Криви задни дискове??

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Криви задни дискове??

Мнение от FlyingSpurr » 23 Окт 2019, 9:02

Здравейте,

задните (да, задните) дискове се кривят на 2-3к км. Това ще бъде четвърти сет дискове и накладки, които сменям вече на 2-3к км. Нямам агресивни спирания, нямам emergency спирания, дори не ми се е включвал ABS-a в последната година сигурно. И все пак, дисковете продължават да се кривят. Под "кривят" имам предвид, че се износват неравномерно и при скорост от над 150 се усеща вибрация в задната част на колата при натискане на спирачката. Сменям ги, всичко се оправя за 2-3к км и после пак наново вибрации.

Сменихме главините и лагерите, проверявах джантите, гумите, проверихме апаратите - всичко работи перфектно. Дори сменихме апаратите и пак имаше проблем. Дисковете, които слагам отзад са АТЕ Спорт и още едни, които им забравих името (същият клас бяха). Съмнявам се 3 пъти да ми дават фалшиви дискове. Предните дискове са БМВ ОЕМ и с тях нямам проблем. Предложете решение на проблема, защото вече не знам какво да правя.

Колата се кара главно на магистрала с малко по-висока от допустимата скорост, но никога не съм бил агресивен на спирачките.

Става въпрос за E90 330d фейс.

Поздрави!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Re: Криви задни дискове??

Мнение от HackeD » 23 Окт 2019, 16:15

Някой апарат дали не задържа, въпреки че сте пробвали и с други апарати... , реално си пробвал всички варианти от където може да идва проблема...
Последно може да пробваш да рециклираш апаратите и оригинални дискове, при положени че отпред си с оригинални и нямаш проблем. :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 23 Окт 2019, 23:00

Причини могат да се търсят всевъзможни, а проблема е пак и пак същия - пазара на авточасти е абсолютен БУЛАМАЧ!
По мои скромни наблюдения АТЕ за момента са най-големите говна!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 24 Окт 2019, 1:14

FlyingSpurr написа:Здравейте,

задните (да, задните) дискове се кривят на 2-3к км. Това ще бъде четвърти сет дискове и накладки, които сменям вече на 2-3к км. Нямам агресивни спирания, нямам emergency спирания, дори не ми се е включвал ABS-a в последната година сигурно. И все пак, дисковете продължават да се кривят. Под "кривят" имам предвид, че се износват неравномерно и при скорост от над 150 се усеща вибрация в задната част на колата при натискане на спирачката. Сменям ги, всичко се оправя за 2-3к км и после пак наново вибрации.

Сменихме главините и лагерите, проверявах джантите, гумите, проверихме апаратите - всичко работи перфектно. Дори сменихме апаратите и пак имаше проблем. Дисковете, които слагам отзад са АТЕ Спорт и още едни, които им забравих името (същият клас бяха). Съмнявам се 3 пъти да ми дават фалшиви дискове. Предните дискове са БМВ ОЕМ и с тях нямам проблем. Предложете решение на проблема, защото вече не знам какво да правя.

Колата се кара главно на магистрала с малко по-висока от допустимата скорост, но никога не съм бил агресивен на спирачките.

Става въпрос за E90 330d фейс.

Поздрави!

Това ти е решението: BMW Genuine Rear Vented Brake Disc Set E81/E84/E87/E90/E91/E92/E93 34216864901 (надявам се че това е и твоят парт номер по realoem) - цена на комплекта £141.40 в момента при дилър в Англия. :shock: За пръв път чета тема за кривене на задни дискове.... и си смени тотално мястото откъдето купуваш части!

Потребител
Аватар

Мнение от FlyingSpurr » 24 Окт 2019, 8:54

Да, това беше и моята идея за действане, но все пак исках да проверя дали няма друг вариант, който да съм пропуснал. Благодаря ви ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 24 Окт 2019, 23:30

FlyingSpurr написа:Да, това беше и моята идея за действане, но все пак исках да проверя дали няма друг вариант, който да съм пропуснал. Благодаря ви ;)

Правил ли си рекламации? Четири пъти смяна ми звучи невероятно.

Потребител
Аватар

Мнение от FlyingSpurr » 25 Окт 2019, 8:39

nikola59 написа:
FlyingSpurr написа:Да, това беше и моята идея за действане, но все пак исках да проверя дали няма друг вариант, който да съм пропуснал. Благодаря ви ;)

Да, първият път ги сменихме чрез рекламация, но след това си ги плащам, защото не можело повече от веднъж. Рекламации се правели по VIN и като ми излязъл VIN-a, че вече съм връщал веднъж нямало да може втори път.

Ще купувам БМВ ОЕМ дискове и накладки и ще стискам палци да е от фалшиви афтърмаркет дискове...

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 26 Окт 2019, 12:01

FlyingSpurr написа:
nikola59 написа:

Да, първият път ги сменихме чрез рекламация, но след това си ги плащам, защото не можело повече от веднъж. Рекламации се правели по VIN и като ми излязъл VIN-a, че вече съм връщал веднъж нямало да може втори път.

Ще купувам БМВ ОЕМ дискове и накладки и ще стискам палци да е от фалшиви афтърмаркет дискове...

Направо в дилър ги сменяй, поне ще имаш 2г гаранция и няма да ги мислиш. Излиза доста по-скъпо, но и не мислиш за проблеми.

Потребител
Аватар

Мнение от Иван2131 » 01 Ное 2019, 17:32

Здравей колеги днеска си смених дискове и накладки и исках да си ги ресетна от менюто като натиснах ресет ми светна червената лампа че имам предни и задни накладки за смяна и ми изписва на интервала -------

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 04 Ное 2019, 14:51

А датчикът сменен ли е?

Потребител
Аватар

Мнение от Иван2131 » 05 Ное 2019, 21:46

Не, ще ги сменяме каза че го е оставил щото е бил окей.... но защо се показаха ------ и за предните и за тях ли трябва да купя нов датчик ?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Ное 2019, 9:29

Иван2131 написа:Не, ще ги сменяме каза че го е оставил щото е бил окей.... но защо се показаха ------ и за предните и за тях ли трябва да купя нов датчик ?

НЕ е ОК, просто смени този който е пипан към момента.
След това ако са ти за смяна предните ще ги смениш и тях. Датчика опира в диска и се протрива, като се протрие няма как да нулираш интервала със стария, просто си сложи нов 10лв. струва.
От една седмица питаш защо, и на лично ти отговорих, еми не е сериозно. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 06 Ное 2019, 10:16

Датчикът мисля, че има 2 положения на изтъркване, като при едното изкарва предупреждения за наближаваща смяна на наладките, а при следващот осветва направо червена лампа... и може да изглежда ОК, но при опит за рестарт ще даде грешка. Аз също така си мислех, че имам още датчик и накладки реших да рестартирам и светна лампата. Датчикът беше дал контакт.

Задължително като се сменят накладки се сменят и датчиците дори при минимален контакт (а те дават контакт 10-20 хил. км преди да се изтъркат накладките напълно).

Тук вярно баш фейсбук групите станахме за по един датчик от 5-10 лева. Като не ти се сменя датчик му срежи кабела и вържи двете жици... тогава пак ще можеш да рестартираш :D

Назад към E90/E91/E92/E93