ми светна лампата за маслото, след спиране и гасене на колата, при пробег от около 90-100 километра. Смяната на маслото е правена преди 3-4 хиляди километра. На следващия ден решех да проверя нивото на маслото и беше на максимум. След това съм карал само на къси разстояния, и съм изминал не повече от 30тина км, и лампата не ми е светвала. При днешната проверка нивото на маслото ми го изкарва малко над минимума. Долях около 400мл , но нивото така и не мръдна.
Давайте идеи и мнения от какво може да е и къде да търся проблема !
Благодаря Ви и Весели празници !
Имам следния проблем :
(колата е bmw e90 320i n46b20)
Преди няколко дни ми светна лампата за маслото, след спиране и гасене на колата, при пробег от около 90-100 километра. Смяната на маслото е правена преди 3-4 хиляди километра. На следващия ден решех да проверя нивото на маслото и беше на максимум. След това съм карал само на къси разстояния, и съм изминал не повече от 30тина км, и лампата не ми е светвала. При днешната проверка нивото на маслото ми го изкарва малко над минимума. Долях около 400мл , но нивото така и не мръдна.

Давайте идеи и мнения от какво може да е и къде да търся проблема !
Благодаря Ви и Весели празници !
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: проблем с нивото на маслото
С щека ли го мериш или го гледаш на навигацията?
Ако го гледаш на навигацията датчика за нивото е повреден.
Ако го гледаш на навигацията датчика за нивото е повреден.

- nikolay_03
- Потребител
-
Този мотор няма щека за голямо съжаление колега . Гледам го от борд компютъра .
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
nikolay_03 написа:Този мотор няма щека за голямо съжаление колега . Гледам го от борд компютъра .
Източи маслото и виж колко е реално, ако покзва грешно е дтчика в картер койо мери маслото.
То няма какво друго да е просто.
От минимум до максимум е 1л. така, че няма как да го изхарчи за 30км.

Колега, маслото се проверява, след като си изминал 10 километра от потегляне, според инструкциите за експлоатация. Има едно часовниче, което виждаш как се върти, докато ти покаже нивото. Понеже е опасно да не препълниш колата и да ти избие гарнитура, което е много лошо, затова послушай колегата по- долу и изсипи всичкото масло, после с кана с мярка сипи точно по данни на производителя.
Лично аз имах случай, когато ми светна жълтата лампа на маслото, спрях и долях и се оказа, че помпата е вдигнала много масло, защото съм бил на високи обороти. Оказа се, че съм сипал до горната част на мярката и това ме спаси. Разходът на масло зависи от начина на каране и условията на средата , в която се кара автомобила- нещо такова пише в инструкциите за експлоатация. Ако караш на високи обороти ще пийва и няма как да не го харчи. Другото , което е много коварно- едва ли ще разбереш, че датчикът за нивото на маслото ти е дал фира. Ако закачиш на диагностика ще ти излезе като грешка иначе не знам как може да знаеш това?
Свали маслото и го сипи отново. Само печелиш от по- скорошната смяна на маслен филтър.
Лично аз имах случай, когато ми светна жълтата лампа на маслото, спрях и долях и се оказа, че помпата е вдигнала много масло, защото съм бил на високи обороти. Оказа се, че съм сипал до горната част на мярката и това ме спаси. Разходът на масло зависи от начина на каране и условията на средата , в която се кара автомобила- нещо такова пише в инструкциите за експлоатация. Ако караш на високи обороти ще пийва и няма как да не го харчи. Другото , което е много коварно- едва ли ще разбереш, че датчикът за нивото на маслото ти е дал фира. Ако закачиш на диагностика ще ти излезе като грешка иначе не знам как може да знаеш това?
Свали маслото и го сипи отново. Само печелиш от по- скорошната смяна на маслен филтър.
- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
Здравейте,
Ще използвам темата и аз за да не отварям нова. Колата ми е същия мотор. Сутрин като запаля и я оставя малко да поработи ми показва макс нивото на маслото. След каране около 20-30 км градско по време на движение го проверявам и ми показва минимум..Не ми светят никакви лампи. Маслото е сменяно преди 7 000 км - кастрол 5w-30. и сега се чудя дали трябва да доливам или не..или датчика се е скапал?
Ще използвам темата и аз за да не отварям нова. Колата ми е същия мотор. Сутрин като запаля и я оставя малко да поработи ми показва макс нивото на маслото. След каране около 20-30 км градско по време на движение го проверявам и ми показва минимум..Не ми светят никакви лампи. Маслото е сменяно преди 7 000 км - кастрол 5w-30. и сега се чудя дали трябва да доливам или не..или датчика се е скапал?
Всички удоволствия са описани в НК!
6 мнения
• Страница 1 от 1