Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2020
35
30%
2021
32
28%
2022
14
12%
2023
3
3%
2024
4
3%
2025
3
3%
2026+
24
21%

Общо гласове : 115
master of the force
Аватар

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от alx » 18 Окт 2019, 22:47

Jordana написа:След такива постове имотния пазар в България почва да ми допада все повече и повече :mhihi:

Хем ти давам съвсем скромни средно статистически цифри... сега погледнах- в моето село най- евтината къща за продан е 750к... и е 175 квадрата 3 спални съборетина която ако някой я купи ще я бутне и строи нова...

Определено има страшен мехур... въпроса е какво ще го пукне.... мене ми е все едно де... аз смятам да се пенсионирам в къщата в която живея така че... да става каквото ще става.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 18 Окт 2019, 23:57

Аз мисля да не се наемам със заеми за сега и да изчакам да видя какво ще се случи на пазара. Ако тоя балон се спука и тук, не знам как ще се отрази икономически, освен че цените на имотите вероятно ще се сринат, но едното води до друго и така. Ама и като гледам тук за какви кутийки се плащат по 100к+, колкото и да ми се иска да се изнеса, не го смятам за рентабилно..
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Окт 2019, 2:26

Jordana написа:Може да пристигат по 150 - 200 индуса и китаеца с по 5 кинта в джоба , дори си има страничка във wiki ситуацията :yes:
https://en.wikipedia.org/wiki/Canadian_property_bubble

Има неща, от които не разбираш. Питай Гугъл, да ти каже за цените на имотите в Канада. Дори няма да отварям викито, защото то си е 100% часпром. Всеки може да влиза и пише. Ta пак ти казвам, търсене и предлагане. "Индуси и китайци с 5 кинта в джоба" не съм срещал. Канада е се характеризира, като страна на агресивни хомосексуалисти и китайци в спортни автомобили. Тъпото либерастче докара неизвестен брои хиляди "сирийски бежанци", плюс още никой не знае колко хиляди маймуни от Хаити, които Тръмп подгони. Говорят за 50 000, ама знае ли се. И всичката тая сган се настанява в жилища и държавата плаща. Плюс легалната емиграция. Знаеш ли как се продават къщите тук? Слага се табела и се обявява, че ще има предстояща къща за продан. Всички се записват и започва наддаване. Който даде най-много, пичели. Ние гледахме една къща преди нашата. Един луд дядка беше направил ненормални няколко агента. Пуска на 300К и никакво отстъпване. Идва някой, и му предлага 300К. Дядката не приема, а връща контра оферта 325К. Естествено го отсвирват. Той пуска на 315К. Ние се вързахме на тая сена и той ни върна 345К. Не знам на колко я е продал накрая.
Тук данъците на имотите са 1% от стойността. А тя често е много близка до реалната. Ние имаме писмо, как всяка следваща година ще и се вдига данъка, във връзка с поскъпването на имотите. Ако има срив, държавата умира.

бг-то. Защо чуждите компании не идат в Русе или Видин? Защо се плащат луди пари, като може да се бачка в провинцията? Тук много държавни служби на на Мачу Пикчу у царевицата. Защо да плащам 5000лв заплата в София, като мога да давам 2000 във Видин? 21-ви век е. Има интернет и не е нужен физически контакт непрекъснато. Пак казвам, много съм убеден, че тия с големите кредити ще гръмнат. Десет големи компании да се изнесат и лавината тръгва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Окт 2019, 8:48

Защо да плащам 5000лв заплата в София, като мога да давам 2000 във Видин? 21-ви век е.

Защото русенските и видинските университети не произвеждат хора, които могат да свършат работа, от която някой да има нужда в тая област където има такива заплати. Висококвалифицираните хора се оказват в София, защото са отишли за образование там и после са останали. Затова нещата се случват в Пловдив най-вече и малко във Варна...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Окт 2019, 14:40

steeN написа:
Защо да плащам 5000лв заплата в София, като мога да давам 2000 във Видин? 21-ви век е.

Защото русенските и видинските университети не произвеждат хора, които могат да свършат работа, от която някой да има нужда в тая област където има такива заплати. Висококвалифицираните хора се оказват в София, защото са отишли за образование там и после са останали. Затова нещата се случват в Пловдив най-вече и малко във Варна...

Значи русенци и видинчани са "Персона нон грата" в града си, щом завършат софийски университет :shock: Това е нещо ново за мен ...

99% е психология. "Да станеш софиянец" :OT: Тате и мама не са могли, ама нека детето иде. Продават бащино наследство, та да купят панелка, сори, ама не го разбирам. Аз 40 години живях в този град, но никога не бих се върнал в него.
Чудно ми е и когато са се навряли там и реват. Това не ми харесва, онова не искам да е така или онака. Ми като не ти харесва, рейса и "на село". То всичко извън Околовръстното е "село". Никой не е вързан с лайняно въже, та да не може да го прегризе. Това лято имаше някакъв проблем с детските градини и някакъв реве, че не можел да иде на работа, защото нямало кой да му гледа детето. "Тате и мама са у Ямбол". Ми иди си там, защо ревеш по телевизора? Моето дете изобщо не е гледано от баби и дядовци, пък си е съвсем нормално. На мен не ми харесваше лудостта на Монреал, трафика, вечните ремонти, проблемите на провинцията, събрах си багажа, продадох всичко и се махнах. Каква е тая психология, че ако не си софиянец си втора или трета ръка човек?

Десет големи фирми да си бият шута от София и шоуто ще почне. Манталитетът и мисленето трябва да се променят рационално. С 2000лв (примерно) във Видин се живее много по-добре, отколкото с 5000лв в София. Не гледайте колко изкарвате, а колко ви остават, след като платите всичко.

Данъкът "Обществено мнение" все още е много висок :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 19 Окт 2019, 15:17

Успех с привличането на софтуерни компании във Видин и Русе :ok:

Пускам анкета :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Окт 2019, 15:40

steeN написа:Успех с привличането на софтуерни компании във Видин и Русе :ok:

Пускам анкета :mhihi:

То в Софийските Университети други специалности явно няма :OT:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 19 Окт 2019, 15:51

Не аз пусках теми да търся колеги със софтуерни фирми във форума :dunno:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Окт 2019, 17:01

steeN написа:Не аз пусках теми да търся колеги със софтуерни фирми във форума :dunno:

Не знаеш, за какво съм ги търсил, а Гугъл не дава отговор на въпроса, лошо. Нямаш откъде да препишеш и отново си неподготвен. Спамиш и търсиш под вола теле. Играйкай си с Джордана и не се занимавай с непознати за теб материи. Пуснах тема, но НЯМАМ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ СЪС СОФТУЕР. Сори!

Използвам случая, да благодаря на всички отзовали се! Благодаря на този форум, че в него има много читави и различни хора от този, чиито цитат е в началото на поста :bowdown:

И за да не спамя, преди много години една мома от Рибарица взе да ми се овърта. Като разбра, че имам жилище и мина на директна. Що не се ожениш за мен? Аз и мазах, че жилището сме го купили заедно с приятелката ми (още не бяхме женени тогава). Отделно, ако се оженя за нея, то аз ще ида да живея в Рибарица, а не тя в София. Интересът угасна моментално :(

Аз теоретични постановки нямам. Както виждате, един туит в нета променя много неща и не се знае утре на кой какво ще му хрумне. Понякога няма логика в нищо :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 19 Окт 2019, 17:21

Чета темата и се чудя аджаба кой го интересува кога ще е следващия срив в цените на имотите?
1. Тези които им предстои покупка на имот?
2.Тези които са купили и се готвят да го продадат?
3.Инвеститори ?
Или ей така да си се намираме на приказка...Темата се напълни с off topic

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Окт 2019, 17:25

Venelin1111 написа:Чета темата и се чудя аджаба кой го интересува кога ще е следващия срив в цените на имотите?
1. Тези които им предстои покупка на имот?
2.Тези които са купили и се готвят да го продадат?
3.Инвеститори ?
Или ей така да си се намираме на приказка...Темата се напълни с off topic

Правилно си разбрал, нещо чудно ли има?

Поне една трета от купувачите последните 5-7 год са прекупвачи, като понякога прекупвача прави колкото строителя, че и отгоре за 1-2 год.
Също има хора, които продадоха последните месеци година и чакат да купят нещо по-ново или по-хубаво.
Не всеки иска 50год панел за 100к евро в Софето и да се надява, че ще стане 150

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 19 Окт 2019, 17:28

Нищо чудно, само попитах от интерес , пише се в темата за различни неща ... не само за жилища и тяхната покупко продажба.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Окт 2019, 17:41

В царството на офтопика нидей рева че има офтопик ;)

Има кво да се чете ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 19 Окт 2019, 19:29

Цените се помпат нагоре от много фактори, като една от основните причини са мръсните и крадени пари. Друга основна причина са инвестиции от българи в чужбина и провинцията.
Хора със заплата до 2000лв, разчитащи на ипотечен заем са по скоро потърпевши. Сигурно ще има някакъв спад но в дългосрочен план ще поскъпват, особено в престъпна страна където фалит на банка е нормално.
:yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Окт 2019, 19:46

Аз съм трето поколение софиянец. Баа ми и дядо ми американците им разрушиха покрива на къщата на булевард Клемент Готвалд... като го написах това - никога не бих се заврял да живея в София- еле пък в апартамент. Но българина не е дорасъл да живее свободно. Въпрос на животопсихология и навици. И данък обществено мнение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата