Съвети и въпроси относно избор на F3х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- R1d3r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 335i
- Мечтае да кара: M3 F80
- Детайли за колата: ex:E46 325, E46 330i LCI, E92 330d, E90 330d LCI
Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х
damian2112 написа:Bexim написа:Тез ма убиха:
https://www.mobile.bg/11562861269268170
И последната снимка от тази обява:
https://www.mobile.bg/11561149467151459
Тази първата е salvage... http://mellercars.com/damage-files/2km3 ... rd8tjv.pdf
Много интересна информация. И все пак може би предпочитам с такава история пред тази от Италия на "Реални 150 000км" без история.
- idombev
- Потребител
-
- Кара: e60 525i
- Мечтае да кара: M3 e36/e46
- Детайли за колата: 1994 e36 316i
2002 e46 325ci
2005 e60 525i
Здрасти, има ли как да се провери ВИН на автомобил?
VIN: WBA3K310X0F488178
Това, което намерих е:
https://www.mdecoder.com/decode/f488178
Препраща към auto-records.com, но от там не винаги е вярна информацията.
Проверих си е46 от там и показваше едно, а реалността беше друга.
VIN: WBA3K310X0F488178
Това, което намерих е:
https://www.mdecoder.com/decode/f488178
Препраща към auto-records.com, но от там не винаги е вярна информацията.
Проверих си е46 от там и показваше едно, а реалността беше друга.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
32000 долара ремонт и вика удара е никакъвboris написа:Екстра си е колата, и изпълнението е добро, и удара е никакъв, и км истински.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Айде по-леко с приказките, като не са ти ясни нещата по-добре замълчи ...
С 1000$ за гола броня, фар от 2500$ , 3700$ за труд, джанти по 800$ бройката, камера за предната броня за 700$, полуоска за 1700$, и още един куп дреболии надписани, колко искаш да е крайната цена на ремонта по фактура? То и за това колата идва на цена, като им сервират една такава фактура на такива като теб, и директно е хвърлят колата...
С 1000$ за гола броня, фар от 2500$ , 3700$ за труд, джанти по 800$ бройката, камера за предната броня за 700$, полуоска за 1700$, и още един куп дреболии надписани, колко искаш да е крайната цена на ремонта по фактура? То и за това колата идва на цена, като им сервират една такава фактура на такива като теб, и директно е хвърлят колата...

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Ти май не си наясно много с цените. Напълно реални са, колко мислиш че струва един ЛЕД фар? Аре явно ледове не си купувал, ама 800$ за джанта с гума да кажеш че е много... ти кво искаш тасове ли да и сложат? Познавам няколко човека дет си купиха смазани американки за без пари, после се чудиха как да ги разкарат.boris написа:Айде по-леко с приказките, като не са ти ясни нещата по-добре замълчи ...
- boris
- старши ентусиаст
-
Jorixa написа:Познавам няколко човека дет си купиха смазани американки за без пари, после се чудиха как да ги разкарат.
Поредната тема, в която огромна част от доводите са свързани с уж дочуто от приятели, познати, разговори на опашката за ток и т.н.
Няма нищо лошо да имаме мнение и да го споделим, но нека да не се натрапваме един на друг. Окей, за теб цената на ремонта е 32000$ и ти се струва наред, докато boris смята, че е изкуствено завишена.
Опитваш се да го иронизираш, като казваш, че "явно ледове не е купувал", но една бърза проверка в Гугъл, и то говорейки за нов фар, със същия номер като в документа, и без отстъпките, които иначе почти всеки би могъл да си осигури, показва, че фарът струва 1881лв. https://www.autodoc.bg/rezervni-chasti/oem/63117419630, а в документа е описано 2515$ (цена без труд), а това са около 4500лв. Разликата между 4500лв. и 1881лв. е 2619лв.
Та, не мога да си изкривя душата и да не кажа, че boris има право, когато казва, че цените в документа са много завишени и за съжаление ще трябва да призная, че според мен ти грешиш.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
PeReZ написа:Jorixa написа:Познавам няколко човека дет си купиха смазани американки за без пари, после се чудиха как да ги разкарат.
Поредната тема, в която огромна част от доводите са свързани с уж дочуто от приятели, познати, разговори на опашката за ток и т.н.
Няма нищо лошо да имаме мнение и да го споделим, но нека да не се натрапваме един на друг. Окей, за теб цената на ремонта е 32000$ и ти се струва наред, докато boris смята, че е изкуствено завишена.
Опитваш се да го иронизираш, като казваш, че "явно ледове не е купувал", но една бърза проверка в Гугъл, и то говорейки за нов фар, със същия номер като в документа, и без отстъпките, които иначе почти всеки би могъл да си осигури, показва, че фарът струва 1881лв. https://www.autodoc.bg/rezervni-chasti/oem/63117419630, а в документа е описано 2515$ (цена без труд), а това са около 4500лв. Разликата между 4500лв. и 1881лв. е 2619лв.
Та, не мога да си изкривя душата и да не кажа, че boris има право, когато казва, че цените в документа са много завишени и за съжаление ще трябва да призная, че според мен ти грешиш.
Колега ти като съдник ли се явяваш? Каза кой е прав , кой е крив и готово

При български официален сервиз с оригинални части няма да е 27000$ , ще е примерно 19000$ но пак е стабилна сума и ако си собственик би се замислил. Вярно е че труда в България е много по-евтин, но ако го правиш само с оригинални части няма да е никак евтино. Айде със здраве и само безаварийни километри!
Че защо да не кажа кой е прав според мен, особено когато това е свързано с темата?
Факт ли е, че офертата е завишена - факт е. Факт ли е, че в България трудът е в пъти по-евтин - факт е. Факт ли е, че дори в представителството цената е с огромен процент разлика от тази в офертата - факт е.
Оттам-нататък вече е въпрос на преценка от страна на потенциалния купувач.
Дайте да обсъждаме факти, идеи, опит и да се държим възпитано, че да не се връщаме към "ама ти кой си сега, какъв се явяваш", "ама искаш ли да видиш аз кой съм" и т.н., че писна.
4500лв е с 35% по-висока цена от 3328лв.
27000$ е с 42% по-висока цена от 19000$.
Колко повече трябва да е, за да се съгласим, че има голяма разлика?
Факт ли е, че офертата е завишена - факт е. Факт ли е, че в България трудът е в пъти по-евтин - факт е. Факт ли е, че дори в представителството цената е с огромен процент разлика от тази в офертата - факт е.
Оттам-нататък вече е въпрос на преценка от страна на потенциалния купувач.
Дайте да обсъждаме факти, идеи, опит и да се държим възпитано, че да не се връщаме към "ама ти кой си сега, какъв се явяваш", "ама искаш ли да видиш аз кой съм" и т.н., че писна.
mopasan написа:Разликата между 4500лв. и 3328лв. е 1172лв..
4500лв е с 35% по-висока цена от 3328лв.
27000$ е с 42% по-висока цена от 19000$.
Колко повече трябва да е, за да се съгласим, че има голяма разлика?
- boris
- старши ентусиаст
-
Пред фактите и боговете мълчат, само форОмните специалисти продължават да философстват. 
ПС: В интерес на истината съм купувал лед фар.

ПС: В интерес на истината съм купувал лед фар.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Виж са, мен ми е пределно ясно че тия части могат да се намерят със съмнително качество и на 1/10-та от цената. Ясно ми е че и в некой плевенски сервиз могат тоя ремонт и за 10 000 лева сигурно да го направят. Не е това въпроса.
Очевидно всеки си има мнение, аз лично не бих взел размазан автомобил на цена ,на която мога да си взема чисто нова базова 3ка. За тебе явно е топ оферта. Еми аз за мене съм си прав, ти за тебе. Нека приключим спора.
П.П. Частите се произвеждат в Европа. Добави транспорт, мита и други такси и ей ти ги 2500 долара.
https://www.ebay.com/itm/BMW-3-SERIES-F ... Sw-llcrFmA
Айде ако ше слагаме линкове да са от щатите, а не от аутодок, става ли?
Очевидно всеки си има мнение, аз лично не бих взел размазан автомобил на цена ,на която мога да си взема чисто нова базова 3ка. За тебе явно е топ оферта. Еми аз за мене съм си прав, ти за тебе. Нека приключим спора.
П.П. Частите се произвеждат в Европа. Добави транспорт, мита и други такси и ей ти ги 2500 долара.
https://www.ebay.com/itm/BMW-3-SERIES-F ... Sw-llcrFmA
Айде ако ше слагаме линкове да са от щатите, а не от аутодок, става ли?
- boris
- старши ентусиаст
-
Ти си бъди прав за себе си, въпреки,че не си, ама не ми разправяй кой бил луд и кой не ...
Инак на последния ти въпрос, става да, даже офертата ти е по-добра от тази на аутодок-а, ДВА нови фара лед, фейсови, оригинални, ОБОРУДВАНИ, на дооста по-евтина цена от тези във фактурата. А там цената е за един фар.

Явно форума се чете, първият линк е неактивен, втория редактиран, дано поне сложат стойка за номер.
Инак на последния ти въпрос, става да, даже офертата ти е по-добра от тази на аутодок-а, ДВА нови фара лед, фейсови, оригинални, ОБОРУДВАНИ, на дооста по-евтина цена от тези във фактурата. А там цената е за един фар.

Явно форума се чете, първият линк е неактивен, втория редактиран, дано поне сложат стойка за номер.

- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Хаха, просто са направили обявата на ново: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=cgqb40
Но са си взели бележка и ВИН а вече не се вижда.
Все пак се чудя на какво ли разчитат, при се че чеовек, който купува кола за 60к от автокъща така или иначе е почти сигурно, че ще го иска.
Все пак се чудя на какво ли разчитат, при се че чеовек, който купува кола за 60к от автокъща така или иначе е почти сигурно, че ще го иска.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Странно защо ли, за някои хора очевидно е selling pointionov написа:Хаха, просто са направили обявата на ново: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=cgqb40