Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Моджо » 09 Сеп 2019, 9:23

Не знам кой е изпуснал нещата, ама аз освен Тесли друго по пътищата /извън града/ не съм виждал.
Вчера по магистралите в Гърция засякох една Чешка Модел S. Значи пича съвсем успешно си се движи по пътищата от Чешко до Гръцко и наобратно.
Хм,хм...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Сеп 2019, 16:52

Моджо написа:Значи пича съвсем успешно си се движи по пътищата от Чешко до Гръцко и наобратно.

нещата не са узрели още... на мене ми беше дадена една п100д преди години да я карам от бостън до маями и да пиша дневник... хем по този коридор има много тесла станции за зареждане и повечето са безплатни като имаш модел с... крайната сметка беше за грубо 1500 мили - 7 спирания, 5 безплатни зареждания, 2 платени за 160 киловата по 25 цента на киловат - $40 общо... прекрасно, нали? да, ама похарчих $300 за хотел (две вечери), $200 за боклучава храна и се изприщих от чакане... за сравнение натоварвам се в домашната джипка и съм там за 24 часа каране и 8 часа сън. по 22 мили на галон на джипката - 70 галона по $2.50 всеки - $175 за гориво, $150 за една вечер в хотел, $20 за боклучава храна... като теглиш чертата- $540 с теслата, $345 с джипката...

после така ги наредих на брифинга, че чак ми стана неудобно.

с електрички само на до 200-300км растояния... иначе зареждането е кочина... порше са на правилния път със тяхната 800 волтова архитектура която им позволява да зареждат почти х2 спрямо другите бързи зареждала ама... докато развият инфраструктурата... ще мине време. до тогава - само из града и наблизо...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Сеп 2019, 17:53

То поршето вътре е същото като на всички други , пиниза е със зареждачката . 800 волта но малки ампери вместо 300 волта но непосилни за мрежата амперажи . Тоест при същия ампераж получаваме пренос към колата два пъти повече енергия за същото време на зареждане . Аналогично е подобието на преноса при магистралните далекопроводи и градската мрежа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Сеп 2019, 9:23

https://www.motorauthority.com/news/112 ... ing-record

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 18 Сеп 2019, 9:28

Нещо си мерят...електромоторите :))
Между другото комшиите търкат/пастират една синя модел С в момента. Имат и Х ако не са го продали. А теслата не е спортна кола, че да я сравнявате с Поршето. Се едно м-ка да сравняваш с обикновено бмв, че даже и с некое бюджетно произведение на друг автопроизводител.
Аз пък с кеф бих карал една С-ка, като може и да не е Тесла, съгласен съм и Мерцедес да е :)))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Сеп 2019, 9:51

Моджо написа:А теслата не е спортна кола, че да я сравнявате с Поршето...

Е не е, 'ма гле'й к'о ста'а :ok:
То и Тайкана не е Turbo S, ама що да не го напишат като такъв :mhihi:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 18 Сеп 2019, 10:06

Просто го кажи да чуеш как звучи и ще разбереш.
"туРРРРРбо еСССССССС", а? Друго си е.
Може и една лепенка Ремус да му лепнат.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 18 Сеп 2019, 10:36

Различи са като концепция, но са съпоставими като цена. Освен това липсват реални конкуренти и на двете, което ги прави общо взето преки съперници. Модел С през последните години си изгради славата на кола натупваща доста сериозни спортисти, съответно тази репутация постоянно я бута към сравнения със спортни коли.

Бтв... в щатите си променят правилата за драг рейсинга(аматьорския) заради Теслата. Имаше призиви към собствениците на Хелкати, а по-късно и Демони, да не се състезават от място срещу Тесла, защото съсипват репутацията на колите.

ID 3 е интересно какво ще направи. Продадоха си всички предварителни бройки и имат доста заявки(не колкото при Модел 3, но...).

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 18 Сеп 2019, 16:26

alx написа:нещата не са узрели още... на мене ми беше дадена една п100д преди години да я карам от бостън до маями и да пиша дневник... хем по този коридор има много тесла станции за зареждане и повечето са безплатни като имаш модел с... крайната сметка беше за грубо 1500 мили - 7 спирания, 5 безплатни зареждания, 2 платени за 160 киловата по 25 цента на киловат - $40 общо... прекрасно, нали? да, ама похарчих $300 за хотел (две вечери), $200 за боклучава храна и се изприщих от чакане... за сравнение натоварвам се в домашната джипка и съм там за 24 часа каране и 8 часа сън. по 22 мили на галон на джипката - 70 галона по $2.50 всеки - $175 за гориво, $150 за една вечер в хотел, $20 за боклучава храна... като теглиш чертата- $540 с теслата, $345 с джипката...

Значи за един ден харчиш $20 за храна с "джипката", а за два дни с Теслата - $200. Има логика.
Да не говорим, че ще съм отчаян от живота след два поредни дни с по 12 часа шофиране. С каквато и кола да го правя тоя маршрут, ще е с поне две нощувки. Ако времето е приоритет, то няма да смяташ изгубените пет часа (примерно) за зареждане на Теслата - мяташ се на самолета и за три часа си там, че и ще е по-евтино от бензина за "джипката". Пък като се върнеш от Маями ще трябва да смениш и маслото - айде още $100. Съвсем се изгуби сметката...

TheDriver написа:Различи са като концепция, но са съпоставими като цена.

Не е баш така. Turbo S започва от кажи-речи двойно на Теслата, а всички знаем как стоят нещата почнеш ли да отмяташ екстрите при Порше...
Нещото, което спъва Тесла, особено в по-високия ценови диапазон, е качеството на изработка и ергономията. Нещо, което може да се замете под килима при Модел 3 за $40,000, но при $100,000+ и сравнение с Порше ще прави впечатление.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Сеп 2019, 16:50

Като видя някой с кола за 100+ К да си смята горивото и разхода ми идва резко да му резна една. Тя колата ще си изгуби 20% от стойността в идната година, година и нещо той тръгнал да смята дали му харчи 8 или 10/100 :kuku:

Вероятно на 70% от колите в движение, които са поддържани в добро състояние разходите за гориво са едно от малките пера.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Сеп 2019, 17:41

bum_bum написа: Като видя някой с кола за 100+ К да си смята горивото и разхода ми идва резко да му резна една. Тя колата ще си изгуби 20% от стойността в идната година, година и нещо той тръгнал да смята дали му харчи 8 или 10/100

въпроса е принципен :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Сеп 2019, 19:12

MapkoB написа:Значи за един ден харчиш $20 за храна с "джипката", а за два дни с Теслата - $200. Има логика.

кое от "7 спирания" не разбра? като спра за 45-90 минути какво да правя (освен да ям)? ами да пуша пури? по $25 пурата... ами ако имам скъп вкус и са по $40 всяка? давам само за пример. аз такива не пуша :) мисълта ми е- гледам да смятам ябълки и ябълки. иначе ако ще си говориме и за другите плодове сметката става дълбока и сива.

та както каза колегата- въпроса е принципен. дори със тесла сюпърчарджърите на дълъг път е тегаво. а ако бях тръгнал със семейството примерно? логистиката щеше да е в пъти повече в полза на джипката.

и така.

за теслата на ринг-а- със полусликове всеки може. ама да си ги мерят... електромоторите. от това само ние статистите пИчелиме.
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Сеп 2019, 19:21

bum_bum написа:Като видя някой с кола за 100+ К да си смята горивото и разхода ми идва резко да му резна една. Тя колата ще си изгуби 20% от стойността в идната година, година и нещо той тръгнал да смята дали му харчи 8 или 10/100 :kuku:

Вероятно на 70% от колите в движение, които са поддържани в добро състояние разходите за гориво са едно от малките пера.

бе не е точно така. като ежедневката ти дава 20/100 едно си е разход които си се натрупва, две че това през ден да трябва да спираш да зареждаш става доста нервиращо откъм ежедневие (не визирам финансовата страна)

а и чисто финансово да го погледнеш - ако караш по 20к км на година... 20/100 разход са... 4000 литра гориво. по 2.50 лева на литър... са ти кръгло 10000 лева на година. за тебе това ако не е пара...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 18 Сеп 2019, 20:10

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Сеп 2019, 23:11

alx написа:ако караш по 20к км на година...

Ако си тираджия може да караш по 20к км на година :lol: Особено пък кола дето е 20/100 едва ли минава повече от 1000.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата