Диагностика за е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Диагностика за е60
andy написа:datchko написа:andy написа:Карлито и Бтул Експерта си ги карам с ЕЛМ през блутуут.
Да, но какъв? Обикновен някакъв или от типа на Carista, Vgarte?
такъв вземан преди повече от 4г и работи
https://www.aliexpress.com/item/3295176 ... b201603_55
Днес си взех такъв, май е същия като тоя от али-то. Ако работи - добре, ако не, здраве да е

- datchko
- ентусиаст
-
datchko написа:andy написа:datchko написа:andy написа:Карлито и Бтул Експерта си ги карам с ЕЛМ през блутуут.
Да, но какъв? Обикновен някакъв или от типа на Carista, Vgarte?
такъв вземан преди повече от 4г и работи
https://www.aliexpress.com/item/3295176 ... b201603_55
Днес си взех такъв, май е същия като тоя от али-то. Ако работи - добре, ако не, здраве да е
Получих си го, работи нормално с btool-a, но не ми чете инжекторите.
- datchko
- ентусиаст
-
andy написа:трябва да е платената версия, тогава чете дюзите и др. неща
Платил съм я. Ползвам апп-а от повече от година и с k+dcan кабела четеше всичко, но някак спря изведнъж да работи. С блутут адаптера работи всичко, освен мониторинга на инжекторите.

Странно, преди седмица ги гледах. Ще проверя и ще пиша, да не би след някой ъпдейт да е спряло.
Каква е колата на която не се четат?
- datchko
- ентусиаст
-
andy написа:Странно, преди седмица ги гледах. Ще проверя и ще пиша, да не би след някой ъпдейт да е спряло.
535d LCI.
Възможно е да е от някой ъпдейт, ще проверя на друга кола да видим.
- pif4o77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0D / 2009
- Мечтае да кара: ...кола без проблеми :)
Колеги някои гледал ли с Btool дали се вижда температурата на автоматика, а ако не е би ли погледнал дали я вижда, става дума за ZF кутия след 2006 година.
- pif4o77
- кандидат ентусиаст
-
...а и още нещо да питам, сега за пробата изтеглих лаит версията на BTool имам един елм 327 версия 1,5 с него без проблеми се закачам към колата но с Torque, а с Бтуул неще, да не би тоя Бтул да иска по модерен адаптер 

Дюзите се четат и температурата на фейсовите кутии се вижда с ELM327 и Битуул
- pif4o77
- кандидат ентусиаст
-
Благидарско колега, таман сутринта си поръчах адаптер от алито https://www.aliexpress.com/item/3287681 ... 4c4dmm5RD9, ще гледам да си купя и кабел, макар че не мога да си обясня що не става с моя, от склад 66 твърдят че трябва да се вyрже ама неще, пробвал съм на карлито с к+дикан но с ключе на него се закача, моя е същия ама няма ключе и неще, от склад 66 казаха че ключето в моя случаи нямало значение.
И са прави (склад66), защото с техен кабел на LCI няма значение в какво положение е ключето и пак се връзва. Преди фейса не съм тествал.
- pif4o77
- кандидат ентусиаст
-
Значи аз пропускам нещо че да не мога да се вържа, ще пробвам пак. Или пък кабела нещо е дал фира, защото специално на карлито на едно и също устройство с моя кабел неще с на колегата се закача.
- pif4o77
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги и за много години. Днес най после след 57 дневно чакане ми доиде адаптера на Vgate 2.1 s blutut 4,0. Обаче нищо по различно не се случва за разлика от стария ми адаптер 1,5. Има няколко проблема с които не мога да се справя та моля да помагате. Имам купена версия на Btool, незнайно защо но като дам опция в програмата D-can 2007+ не мога да се вържа с колата, въпреки че колата ми е 2009 година. Връзвам се само като избера опция DS2 /m57/dde4 Павел - твореца на програмата ме увери че ще виждам температурата на автоматика, но при всички опити за връзка програмата казва cannot detected. Другото което е тука някои беше писал че Карли може да се подкара с този адаптер, това също неможах да го направя, карли не намира адаптера. Някакви съвети?
- datchko
- ентусиаст
-
pif4o77 написа:Здравейте колеги и за много години. Днес най после след 57 дневно чакане ми доиде адаптера на Vgate 2.1 s blutut 4,0. Обаче нищо по различно не се случва за разлика от стария ми адаптер 1,5. Има няколко проблема с които не мога да се справя та моля да помагате. Имам купена версия на Btool, незнайно защо но като дам опция в програмата D-can 2007+ не мога да се вържа с колата, въпреки че колата ми е 2009 година. Връзвам се само като избера опция DS2 /m57/dde4 Павел - твореца на програмата ме увери че ще виждам температурата на автоматика, но при всички опити за връзка програмата казва cannot detected. Другото което е тука някои беше писал че Карли може да се подкара с този адаптер, това също неможах да го направя, карли не намира адаптера. Някакви съвети?
Пробвай да затвориш всички отворени апликации, дай на B-tool force stop и след това пак го пусни.
Като свържеш колата с телефона и стартираш апликацията му даваш "connection", на "connection type" му даваш "Bluetooth", после на "Adapter type" му даваш "ELM 327" и след това на "Diagnostic protocol" D-Can (2007+), нали така?
Виж да не пропускаш нещо по стъпките.
- pif4o77
- кандидат ентусиаст
-
Точно така правя, няколко пъти килнах всички приложения, настроиките са както сте ги описали, интересното е че един път като че ли успя да се върже, но повече не успях. Случи се така: първо се върза през ДС2, след това дадох дисконект и зададох д-кан2007, и се върза, опитах дали ще намери модула на скоростната кутия щото ми се ще да мога да и виждам тепературата когато се наложи смяна на маслото, но не успях. След това реших да сменя от адвансет сетингс Моде1 щото беше на моде 2, и от там на сетне повече така и не успях да се свърза пак към д-кан2007, успявам само към дс2, явно е че някъде нещо бъркам сигурно, ама чак пък толкова зор за една конекция
Ето две снимки: http://prntscr.com/qjx6x3 и другата http://prntscr.com/qjx73y