Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: iOS тема

Мнение от bum_bum » 04 Окт 2019, 17:38

Абе кво ги правите тия компютри? Имам 2 макбука, единия от които про и не е изключван ще стане вече 10 години сигурно и е с оригинална батерия, която кара някъде към 4-5 часа все още. Само му сложих едно ССД и е пушка. Аймака след всеки ъпдейт става все по-бавен ама и него го чака същото, като се престраша да му сваля стъклото.

Пробвай да си направиш нов юзър и виж през него как са нещата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Окт 2019, 17:44

Нямам представа какво им правят, уж някакъв код не супер тежък и пак постоянно драми с новите компютри. Интересно, че проблема е пак с компютър от последните купувани и този конкретно е работил 2 месеца и половина, като ден 1 е с охлаждаща подложка :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Окт 2019, 17:55

Вентилатор на мак да съм чувал всичко на всичко 5 пъти сигурно за всичките години.

Пробвай с нов юзър, ако и с него е същото вероятно нещо си е пикал в крачола.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Окт 2019, 18:18

Don_Diego написа:Нямам представа какво им правят, уж някакъв код не супер тежък и пак постоянно драми с новите компютри. Интересно, че проблема е пак с компютър от последните купувани и този конкретно е работил 2 месеца и половина, като ден 1 е с охлаждаща подложка :dunno:

Да не ползват твоите хора някакъв допълнителен "по-особен" (или тръгнал да си заминава) хардуер/периферия, с които Мака не се понася много..? Или пък комп. с нова интегрирана периферия, за която още няма достатъчно mature-нати драйвери...

"Kernel_task" така наежен, обикновено значи, че в някой драйвер се търси нещо, дето не се случва в хардуера, поради калпаво написан драйвер в комбинация с изключителнен/непредвиден failure или "особено поведение" на някое устройство, което не е било очаквано от писача на драйвера, когато е бил писан.

Бих препоръчал ъпдейт на драйвери, а ако искате да се опитате да установите виновника, би следвало разкачане на де що хардуер можете да разкачите, като почнете от най-незначителните и минете към по-важните компоненти :yes:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 04 Окт 2019, 18:27

Единствените допълнително закачени неща са духалка и монитори, в конкретния случай 2бр. Dell U2417H. Духалката е закачена защото като се пуснат 2 монитора и му се даде зор на компа, вдига 70+ градуса в миг :shock: . С духалката под напрежение държи 55-60, без зор - 40-45. Мишка и клавиатура са Apple.
Буквално през ден някой скапва нещо по тия Макбуци :banghead: . До миналия месец си имах едно гуру дето ги оправяше в миг ама замина да учи в чужбина и сега сам трябва да се оправям...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Окт 2019, 18:31

Значи пробвай да махнеш единия монитор да видиш как ще се държи :yes:
Духалката, ако е някой чайник особено - също :)

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 04 Окт 2019, 18:42

На моя MacBook Pro му реших "проблемите" като му сложиш Boot Camp и Windows 10 Pro и съм супер доволен

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Окт 2019, 18:50

top написа:На моя MacBook Pro му реших "проблемите" като му сложиш Boot Camp и Windows 10 Pro и съм супер доволен

:shock:

Ако го товарите с монитори или квото и да е там така, че да прегрява за нула време, явно е че не сте избрали правилния компютър за целта.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 04 Окт 2019, 19:10

Ами аз не веднъж съм питал дали настолен компютър няма да е по-подходящ за целта или някакъв назобен модел Dell/Lenovo ThinkPad ама нъцки - Mac, та Mac...
До момента само с прегряване съм се сблъсквал (смениха дъното, взехме духалки и решихме проблема с греенето) и неработещи бутони, които след почистване се оправят. Всички работят общо взето едно и също - пишат код, front/back end и дизайн. Всички са с идентични компютри и периферия, но само последните бройки правят проблеми :dunno: Ще пробвам в понеделник с драйверите и нов акаунт и ако няма промяна - ще го нося по гаранция.

ПП: Apple продуктите закупени на юридическо лице защо са само с 1 година гаранция? :kuku:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Окт 2019, 20:01

top написа:На моя MacBook Pro му реших "проблемите" като му сложиш Boot Camp и Windows 10 Pro и съм супер доволен

сега ще те изритат и бан-нат. то бива бива ама... :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Окт 2019, 20:19

Доказано е, че WinOS върви най добре на Mac. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Окт 2019, 20:41

bum_bum написа:ОТА ли ъпдейтваш или през туната?

Аз с 6-цата си останах вечно на 12 дали :mhihi:

Честно казано не съм сигурен как сложих 13-ката, ама за 3 години съм 100% сигурен само за веднъж през кабелчето. Като е вързано за WiFi, update и тва е. За "сигурния случай" ми се беше преебал Power Button-a, ама имах съмнения, че е софтуерно и това беше причината. Имам 3 пълни страници с приложения, като ако ги изкарам от папките и са към 5 страници. И си хвърка телефончето :mhihi: Служебния Андроид-Самсунг има само Вайбър, купуван е февруари и върви ама много драстично по-зле.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Окт 2019, 12:37

Термалната паста, която се слага фарбично навсякъде (не само на ябълките) е супер евтина и бързо придобива качествата на паста за зъби :mhihi: . Това е другия проблем, който води до прегряване.

Под Windows маковете имат друг термален мениджмънт и повече им духат вентилаторите, затова не прегряват така. Макос е настроена към тишина, не към оптимална температура. Приоритети :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 09 Окт 2019, 21:16

Някой сложи ли Каталина? Аз ще поизчакам, в момента нито една от аудио програмите, които ползвам, няма поддръжка, а и не се знае кога ще имат :lol: Малко тъпо, но нямам особен избор :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 09 Окт 2019, 22:16

alozavar написа:Някой сложи ли Каталина? Аз ще поизчакам, в момента нито една от аудио програмите, които ползвам, няма поддръжка, а и не се знае кога ще имат :lol: Малко тъпо, но нямам особен избор :confused:

Аз я сложих вчера, засега не виждам никакви минуси и проблеми с програмите, които ползвам :) единствено ми заби при setup-a и се наложи да рестартирам, но иначе всичко е точно. Струва ми се една идея по-бърз, но може и да си внушавам.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата