Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?

Мнение от Моджо » 30 Сеп 2019, 16:49

Откак има метро, в центъра с кола почти не съм бил. Едно че няма къде да спреш, нищо че е зона, второ се буташ в трафика безмислено. Нема ми падне пишоко , че съм се качил на обществен транспорт.
Затва па ДжиБове и подобни има спрели под път и над път.
ПП От село съм.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Сеп 2019, 16:55

Аз също не ходя с кола по центъра никога или в супер редки изключения ако е събота или неделя.
Използвам метро, ако е пиков час или от електрическите коли, които ми излизат като такси или по-евтино.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 30 Сеп 2019, 16:56

А, това е друга работа. И тука така, с картата за метрото буферния паркинг е безплатен. Където го има обаче. Аз ползвам метрото от Люлин, най-близо ми е до Банкя, там буфери няма и е ад сутрин с местата. На Сливница има паркинг правен още със станцията, обаче седи затворен 22 години по късно... Щели да правят продължение на метрото по царица йоана посока околовръстното и там да има паркинг. А дано, ама нямам надежда да стане скоро.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Сеп 2019, 18:05

Пуснат ли метрото до Горна баня и аз оставям колата в паркинга на офиса. Спирките ще са на 300метра от вкъщи и от офиса, трябва да съм луд ползвам кола в такъв случай, плюс че фирмата ми осигурява карта за градски транспорт :clap:
Поради перманентно запушения паркинг съм принуден и почти всичката си работа в центъра или сравнително на близо да я върша пеша :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 01 Окт 2019, 18:16

Ние коментираме София , не забравяме ли Варна , Пловдив , Бургас и други градове или само в столицата е проблема? Имам наблюдения от Пловдив и там нямаше такава драма , в стария град имаше платен паркинг и не беше много скъпо. Пред хотела си имаше паркоместа.

Sent from my iPhoneХ using Tapatalk
Последна промяна Venelin1111 на 01 Окт 2019, 18:50, променена общо 1 път
Няма вече BMW

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Окт 2019, 18:48

За Варна мога да кажа впечатления. Из крайните квартали се намират места, в центъра откакто има синята зона през работното и време се намира някое място, след 19, когато няма зона- мъка, а лятото и особено петък и събота вечер- ужасна мъка. Иначе в по-широк център вечер се намира някое място, през деня / работните дни/ трудна работа, а и из тесните улици гледам да не влизам, нито да паркирам :mhihi: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Окт 2019, 20:33

Паркирането във Варна и като цяло трафикът там - мъка. Преди няколко години ходих на гости на една колежка - вечер към 12 като се прибирахме търсех къде да паркирам по 30 минути.. Някъде на центъра бяхме, нямам идея. От друга страна, наскоро ходих на гости на едно аверче, той живее до Базар Левски - мега табят място - хем си на 15 минути от червения, морската също е близо, хем по всяко време намирах парко места. Но като цяло си е доста тегаво там. На мен лично денем да шофирам из Варна не ми е особено приятно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 01 Окт 2019, 23:09

c04 написа:За Варна мога да кажа впечатления. Из крайните квартали се намират места, в центъра откакто има синята зона през работното и време се намира някое място, след 19, когато няма зона- мъка, а лятото и особено петък и събота вечер- ужасна мъка. Иначе в по-широк център вечер се намира някое място, през деня / работните дни/ трудна работа, а и из тесните улици гледам да не влизам, нито да паркирам :mhihi: :help:
Преди синята зона също беше така. Имам 5 години изкарани там и с паркирането е :bang: Рекорда ми да търся място за бус Дукато дълга база е час и 10 минути обиколки около винс/общината в тесните улички... :mhihi: Като се сетя ми идва да си скъсам книжата :mhihi: :mhihi:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Окт 2019, 8:51

Колеги, посъветвайте как да се "справя" с минаващите с бясна скорост през селото?

Ситуацията е следната - дворът ни е на самото шосе и вратата излиза на него:
Изображение

Минават доста автомобили (естествено) и доста от тях не се движат с 50 км/час (също естествено). Нямам радар и не съм ги засичал, но имам някакъв опит - редовно минават с над 100. А това си е село, щъкат хора, животни, деца с велосипеди, каруци и изобщо... Тротоари почти няма, ние като пешеходци също се движим по платното - просто няма къде другаде.

Пътят в селото е прав, няма камери и гърбици, настилката е зле, но явно не достатъчно и рацерите минават с колкото могат. Дайте някакви идеи, ако ви хрумват. Казвам ви, ако стане една патрулка с радар - за един ден ще осигури мерсечния бюджет на РПУ-то. Обаче няма - градът е на 18 километра и полицай в селото не съм виждал изобщо.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 02 Окт 2019, 8:56

Подай сигнал, може да пратят патрул да постои. Иначе останалото би било незаконно, например да си изработиш кутия, наподобяваща такава от камера и да я пляснеш някъде - но най-много да те глобят. Иначе сигурно ще има ефект. На хората не можеш да влияеш. Аз с няколкото години опит зад волана вече инстинктивно връщам газта като навлизам в село и минавам по-бавно и забелязвам все повече хора, които го правят, но явно при вас няма промяна :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 02 Окт 2019, 9:01

Помоли колегите ползващи Вазе-то да чекнат че има патрул :)))
Пишеш до общината да направят гърбици, то нема какво друго.
Аз пък си връщам газта съвсем умишлено. 50 е разрешено, с 50 карам, преко сили 60.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Окт 2019, 9:05

Не знам, аз трудно се дразня и ядосвам, но... кажете ми как да се чувствам, като чувам как някакъв идиот с 30-годишен изкривен Пасат минава по шосето със 100 и в същото време малкият е излязал из селото с колелото? Аз лично никога не съм карал така в населено място, дори нощем, дори с мотора. А това е посред бял ден, и по правило са някакви ръждиви кошници, с изпуснали амортисьори и гуми "за мъгла"... :dunno: :dunno:

Забелязал съм, че по-новите (респективно по-скъпи) коли минават през селото културно. Моторджиите също не създават проблеми... А с ТИР-овете вече сме свикнали - минават през няколко минути към/от моста във Видин. Аз по принцип съм против гърбиците, но две такива може да решат проблема. Интересно, в другите села по шосето за Видим има камери - знам със сигурност, защото са ме снимали с 55 (?!) при ограничение 40 (?!?!). И май само в "наше село" са "бързи и яростни"... :dunno: :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 02 Окт 2019, 12:03

Общината за гърбица, ако не, си я направи сам. Един съсед на брат ми си направи сам...ся се минава леко по улицата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Окт 2019, 12:06

Ако някой комшия не е съгласен и го изпорти в общината ще му напишат глоба за увреждане на общинска собственост и може премахването да е за негова сметка. Жалби където се сетиш, постоянство и търпение трябват щом искаш общината да свърши нещо :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Окт 2019, 13:06

Едва ли някой от селото ще има нещо против ограничаването на скоростта.
А общината... то селото май няма и кмет, значи да питам в "града" (общинския център)?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата