Съвети и въпроси относно избор на F3х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х
Здравейте, моля за мнение за този автомобил
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=dhz2du
Проверих го по рама в BMW, наистина е обслужван до 09.2019г в Швейцария в БМВ и има сервизна история.
Нещата които ме притесняват са - километрите. Много ли са според вас?
Имам и един тъп въпрос за повечето от вас. Защо някои автомобили нямат емблеми отзад, модел, xdrive или друго.....
п.п. междудругото продавача заблуждава в годината, оказа се 2014, и на 181 хиляди км. Не знам защо лъжат така на дребно просто..
Проверих го по рама в BMW, наистина е обслужван до 09.2019г в Швейцария в БМВ и има сервизна история.
Имам и един тъп въпрос за повечето от вас. Защо някои автомобили нямат емблеми отзад, модел, xdrive или друго.....
п.п. междудругото продавача заблуждава в годината, оказа се 2014, и на 181 хиляди км. Не знам защо лъжат така на дребно просто..
- GlavanizeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
- Мечтае да кара: Нещо нечупливо
irinata написа:Здравейте, моля за мнение за този автомобил
Километрите не са много, но ако не са сменяни вериги те очакват около 2000 лв обслужване. Виж някои от частните обяви на тези пари, мисля че има и обслужени, а и е с плат и май 16 джанти. Имай предвид, че от обслужване до обслужване има голяма разлика, а и моментното състояние на колата. Едно обслужване с вериги, регистрация(вноска Каско, гражданска, минетка, еко такса, табели) и гуми е около 3000-3500.
Тоест това е този мотор, който е с проблемната верига? А xdrive носи ли някакви допълнителни проблеми по колата?
GlavanizeR написа:irinata написа:Здравейте, моля за мнение за този автомобил
Километрите не са много, но ако не са сменяни вериги те очакват около 2000 лв обслужване. Виж някои от частните обяви на тези пари, мисля че има и обслужени, а и е с плат и май 16 джанти. Имай предвид, че от обслужване до обслужване има голяма разлика, а и моментното състояние на колата. Едно обслужване с вериги, регистрация(вноска Каско, гражданска, минетка, еко такса, табели) и гуми е около 3000-3500.
Не, колега, не си разбрал правилно. Не е проблемна веригата, а е консуматив.
- GlavanizeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
- Мечтае да кара: Нещо нечупливо
irinata написа:Тоест това е този мотор, който е с проблемната верига? А xdrive носи ли някакви допълнителни проблеми по колата?GlavanizeR написа:irinata написа:Здравейте, моля за мнение за този автомобил
Според Найси Кар, които правят основно БМВ, нямат проблеми с раздатките. На моя кола преди години прескачаше, но проблема се реши за 300 лева. Не мисля, че е от проблемните моменти. Веригата не е проблемна, но трябва обслужване, което е скъпо. Всеки ремък или верига, ако се скъса е проблем.
Малко преувеличавате и плашите човека излишно. Има голяма разлика между N47 от 2007-2008ма и N47 от 2014-та. След Март 2011-та дори и да има разтягане на веригата, ще има шумове, но шанса да се скъса веригата и да стане мотора на салата е доста по-малък. Да тръгнеш да сменяш вериги на кола 2014-та без симптоми (шум) са 1500-2000лв. на вятъра, според мен.
- MontyG
- Потребител
-
- Мечтае да кара: АН-2
Здравейте,
Следя от известно време форума и накрая се реших да се регистрирам и да питам и аз
Търся бензинова, автоматик, 3та серия, за предпочитане 328 и Xdrive.
Харесал съм ти тази:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=dih2s0
Ще се радвам някой от по-опитните с марката да сподели впечатления за конкретния автомобил.
Къде бихте ми препоръчали да направя и преглед в сервиз?
Следя от известно време форума и накрая се реших да се регистрирам и да питам и аз

Търся бензинова, автоматик, 3та серия, за предпочитане 328 и Xdrive.
Харесал съм ти тази:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=dih2s0
Ще се радвам някой от по-опитните с марката да сподели впечатления за конкретния автомобил.
Къде бихте ми препоръчали да направя и преглед в сервиз?
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Фейслифт? Да да ама не. Нищо чудно по рама да излезне и преди 2014. Вземи и последните 7 букви и цифри от номера на рамата да е разнищим. Кола пусната в състоянието от снимките на обява не бих си правил труда да ходя да е проверявам 

^изключвайки лъжата за фейслифта, какво й е на състоянието по снимки?
- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Съдейки по силно завишената година и по глупостите за най-висок клас оборудване и тн. е много вертоятно и състоянието да е леж.
Според мен е Канадски челняк (защото таблото е в км). Масово бензиновите БМВ та са от УС/Канада. Може и да си е Европейска тази но липсата на капачките на пръскалките на фаровете силно накланят везната в посока челняк. Задните стопове са слагани допълнително от фейсова (дано не са китайски), нямането на халогени е озадачаващо, а за годината, тази кола е максимум 2013та, навигацията е ЦИЦ а доколкото помня от средата на 2013 та вече излизат с НБТ. Единия накрайник на ауспуха също го няма.
Аз лично не бих си губил времето с тази кола но всеки си преценява
Според мен е Канадски челняк (защото таблото е в км). Масово бензиновите БМВ та са от УС/Канада. Може и да си е Европейска тази но липсата на капачките на пръскалките на фаровете силно накланят везната в посока челняк. Задните стопове са слагани допълнително от фейсова (дано не са китайски), нямането на халогени е озадачаващо, а за годината, тази кола е максимум 2013та, навигацията е ЦИЦ а доколкото помня от средата на 2013 та вече излизат с НБТ. Единия накрайник на ауспуха също го няма.
Аз лично не бих си губил времето с тази кола но всеки си преценява

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Готов съм да се обзаложа за някоя друга бира на челосвана канадка със сменени китайски фейс стопове, за да не са червени. По същата логика сигурно и фаровете не са оригинални, мязат ми и те на Депо.. 
Отпред е с бейс броня, липсващи капачки на миялките...
Такава кола, на такъв пробег, с такова оборудване читава - НИКАКЪВ шанс за тази цена.
2016 - да, ама друг път..
Стига са ви лъгали бе, хора! Ама за тез пари, толкоз, нали е фул екстри...

Отпред е с бейс броня, липсващи капачки на миялките...
Такава кола, на такъв пробег, с такова оборудване читава - НИКАКЪВ шанс за тази цена.
2016 - да, ама друг път..
Стига са ви лъгали бе, хора! Ама за тез пари, толкоз, нали е фул екстри...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- iasend
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 335xd
- Мечтае да кара: 350xd ;)
- Детайли за колата: F31 335xd
Големи шегаджии има сред автод..жамбазите ..опа търговците
Sent from my G8441 using Tapatalk
Sent from my G8441 using Tapatalk
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Кефи ме и как с КАПС са изплескали LUXURY LINE и в същото време са качили специална снимка на тва как пише Modern line на лайсната. Те тия описания имам чувството че си ги копи-пеистват за половината тройки в мобилето.
- MontyG
- Потребител
-
- Мечтае да кара: АН-2
Това за километри, години, "лукс нива" никога не съм го вярвал. Да го видя черно на бяло и тогава ще се съглася.
Но виж тези детайли за капачките, стоповете, фаровете...Ето това ми промени мнението..Друга ще се гледа със сигурност.
А защо дизелите са с едни 5-6-7 хил. лева надолу? Не че съм фен, ама гледам и доста хора от форума са с дизеловите версии.
Но виж тези детайли за капачките, стоповете, фаровете...Ето това ми промени мнението..Друга ще се гледа със сигурност.
А защо дизелите са с едни 5-6-7 хил. лева надолу? Не че съм фен, ама гледам и доста хора от форума са с дизеловите версии.
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Ще питам тук, макар колата, която съм избрал да няма обява. Какво мога да очаквам от 330 бензин? Знам, че е 4цил с турбо. Колата е фейслифт 2016г. на 115к километра със сервизна история и премиум селекшън гаранция 2 години. Какво включва тя?? Какво мога да очаквам като проблеми с механиката - турбо, раздатка (xdrive e), веригите отново ли са консуматив, какъв е приблизителният градски разход? Колата е със спортни спирачки (сини апарати), вярно ли накладките струват 1000лв?
ПС.
Първоначално бях тръгнал да гледам за 320d, защото уж най-разумен избор и то в долният ценови диапазон, та имам наблюдения за две коли, може да са полезни за някой:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=dithxa - гледах колата на живо.
+ Стори ми се, че върви добре
+ Добър външен вид
+ Километрите са реални
- Някви китайски летни гуми
- За дискове и накладки
- някакви врътки за климатик... не знам
- таванът беше мега захабен
- единият angel си заминава (силно лилавее)
Това на пръв поглед и кратко каране.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=dithxa - не съм я гледал на живо но проверих километри и сервизна история в БМВ и Мирафиори. Колата била поддържана педантично, 163кс. е с чип на около 210 (според продавача)

ПС.
Първоначално бях тръгнал да гледам за 320d, защото уж най-разумен избор и то в долният ценови диапазон, та имам наблюдения за две коли, може да са полезни за някой:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=dithxa - гледах колата на живо.
+ Стори ми се, че върви добре
+ Добър външен вид
+ Километрите са реални
- Някви китайски летни гуми
- За дискове и накладки
- някакви врътки за климатик... не знам
- таванът беше мега захабен
- единият angel си заминава (силно лилавее)
Това на пръв поглед и кратко каране.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=dithxa - не съм я гледал на живо но проверих километри и сервизна история в БМВ и Мирафиори. Колата била поддържана педантично, 163кс. е с чип на около 210 (според продавача)