Въпрос за е39 М5

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Въпрос за е39 М5

Мнение от msi200 » 17 Яну 2007, 14:09

Здравейте,

Доста отдавна чета форума, но до момента почти не съм имал повод да пиша.

Обаче сега имам малко въпроси.

Много сериозно мисля за е39 М5 от последните, 2002-2003 година. Това евентуално ще ми е колата за ежедневно каране. Навъртам по около 30 000 км на година, от които поне 20 000 са в България.

На повечето си въпроси намерих задоволителен отговор на М5board, но все пак имам още няколко неясноти. Понеже в България не мога да намеря такова чудо за тест драйв, надявам се някой който има опит с такава кола да отговори.

1-во, интересува ме как е возията на сток М5. При нормални пътища, прекалено спортната возия не би ме вълнувала, но в България една кола с много твърдо возене не ме устройва. То е ясно, че няма да вози като е38, ама все пак трябва да предлага някакъв комфорт. Окачването на м5 същото ли е като на е39 с М-спортпакет - евентуално да търся да карам такова някъде?

2-ро, тази кола рано или късно ще се счупи. Има ли кой да я сервизира? Камор и Дару кар дали ще се оправят? По колко време се чака за части?

Ми това е, мерси предварително за отговорите.

Мишо

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Re: Въпрос за е39 М5

Мнение от CheGevara » 17 Яну 2007, 14:33

msi200 написа:2-ро, тази кола рано или късно ще се счупи. Има ли кой да я сервизира? Камор и Дару кар дали ще се оправят? По колко време се чака за части?

няма още изградени специалисти, а все многознайковци, които разбират от всичко и които работят на принципа проба-грешка :) работата се върши мърляво и некачествено, трябва да познаваш някой за да си сигурен в резултата, дори и това не е гаранция :(
не искам да говоря лошо за Дару и Камор, защото тука ще се намерят 100 човека, дето ще зейнат, че са супер доволни ... ще ви кажа просто, че не сте виждали как се работи в добър сервиз! Клиента е цар, а не каруцар! Но това е национална черта и не бива да те тревожи :mhihi:

нема ли форума някога да си има собствен сервиз? :roll:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 17 Яну 2007, 18:02

със сигурност задна стабилизираща щанга от М5 е по дебела от тази при спортната версия, без да съм проверявал лично мисля че и при предната е същото

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 18 Яну 2007, 17:06

Абе то не са само БМВ-сервизите зле, тука един приятел е принуден да си кара мерцедеса на сервиз в Гърция. И е много доволен - хем ти дават да гледаш кво правят, хем по-добро обслужване, хем и по-евтино.

Освен това за М5 специално има много информация в нета, така че дребни проблеми и сам мога да си ги оправям.

Остава обаче въпроса за возията, айде плс някой дето се е возил на такова да каже как е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 18 Яну 2007, 20:27

От личен опит ще ти кажа че на М5 е малко по твърда от на 528/540 спорт. Не знам със сугурност ама ако пътищата в БГ са със същото качество както бяха преди 8 години, аз не бих се наел да карам със спортно окачване та камоли М5. Тва ще е изтезаване за тебе и хубавата колица.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 19 Яну 2007, 11:24

ама ако пътищата в БГ са със същото качество както бяха преди 8 години

Пътищата са зле с много малки изключения. Където няма дупки, има бабунки :):) Сегашната ми кола е със спортно окачване + CDC амортисьори- даже и на най-меката настройка със зимните гуми друса дразнещо. Най-вече заради возията искам да я сменям.

Изглежда все пак ще трябва да търся отнякъде М5 за тест драйв:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 19 Яну 2007, 20:53

Вози си задоволително е39-ката 8)
За поддръжката в Дару ще се оправят (като за БГ, де)
Ви, цените на частите са "по-така" (за моята заден носач е 2,5К)
Изображение

Назад към E39