Бързи въпроси и отговори
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с три педала.
- Детайли за колата: E61 530d (218) 2004
Re: Бързи въпроси и отговори
Някой знае ли с какъв момент се стягат двете гайчици, които държат инжектора на М57 (218к)?
P.S. Стегнах на 9нм.
P.S. Стегнах на 9нм.
- borke_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BWM e61 535d
- Мечтае да кара: Валяк
Колеги,кажете как колата отчита кога вратата е отворена или затворена.Има ли датчик(бутон) или по някакъв друг начин?Къде се намира?Става въпрос за е61.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
borke_ написа:Колеги,кажете как колата отчита кога вратата е отворена или затворена.Има ли датчик(бутон) или по някакъв друг начин?Къде се намира?Става въпрос за е61.
Когато си отвориш вратата и потеглиш ще се разпищи.

- borke_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BWM e61 535d
- Мечтае да кара: Валяк
Biogame написа:borke_ написа:Колеги,кажете как колата отчита кога вратата е отворена или затворена.Има ли датчик(бутон) или по някакъв друг начин?Къде се намира?Става въпрос за е61.
Това ми е ясно,но къде се намират датчиците на вратите? Бутони ли са,гледах днес,не можах да видя. Някакъв контакт в ключалката ли е?

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
borke_ написа:Biogame написа:borke_ написа:Колеги,кажете как колата отчита кога вратата е отворена или затворена.Има ли датчик(бутон) или по някакъв друг начин?Къде се намира?Става въпрос за е61.
Това ми е ясно,но къде се намират датчиците на вратите? Бутони ли са,гледах днес,не можах да видя. Някакъв контакт в ключалката ли е?
И аз мисля че е в ключалката.
- moniii
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530D
Здравейте колеги, някой може ли да каже ако ти показва подгрева на таблото, а колата не пали добре при студено, възможно ли е да е заминало релето на подгрева или нещо друго???
Или само с диагностика
Защото миналата година го сменях, но тогава не светваше подгрева на таблото изобщо.
Или само с диагностика
Защото миналата година го сменях, но тогава не светваше подгрева на таблото изобщо.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
moniii написа:Здравейте колеги, някой може ли да каже ако ти показва подгрева на таблото, а колата не пали добре при студено, възможно ли е да е заминало релето на подгрева или нещо друго???
Или само с диагностика
С диагностика се вижда най добре, може някоя свещ да е изгоряла ако си сменил само релето.

- moniii
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530D
vld написа:moniii написа:Здравейте колеги, някой може ли да каже ако ти показва подгрева на таблото, а колата не пали добре при студено, възможно ли е да е заминало релето на подгрева или нещо друго???
Или само с диагностика
С диагностика се вижда най добре, може някоя свещ да е изгоряла ако си сменил само релето.
Да само реле беше тогава, дано не е пак то нещо.
Благодаря все пак

- plamen_318
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 E30 M5 F90
- Детайли за колата: e46 320ci 2001
e46 320d 1999
e30 318 coupe 1987
e60 535d lci 2009
Здравеите колеги:
Вчера си боядисвах спирачните апарати със четка и откачих ламаринките които се държат на апаратите НИЩО ДРУГО НЕ Е МАХАНО.След като сглобихме колата педала на спирачките потъва и те не хващат като преди искат повторно натискане.
Въртяхме главините на ляво и дясно при изкасен мотор и не от волана ако има значение.
Моля ако някой знае от какво е да помогне.
Нищо не свети по колата и няма грешка.
Вчера си боядисвах спирачните апарати със четка и откачих ламаринките които се държат на апаратите НИЩО ДРУГО НЕ Е МАХАНО.След като сглобихме колата педала на спирачките потъва и те не хващат като преди искат повторно натискане.
Въртяхме главините на ляво и дясно при изкасен мотор и не от волана ако има значение.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Да не се е сцепил някой спирачен маркуч?plamen_318 написа:Здравеите колеги:
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Колеги, къде се намира модула на раздатката? Благодаря! Е61
- FaceOff
- ентусиаст
-
Много благодаря, колега!
Още един въпрос имам - колата е Е61 ХД фейс, в мен от два дни, при движение направо, и с ниска и с по-висока скорост (само до 120 съм я карал) не се усеща нищо, но тръгна ли да правя маневри с ниска скорост, тоест при навит волан, имам чувството, че ще изпадне нещо отдолу, май отзад го усещам най-много, но сякаш и по средата. Много е стегната, не лопа и не тропа и по разбити улици. Пича, от който я взех я е водил на майстор, бил казал, че се съмнавя в раздатката, защото карета и всичко било здраво.. Моя майстор е с пневмония и скоро няма да е на работа, а не ми се обикаля по прехвалени сервизи.. Благодаря!
Още един въпрос имам - колата е Е61 ХД фейс, в мен от два дни, при движение направо, и с ниска и с по-висока скорост (само до 120 съм я карал) не се усеща нищо, но тръгна ли да правя маневри с ниска скорост, тоест при навит волан, имам чувството, че ще изпадне нещо отдолу, май отзад го усещам най-много, но сякаш и по средата. Много е стегната, не лопа и не тропа и по разбити улици. Пича, от който я взех я е водил на майстор, бил казал, че се съмнавя в раздатката, защото карета и всичко било здраво.. Моя майстор е с пневмония и скоро няма да е на работа, а не ми се обикаля по прехвалени сервизи.. Благодаря!
- FaceOff
- ентусиаст
-
Колеги, м воланите и бег-а се различават само по това дали са от кола с ключ, и старт/стоп бутон, или и дали са фейс и префейс? Благодаря!
- pa4oni
- Потребител
-
- Кара: Е60 530i N52
Здравейте колеги...Купих си е60 2006г. N52B30 258кс. От испания е.Направих близо 1500к.км.вече в България,нямам никакви оплаквания мотор напълно тих , масло на една черта под макса е ,охлаждане върви 79-88 градуса през скритото меню.след запалване на втората минута вдига над 40 градуса.прекалено е добре за да е истина (пу че лоща кола) но: Предстои ми смяна на (задължително за да я карам тази кола е) дв.масло , водна помпа(електрическа е) , и верига. Та въпроса ми е:
какъв вискозитет да е маслото,,,има ли възможност за проверка на състоянието водна помпа да не се окаже скоро сменяна ,,веригата каква марка да е. Имам и др.въпроси но по нататък те не са на първо ниво. ГОЛЯЯЯМА КОЛА
какъв вискозитет да е маслото,,,има ли възможност за проверка на състоянието водна помпа да не се окаже скоро сменяна ,,веригата каква марка да е. Имам и др.въпроси но по нататък те не са на първо ниво. ГОЛЯЯЯМА КОЛА