проблемен люк!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблемен люк!!!

Мнение от urugvaec » 16 Яну 2007, 23:48

проблема ми е такъв че преди 2 седмици се опитах да си отворя люка(механичен)стигна до едно положение и почна да трака и блокира на място,след това се опитах да си го върна на обратно,с 300 зора го затворих но от единия край беше пропаднал с 5 мм.и до там сега нито напред нито назад като въртя ръчката само трака и нищо,даже не мога и да си го нивелирам по колата а ми стои изкривен(пропаднал)от единия край има ли оправия това чудо???моля помогнете че идва лошо време и не знам какво ше правя.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Яну 2007, 0:19

счупен водач или скъсано жило...но щом трака,по-вероятно е водача ;) по принцип е поправимо,но още не съм се зблъсквал с този проблем
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проблемен люк!!!

Мнение от Kamenov » 17 Яну 2007, 2:06

urugvaec написа:проблема ми е такъв че преди 2 седмици се опитах да си отворя люка(механичен)стигна до едно положение и почна да трака и блокира на място,след това се опитах да си го върна на обратно,с 300 зора го затворих но от единия край беше пропаднал с 5 мм.и до там сега нито напред нито назад като въртя ръчката само трака и нищо,даже не мога и да си го нивелирам по колата а ми стои изкривен(пропаднал)от единия край има ли оправия това чудо???моля помогнете че идва лошо време и не знам какво ше правя.

И аз имам същия проблем като urugvaec само че на мен ми е чупен единия водач! Знае ли някой дали с продават такива водачи някъде?

Потребител
Аватар

Мнение от BENZINO » 17 Яну 2007, 9:17

и аз имам проблем с люка.само че моя е ел.още като си купих колата люка се отваряше само назад-не можеше самият панел да се качи над тавана.от няколко месеца пък като дигна повече от 120-130 и като има неравности по пътя нещо трака от механизма на люка...не смея да го отворя и затворя да не се запъне и да умра от студ :(
някой ако може да ми каже къде да ми го направят-ще почерпя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 17 Яну 2007, 9:40

Аз моя го отварях няколко пъти заради същия проблем, но така и не намерих трайно решение. Явно се измества от водачите защото след няколко отваряния и затваряния пак зяжда и зор се прибира.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от urugvaec » 17 Яну 2007, 17:38

виждам че доста хора имат като моя проблем но това не е решение докато някой ни даде съвет как се разглобява и поправя,ако има такива от кръжока направи си сам!

Аватар

Мнение от ///MapTo » 17 Яну 2007, 18:05

има някъде под "кранчето" :mhihi: за отваряне на люка някакво болтче на шестограм..с него се отваря/затваря люка...ако се наложи аварийно...а иначе за да се оправи трябва да се свали тапицерията на тавана и тогава се маха кората после сичко ще ви стане ясно натам...не е лесна работа като да сменяш изгорели крушки по таблото...поне 1 ден ще отнеме разглабяне и обратно ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 17 Яну 2007, 18:07

И аз се присъединявам към групата с неработещи люкове, само че моя е ел. и копчетата даже не бачкат да ги натискаш да тракат ами кухи няма нищо вътре и си личи, че някой го е отварял кората на тавана да го оправя ама щом не бачка сигурно жило или водачи счупени и аз не знам така я взех колата :(

Аватар

Мнение от ///MapTo » 17 Яну 2007, 18:09

всичко тръгва от изкривени/счупени водачи...ако след това някои е тормозил моторчето,може и то да е заминало :confused:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kamenov » 17 Яну 2007, 18:34

всичко тръгва от изкривени/счупени водачи...

Аз от къде мога да си купя такива водачи?

Аватар

Мнение от ///MapTo » 17 Яну 2007, 20:34

от морга,но трябва задължително да е като твоя...смисъл има разлика между ръчен и ел.люк... ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 20 Яну 2007, 11:28

И моя люк не го вдига :mhihi: Ел. е и като го затворя и пак натисна копчето, кората отдолу се дърпа назад, но капака не се повдига, стои си затворен. До колкото съм виждал на други коли, трябва да му се вдигне задната част. И това ли е проблем от водачи?
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 22 Яну 2007, 16:18

И аз съм в кюпа :mhihi: :mhihi: . Люка ми е с ръчка. Когато си купих колата люка се отваряше и затваряше нормално. След няколко дена го отворих и си остана на едно положение- изцяло отворен. Напънах яко ръчката и тя взе че ми остана в ръката. После я закарах при един познат и той затвори люка. Сега люка ми е леко пропаднал от едната страна, а дръжката ми е строшена. :mhihi: :mhihi: Като гледам колко хора са с тоз проблем, май темата е за: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20166

Назад към E36